Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2012

Καθαρά πεζοδρόμια ποτισμένα με αίμα




Το παρακάτω κείμενο γράφτηκε από τη Συνέλευση Αλληλέγγυων Φοιτητών/τριων ΑΣΟΕΕ και αφορά τις καθημερινές σχεδόν επιθέσεις γύρω από το πανεπιστήμιο από ασφαλίτες και άλλες δυνάμεις της αστυνομίας.





Καθαρά πεζοδρόμια ποτισμένα με αίμα


Τις τελευταίες βδομάδες γίνονται καθημερινά αστυνομικές επιθέσεις στους μετανάστες έξω από την ΑΣΟΕΕ.Ασφαλίτες πετάγονται από βαν χτυπώντας οποιονδηποτε. Άλλες φορές έρχονται ΜΑΤ, τα οποια έριξαν δακρυγόνα και στο προαύλιο της σχολής.


Η αστυνομία και ο δήμαρχος ισχυρίζονται ότι όλα αυτά τα κάνουν για να πατάξουν το παρεμπόριο. Όμως όλοι ξέρουμε ότι τα εμπορεύματα οι πωλητές τα προπληρώνουν και έτσι οι λαθρέμποροι από τις εφόδους όχι μόνο δεν πλήττονται αλλά τους συμφέρει κιόλας γιατί αναγκάζονται οι μικροπωλητές να ξαναγοράσουν εμπόρευμα (που μερικές φορές είναι το ίδιο με αυτό που τους πήρε η αστυνομία).


Με τις συνεχείς επιθέσεις έχουν δημιουργήσει ένα έντονο κλίμα αστυνομοκρατίας στην πόλη. Οι επιθέσεις δεν προορίζονται μόνο γι αυτούς που τις δέχονται αλλά και για αυτούς που τις βλέπουν. Θέλουν να δημιουργήσουν σε όλους μας την αίσθηση ότι ζούμε κάτω από ένα αστυνομικό κράτος ικανό να καταστήσει κάθε αντίσταση μάταια. Οι απειλές των ασφαλιτών (οι οποίοι «επιτηρούν την τάξη» τόσο έξω οσο και μέσα στη σχολή συλλαμβάνοντας μετανάστες) ότι «το άσυλο τελείωσε και θα μπούμε μέσα» δεν αφήνουν αμφιβολίες.


Επιπλέον, οι επιθέσεις αυτές είναι κομμάτι μιας συνεχιζόμενης προσπάθειας να φτιαχτεί μια ψεύτικη εικόνα μιας ευημερούσας πόλης έτοιμη να υποδεχθεί τους καταναλωτές στο κέντρο της Αθήνας. Φαίνεται μας απασχολεί να είναι καλή η εικόνα του πανεπιστήμιου και των πεζοδρομίων και ας πεθαίνουν δύο στενά πιο κάτω ανθρωποι από ασιτία.


Σε περιόδους κρίσης η κρατική εξουσία στοχοποιεί τα πιο καταπιεσμένα κομμάτια της κοινωνίας ως υπεύθυνα για τα προβλήματα όλων μας. Έτσι και σήμερα η κυβέρνηση, ο δήμος, τα ΜΜΕ με τη συνεργασία της ακροδεξίας έχουν μετατρέψει τους μετανάστες σε αποδιοπομπαίους τράγους. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οι μετανάστες δεν έρχονται εδώ επειδή τους αρέσει ο ήλιος και οι παραλίες μαςαλλά κυνηγημένοι από τις δυτικές στρατιές (στις οποίες η Ελλάδα συμμετέχει) και την ακραία φτώχεια .Και σαν να μην φτάνουν όλα αυτά , καταδιώκονται από την ημιαυτόνομη στρατιωτική Frontex , την καταστολή και επιθέσεις από νεοναζί. Επίσης ας μην ξεχνάμε ότι η Ελλάδα αποτελεί για τους περισότερους απο αυτούς χώρα-πέρασμα μέσα στην οποία εγκλωβίζονται λόγω της νομοθεσίας. Όσο καιρό οι καπιταλιστικές κοινωνίες τους χρειάζονται τους χρησιμοποιούν για να αυξήσουν την κερδοφορία τους και όταν πλέον δεν τους θέλουν τους στέλνουν στην εξαθλίωση.

Απέναντι στη βαρβαρότητα που εξελίσσεται μπροστά μας δεν μπορούμε να μείνουμε άπραγοι.


Να αποκρούσουμε την ρατσιστική κρατική βία, πλάι στους μετανάστες. Να δείξουμε την αλληλεγγύη μας στους καταπιεσμένους της κοινωνίας. Είναι τουλάχιστον αφελές να πιστεύεις ότι το στόχαστρο της κατασταλτικής βίας δεν θα στραφεί και εναντίον σου όταν «τελειώσει» με αυτούς που δεν συμπορεύθηκες. Σε αυτό το σημείο πρέπει να διευκρινίσουμε ότι δεν είμαστε υπερασπιστές ούτε του εμπορίου ούτε του παραεμπορίου, απλά αντιλαμβανόμαστε ότι η δραστηριότητα τους είναι το έσχατο μέσο επιβίωσης τους. Να δημιούργησουμε κοινότητες αντίστασης και αλληλεγγύης με τους μετανάστες ενάντια στην εκμετάλλευση και την εξαθλίωση. Να πάρουμε τις ζωές μας στα χέρια μας.


Συνέλευση Αλληλέγγυων φοιτητών/τριών ΑΣΟΕΕ

Επόμενη συνελευση: Τετάρτη 18/1 στις 4μμ στο Αμφ. Αντωνιάδου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου