Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012

Καθημερινοί ξυλοδαρμοί, βασανιστήρια, κλοπές κατά μεταναστών

Ορισμένα μόνο από όσα μαθαίνουμε, ελάχιστα όπως άλα δείχνουν, από όσα υφίστανται κάθε μέρα οι μετανάστες:

- Στο σταθμό του τρένου στην Αττική, γύρω στις 6 κάθε απόγευμα, μπάτσοι, με στολή και χωρίς, με τη βοήθεια και ελεγκτών, τη στήνουν σε μετανάστες που βγαίνουν από αυτόν. Δεν τους ζητούν τα χαρτιά τους, μόνο τους ακινητοποιούν, τους ψάχνουν, τους χτυπούν, και ό,τι βρίσκουν στις τσέπες τους το κλέβουν. Το ίδιο έχει συμβεί και στο σταθμό του τρένου στη Βικτώρια.

- Στο σταθμό Λαρίσης, μπάτσοι μαζί με φασίστες, ξυλοκοπούν όποιον μετανάστη καταφέρουν να ξεμοναχιάσουν.

- Στο Αλλοδαπών, στην Πέτρου Ράλλη, όπου μεταφέρονται οι μετανάστες, ακόμη και όσοι έχουν χαρτιά, που συλλαμβάνονται στη Βικτώρια, στην Αττική και στην ευρύτερη περιοχή της Αχαρνών, αφού πρώτα περάσουν από τα μπουντρούμια του τμήματος του Αγίου Παντελεήμονα, τα βασανιστήρια συνεχίζονται πιο μεθοδικά. Οι μπάτσοι τους κλείνουν όλους μαζί σε ένα δωμάτιο και τους ψεκάζουν με φυσούνες με χημικά προκαλώντας τους ασφυξία, ενώ ταυτόχρονα απαθανατίζουν τα βασανιστήριά τους με κινητά. Φυσικά, τους κρατούν ολόκληρη μέρα χωρίς φαγητό, χωρίς δικαίωμα να πάνε στην τουαλέτα, τους βρίζουν και τους απειλούν ότι θα τους σκοτώσουν.

Τα παραπάνω αποτελούν σκόρπιες μαρτυρίες, από τις ελάχιστες που καταφέρνουν να βρουν το δρόμο της δημοσιοποίησης, για το φασισμό που εδραιώνουν μέρα με τη μέρα μπάτσοι, φασίστες, υπουργοί, μέσα ενημέρωσης, δήμαρχοι και ένα μεγάλο απονεκρωμένο κομμάτι της κοινωνίας που παρακολουθεί αδιάφορο.

Τι περιμένουμε;


ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου