Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2011

Εφραιμ, όταν η λαμογιά συναντάει την " αποκάλυψη"


Βροντή στον Άθωνα
Φωτιά στο Βατοπαίδι
Αστροπελέκι στην Ελλάδα.

Χριστός γεννάται
Εφραίμ δεσμείται
Η Εκκλησία οδυνάται.

Παγωμένα Χριστούγεννα
Αλυσόδετα ράσα
Ματωμένα χέρια δυσμενών.

Βροντή στον Άθωνα
Φωτιά στο Βατοπαίδι
Αστροπελέκι στην Ελλάδα.

Θλιμμένη η Μητρόθεος λεχώ,
Αγριεμμένη του Προδρόμου η ματιά,
Υψωμένη αυστηρά η δεξιά του Βρέφους.

Κατάψυχρο το Σπήλαιο
Κρουσταλλιασμένη η Φάτνη
Δεμένη η γλώσσα των Ποιμένων.

Βροντή στον Άθωνα
Φωτιά στο Βατοπαίδι
Αστροπελέκι στην Ελλάδα.

Κατάπληκτοι οι Άγγελοι
Θαμπό το Αστέρι
Σε δεινή απορία οι Μάγοι.

Αποσβολωμένος ο Μνήστωρ
Δέσμιος Εφραίμ ο του Ιωσήφ
Θρήνος στα περίχωρα της Ιουδαίας.

Βροντή στον Άθωνα
Φωτιά στο Βατοπαίδι
Αστροπελέκι στην Ελλάδα.

Απαραμύθητη η Παραμυθία
Κατάμονη η Βηματάρισσα
Εγκάθειρκτος ξανά Μάξιμος ο Γραικός.

Δόξα εν υψίστοις Θεώ τω ανεχομένω
Επί γης ειρήνη, καλού – κακού,
Εν ανθρώποις ευδοκία δυσδιάκριτη.

Μητροπολίτης Προικονήσου Ιωσήφ, συμφοιτητής του Εφραίμ, ποιητής κατά παραγγελία





Δεν είναι το μόνο έργο υποστήριξης !!
Για τον άνθρωπο που κατάφερε να μασήσει μερκές χιλιάδες στρέμματα κρατικής γης, μερικα ακίνητα του δημοσίου και να τάζει θέση στον παράδεισο, τελικά ήταν εύκολο.
Το τσίρκο με τους μπάτσους να τον φυλάνε στο μοναστήρι, μέχρι να του φύγει το κρυολόγημα έχει παραγίνει.
Τυπικά, το ένταλμα έλειξε στις 4 το απόγευμα, άρα??? Ο Εφραίμ θα μείνει φυλασσόμενος από τα χοιρινά που θα τον ζεσταίνουν με τις ανάσες τους?



Παρακάτω, θα παρατεθούν στοιχεία που αποδεικνύουν ένα μέρος από το παρασκήνιο που έχει παιχτεί.




Ο Κύπριος Εφραίμ και ο πρώην κνιτης Αρσένιος παρέλαβαν τη μονή Βατοπεδίου ένα ερείπιο πριν μερικά χρόνια.
Σκοπός, να το συμαζέψουν και να μην δουλέψει ποτέ κανείς καλόγερος.
Η μονή είχε μεγάλη περιουσία στη Ρουμανία, στη Θράκη, στη Μακεδονία και σε μερικά νησιά.


Η μηχανή στήθηκε και άρχισε το ψάξιμο ανάμεσα στα χρυσόβουλα. Εκεί κάπου βρέθηκε ένα για τη λίμνη Βιστωνίδα, που το έχουν και σε σπέσιαλ θέση στο μουσείο της μονής, που λέει ότι τους παραχωρήθηκε η λίμνη. Παρόμοια, βρέθηκαν ανάλλογοι τίτλοι και για άλλα μέρη εκτός Ελλάδας.


Το κόλπο του Εφραίμ ήταν να μαζέψει όσο γίνεται περισσότερους μοναχούς από τα πανεπιστήμια και τα υπόλοιπα θα τα κανόνιζε με το κράτος.
Το επόμενο ήταν η εκμετάλλευση κειμηλίων που φυλάσσοταν στη μονή, όπως τμήμα της ζώνης της Παναγίας. Τετοια, και ειδικά αυτό ταξίδεψαν σε πολλά μέρη φέρνοντας πίσω πολλά λεφτά. Εγινε μάλιστα συνήθεια πια, κάθε λίγους μήνες που θέλουν λεφτά, πάνε τη ζώνη ένα ταξιδάκι !


Δεν τελειώνει εδώ, το επόμενο ήταν η ευρωπαϊκή ένωση και οι πολιτικοί. Με εθνικούς πόρους και ευρωπαϊκά κονδύλια, χωρίς οι καλόγεροι να δώσουν μία, αναστηλώθηκε ενα μεγάλο μέρος της μονής, κι όχι μόνο αυτής, αλλά ειδικά εκεί έγιναν και επεκτάσεις σε ύψος αλλά και κατασκευές εκτός μονής, του λιμανιού και βοηθητικών κτιρίων.
(Ναι, η μονή έχει δικό της λιμάνι)


Αυτά τα τελευταία έργα έφεραν και τον Καραμανλή εκεί. Πήγανε να κάνουν τη γνωριμία με τον ηγούμενο που κάνει τα θαυματα, έτσι του λέγανε.
Κάποτε κάποιος σύμβουλος είχε καρκίνο, όταν η ζώνη ήρθε στην Αθήνα, πήγε μια μεγάαααλη βόλτα σε σπίτια πλούσιων, βουλευτάδων και γενικά ανθρώπων της εξουσίας.

Εκεί ο Εφραίμ έβαλε μπροστά την επόμενη μηχανή, την παραμύθα. Αρχισαν να διαδίδονται ιστορίες για θαύματα μέσω φωτογραφιών, για θαύματα μέσω τηλεφώνων ή για προφητείες. Ο Εφραίμ απέκτησε τη φήμη του ηγούμενου που μιλάει με το Θεό.
Ετσι, άρχισε να πέφτει το χρήμα και να πυκνώνουν οι επισκέψεις στη μονή.

Ολοι οι λεφταδες πήγαν από κεί, αλλά μαζί τους και κάτι πρώην πρωθυπουργοί, κάτι πρίγκιπες σαν τον Κάρολο, κάτι φελλοί τελος πάντων, αλλά και πολλοί αθώοι και αφελείς προσκυνητές.


Το λάδι από το καντήλι της Παντάνασσας, τα κεριά, το λιβάνι και τα κινέζικα κομποσκίνια έφευγαν πριν ακόμα συσκευαστούν τα CD με τις ψαλμωδίες και τις διδασκαλίες του Εφραίμ !!! Το χρήμα λοιπόν άρχισε να τρέχει.


Απορείτε?? Ναι, το μοναστήρι έχει δικό του ηλεκτρικό ρεύμα, από δικές του γεννήτριες και μάλιστα σύγχρονες για να μην ασχολούνται συνέχεια οι καλόγεροι. Ναι, και τηλέφωνα και ιντερνετ έχουν με απευθείας και αποκλειστική εναέρια σύνδεση με τη Θάσο !! Σιγά μην ασχολούνται μόνο με το Θεό !


Αν και με τη Νεα Δημοκρατία και τον ηλίθιο τον Ρουσσόπουλο κατάφεραν τα περισσότερα, με το ΠΑΣΟΚ δεν κατάφεραν και πολλά καθώς ο κόσμος είχε βουίξει πιά και το πράγμα προσπαθούσαν να το κρύψουν χωρίς επιτυχία.




Το επόμενο κόλπο του Εφραίμ δεν πέτυχε και τόσο, αλλά φόβισε τους πασόκους: Η δημιουργία πολιτικού φορέα.

Μετά τα σκατώματα με τη δικαιοσύνη, αποφάσισαν να βρουν την έτοιμη λύση του ΛΑΟΣ, καθώς με τη διαδρομή τους κατάφεραν να βάλουν τον Καρατζαφέρη στα κόλπα. Αυτός ο λίγδας που κάνει τα πάντα για νάχει εξουσία, βολεύτηκε με το Βατοπέδι και τον Εφραίμ για να χτυπήσει το ΠΑΣΟΚ και να χωθεί στην κυβέρνηση. Εταξε υποστήριξη, εκείνος του έταξε λεφτά, καθώς η τράπεζα Κύπρου διαχειρίζεται τα περισσότερα χρήματα της μονής αλλά και η μισή ανήκει στην Κυπριακή εκκλησία !!! Ετοιμο το παραμύθι της αποκάλυψης του Ιωάννη που θα πάλευε με τα θηρία ο μέγας Εφραίμ με τον τρισμέγιστο Καρατζαφύρερ !!! Οτι χρειάζεται για το λαό που περιμένει ένα όραμα από την αριστερά και θα τούρθει Ιωάννης ο Ευαγγελιστής !!





Ο Εφραίμ πάτησε καλά στη Ρωσία για πολλούς λόγους, αλλά αυτός που έκανε τον Πούτιν να δηλώσει συμπαραστάτης τελευταία είναι απίθανος όσο και πραγματικός: To Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως διεκδικεί δικαστικά το μεγαλύτερο μέρος της πλατείας που βρίσκεται το μαυσωλείο του Λένιν ! Κι Ο Εφραίμ έταξε υποστήριξη, αξιοποιώντας το χ΄ρημα που μάζεψε με τη ζώνη και έδωσε μερίδιο στους Ρώσους παπάδες!!

Για να μην πάει όμως στα κάγκελα, που αν και μαθημένος από κελιά δεν θέλει, φρόντισε να πάρει με το μέρος του όσο γίνεται περισσότερους μητροπολίτες. Ετσι, δώρισε ένα μεγάλο ποσό στον Ιερώνυμο για την "Αλληλεγγύη"", εχμμμ "Αποστολή" πλέον, σε ανύποπτο χρόνο, όπως και διάφορα μάλλον μικρά ποσά σε άλλους για το "φιλόπτωχο" έργο τους. Ο ¨Ανθιμος όμως δεν ήθελε τίποτα σχεδόν, όμοιο κουμάσι με τον Εφραίμ που από καιρό μασάει και καταπατεί δασική γη για "γηροκομεία" και παρόμοια, απλά δούλεψε αλληλέγγυα καθώς ο ένας ξέρει τις κομπίνες του άλλου.

Ετσι φτάσαμε στα τελευταία ωραία:
-Δήλωση του Ιερώνυμου, του Ανθιμου και άλλων πως η στιγμή της σύλληψης δεν ήταν σωστή Χριστουγεννιάτικα !
Τρίχες, στο όρος ακολουθούν το παλιό ημερολόγιο και τα Χριστούγεννα είναι σε 12 μέρες !!!
-Η ώρα που έληξε το ένταλμα χτες ήταν στις 4 το απόγευμα. !
Τρίχες, τα μοναστήρια εκεί ακολουθούν το βυζαντινό ωράριο και τη βυζαντινή ώρα, το πρωί είναι περίπου στις 3 τη νυχτα, ενώ κοιμούνται περίπου στις 8 το βραδυ. Στις 4 κλείνει η πύλη και πλέον η μονή είναι χώρος ασύλου !!
-Οι μπάτσοι έχουν σε επιτήρηση τον Εφραίμ !
Οσο καποιος έχει στο σπίτι του μέσα επιτήρηση από μπάτσους, ενώ....
-Είναι ασθενής από λοίμωξη, έχει απορυθμιστεί το ζάχαρο και έχει δισκοπάθεια
Σε ποιούς τα πουλάνε αυτά ??? Ποιός πολίτης απέφυγε τη σύληψη με τέτοιες δικαιολογίες???

Ωστόσο, αν και οι μπάτσοι πρέπει ναναι απέξω και να φυλάνε, δεν είναι δύσκολο για τον Εφραίμ να την κοπανήσει.
Εχει δικότης λιμάνι η μονή, όσο και έλεγχο στους δρόμους, ελικοδρόμιο, όπως και τρόπο να φύγει από όπου και όποτε θέλει.
Το πρόβλημα είναι μη τυχόν και φύγει !
Ετσι, ο Καρατζαφέρης έστειλε το Βελόπουλο χτες να πάει στο όρος, ενώ οι πασόκοι στην κυβέρνηση λένε να μεταφερθεί για νοσηλεία σε νοσοκομείο της Αθήνας, οι δικαστικοί λένε για νοσοκομείο στη Θεσσαλονίκη, ενώ μάλλον ο Εφραίμ δεν έχει καμιά τέτοια ανάγκη, στη μονή υπάρχει πλήρες ιατρείο και εξοπλισμός καθώς υπάρχουν 3 μοναχοί-γιατροί !!

Σήμερα συνεδριάζει η σύναξη των μονών εκεί. Εως τώρα, οι περισσότεροι έλεγαν πως ο Εφραίμ πρέπει να πάει στα σίδερα μαζί με τον Αρσένιο, για να ησυχάσει το πράγμα και να επανέλθει η ηρεμία καθώς δεν γουστάρουν ιδιαίτερα τους κοσμικούς όσο και την έλλειψη πελατείας που τους πήρε ο Εφραιμ, αλλά και την κακή τους φήμη. (Ηδη καποιες μονές θέλουν να βάλουν φωτοβολταϊκά σε νησιά που έχουν εκτάσεις)

Εκείνος που δεν μιλάει καθόλου είναι ο Βαρθολομαίος, που τάχει βρει μπαστούνια με δαύτον, όχι μόνο γιατί μπερδεύεται στην εξωτερική πολιτική του, αλλά στην Ελληνική εξωτερική πολιτκή γενικώτερα. Επίσης φοβάται κάποιους φανατικούς εκεί στο όρος που αντιτίθενται στο διάλογο με την καθολική εκκλησία που κάνει.

Επειδή όλα είναι ένα κουβάρι, σημειώνουμε πως ο Κάρολος της Αγγλιας που πάει εκεί σχεδόν κάθε χρόνο είναι τυπικά αρχηγός των διαμαρτυρομένων, αλλά μια από τις γιαγιάδες του, η Ολγα, είναι αναγνωρισμένη σαν αγία από τους ορθόδοξους και το σκίνωμά της είναι στα Ιεροσόλυμα!!!!

Πάντα οι παπάδες και οι καλόγεροι ήταν κολητοί με την εξουσία κάθε είδους !!



ΥΓ. : ΑΝ είστε άνθρωπος του κινήματος και θελετε να προσφέρετε, θα το κάνετε πιό εύκολα σαν καλόγερος στο όρος αλα Εφραιμ, ανακρίνοντας-εξομολογώντας κάτι τύπους σαν τον Πέτρο Δούκα, υπουργό του Καραμανλή, που πριν ήταν διευθυντής στην Ερικσον Ελλάδας (δες υπόθεση υποκλοπων και Vodafone) και βρέθηκε με 3-4 εκατομύρια στην τράπεζα, εντελώς ξαφνικά.

update 27/12/11: Οπως φρόντισαν να μας ενημερώσουν κάποιοι τελικά ο Εφραίμ έφυγε μόνος του (!!!) για την Ιερισσό και από εκεί για τη Θεσσαλονίκη, καθώς δεν επιθυμεί να νοσηλευτεί.

Φυσικά, οι καλόγεροι έβγαλαν ολόκληρα μανιφέστα υποστήριξης και δακρύβρεχτες δηλώσεις, δείτε περισσότερα http://simeron.wordpress.com/2011/12/27/egkateleipse-to-άgio-oros-o-gerontas-efraim-stis-1300-27-12-2011/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου