Κυριακή 25 Μαρτίου 2012

ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΤΩΝ ΠΑΡΕΛΑΣΕΩΝ ΜΑΖΕΜΑ

ΑΠΟ ΕΔΩ

Μεγάλη διαδήλωση πραγματοποιήθηκε στο τέλος της παρέλασης στο Δήμο Ζωγράφου. Μικρή αστυνομική δύναμη δημιούργησε μικροεπεισόδια καθώς επιχείρησε ανεπιτυχώς να παρεμποδίσει τους διαδηλωτές. Ο κόσμος χειροκροτούσε ενθουσιασμένος τους διαδηλωτές. Ν. Ιωνία: Πανό και συνθήματα κατά της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης. Ο κόσμος αντέδρασε θετικά. Στο τέλος έγινε πορεία. Στη Λιβαδειά έγινε πορεία διαμαρτυρίας μετά το τέλος της παρέλασης, για να αφεθούν (όπως και έγινε) ελεύθεροι 3 συλληφθέντες, που τους συνέλαβαν χωρίς καμιά αφορμή.
Χρήση χημικών στα Χανιά σε μαθητές που διαδήλωναν. Κατά τη διάρκεια της επίθεσης, μπροστά από τον κήπο, στη Λ. Δημοκρατίας, συνελήφθησαν 4 αγωνιστές. Μια γυναίκα λιποθύμησε εξαιτίας της ατμόσφαιρας που δημιουργήθηκε από τη χρήση χημικών και χρειάστηκε να μεταφερθεί στο Νοσοκομείο με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ. Ο κόσμος ανασυντάχθηκε, κάνοντας πορεία στο αστυνομικό τμήμα. Ένταση και στη Λαμία. Με τις 13 προληπτικές προσαγωγές ο κόσμος αγανάχτησε περισσότερο και γιουχάϊζε τους πολιτικούς. Οι 13 αφέθηκαν ελεύθεροι μετά την παρέλαση. Στην Ξάνθη, συνθήματα κατά της πολιτικής και διαδηλώσεις με πολύ κόσμο, ήταν η απάντηση στον αυταρχισμό. Σημειώθηκαν μικρής έκτασης επεισόδια όταν ο λαός εμποδίστηκε να προχωρήσει. Η αποδοκιμασία κατά της τρομοκρατίας έντονη και γενική. Ο κόσμος παρέμεινε διαμαρτυρόμενος και μάλιστα ήρθαν και περισσότεροι. Στη Λάρισα, ο αγροτικός κόσμος, οι εργαζόμενοι ήταν παρόντες. Αποδοκίμασαν έντονα τους επισήμους και καταχειροκροτούσαν τους μαθητές, που είτε δεν έστρεφαν το κεφάλι τους στην εξέδρα είτε μούντζωναν τους δοσίλογους. Φωνάζοντας συνθήματα, προσπάθησαν να σπάσουν τον κλοιό των τυράννων. Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων είχαμε δύο προσαγωγές, μεταξύ των οποίων και ενός εκπαιδευτικού.
Παρέλαση υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας πραγματοποιήθηκε και στον
Πειραιά, όπου εκεί υπήρχαν παντού κάγκελα, ενώ η εξέδρα των επισήμων είχε πολύ λίγα άτομα. Κατά τη διάρκεια της παρέλασης, απέναντι από την εξέδρα και πίσω από τα κάγκελα μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και καθηγητές ανήρτησαν πανό και φώναζαν συνθήματα όπως, κλέφτες, προδότες προς τους πολιτικούς.
Στις Σέρρες πολλοί μαθητές και Πολιτιστικοί Σύλλογοι δεν έστρεψαν το κεφάλι προς τους προδότες. Στον δήμο Σιδηροκάστρου δεν στήθηκε εξέδρα των επισήμων.
Στη Λαμία εργαζόμενοι αποδοκίμασαν τον Περιφερειάρχη και τον Μητροπολίτη Φθιώτιδας, που βρίσκονταν στην εξέδρα των επισήμων. Τον τελευταίο τον αποκάλεσαν «Χομεινί».
Στην Χαλκίδα αίσθηση έχει προκαλέσει η ευρηματική εμφάνιση μαθητή στην παρέλαση με τσιρότα στο στόμα! Μπράβο νεαρέ.
Στην Κόρινθο, μια ομάδα πολιτών φώναζε αντιμνημονιακά συνθήματα, ενώ μετά το πέρας της παρελάσεως, μόλις έφυγαν οι επίσημοι, έκαναν σιωπηλή παρέλαση. Στην Καλαμάτα κόσμος φώναξε κατά της λεηλασίας αλλά και κατά του ρατσισμού.
Στην Πάτρα 28 προσαγωγές. Η αναίτια ρίψη χημικών σε καφετερία εξόργισε τον κόσμο. Όσοι κάθονταν σε καφετέριες στον πεζόδρομο της Αγίου Νικολάου, άρχισαν να τρέχουν αφού η ατμόσφαιρα είχε γίνει αποπνικτική. Παρόλα αυτά πολύς κόσμος ξανασυγκεντρώθηκε, πιο αποφασισμένος, για να εκφράσει την αηδία του για τους πολιτικούς και την αλόγιστη βία. Τελικά, λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι, ολοκληρώθηκε η παρέλαση χωρίς την παρουσία εκπροσώπου της κυβέρνησης.
Έπειτα από σοβαρά επεισόδια και διαμαρτυρίες, ματαιώθηκε τελικά η παρέλαση στο Ηράκλειο. Σε κλοιό αστυνομικών ήταν και ο Μητροπολιτικός Ναός του Αγίου Μηνά, όπου πραγματοποιήθηκε η επίσημη δοξολογία, στην οποία παρευρέθηκαν μόνο ο αντιπεριφερειάρχης Ευριπίδης Κουκιαδάκης και ο δήμαρχος Ηρακλείου Γιάννης Κουράκης, ενώ δεν παρέστη κανείς από τους βουλευτές του Νομού. Πολίτες άρχισαν να φωνάζουν συνθήματα και να πετούν γιαούρτια και αυγά με αποτέλεσμα να αποφασιστεί η ματαίωση της μαθητικής παρέλασης για πρώτη φορά στην ιστορία.
Με καθυστέρηση άρχισε η παρέλαση για την 25η Μαρτίου, στη Θεσσαλονίκη. Κατά τη διεξαγωγή της παρέλασης, οι διαδηλωτές φώναζαν συνθήματα κατά της κυβέρνησης, ενώ καταγγέλλουν κλίμα αστυνομοκρατίας. Πριν και μετά την έναρξη της παρέλασης, αστυνομικοί προχώρησαν σε έλεγχο και προσαγωγές. Παρόλη όμως την τρομοκρατία και τα πρωτοφανή μέτρα, ο κόσμος έδωσε το μήνυμα στους πολιτικούς.
Χωρίς την παρουσία εκπροσώπου της κυβέρνησης αλλά και βουλευτών, πραγματοποιήθηκε σήμερα στον Πειραιά, η στρατιωτική και μαθητική παρέλαση την οποία παρακολούθησαν εκατοντάδες πολίτες, χωρίς να δημιουργηθούν επεισόδια.
Κοζάνη. Άγρια γιουχαΐστηκε ο Κουκουλόπουλος. Ο λαός τον αποδοκίμασε μαζί με την πολιτική του μνημονίου. Στη Χίο διαδηλωτές εμπόδισαν την παρέλαση. Οι επίσημοι καπνός.
Τρίκαλα. Άφαντοι κι εκεί οι επίσημοι. Αυτό βέβαια δεν εμπόδισε το λαό να εκφραστεί με συνθήματα κατά των καπιταλιστών. Στον Βόλο που τόλμησαν να εμφανιστούν, τρέχουνε ακόμα. Άγριες αποδοκιμασίες και πολλά συνθήματα.
Ναύπλιο: Κράξιμο στους επισήμους που τσακίστηκαν και έφυγαν, συνθήματα κλπ
Με συνθήματα και αποδοκιμασίες από τον κόσμο πραγματοποιήθηκε και η στρατιωτική παρέλαση στο κέντρο της Αθήνας που θύμιζε "φρούριο" από τα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας.
Ιδιαίτερα «θερμής» υποδοχής δέχθηκε το άγημα των μπάτσων.
Συμπεράσματα:
Πρώτο: Τεράστια λαϊκή νίκη. Ναι, διαδηλώσαμε. Όχι, δε φοβόμαστε. Το μήνυμα στους δοσίλογους είναι σαφές: Βουλευτές κουφάλες, έρχονται κρεμάλες. Είστε ανεπιθύμητοι και όπου σας βρίσκουμε, θα σας περιποιούμαστε καταλλήλως. Πίσω στους υπονόμους σας λοιπόν.
Δεύτερο. Η οργή του λαού δυνάμωσε. Η αστυνομία δεν μπορεί να κρατήσει τον κόσμο. Το είδατε. Ως τώρα η ένταση ήταν κυρίως στην Αθήνα. Μετέφεραν λοιπόν δυνάμεις εκεί, αλλά η φλόγα της λευτεριάς άναψε αλλού. Η επαρχία βράζει. Ακόμα και περιοχές, όπου ήταν κάστρα των κομμάτων του δικομματισμού (Ηράκλειο, Πάτρα, Σέρρες κλπ) ξεχειλίζουν από αγανάκτηση.
Τρίτο. Ο αγώνας δεν τελείωσε, αλλά περνά σε νέα πιο μαχητική και αποφασιστική αναμέτρηση με το σύστημα. Η προπαγάνδα, ότι τα έκαναν προβοκάτορες ή ελάχιστοι σε αριθμό, διαψεύστηκε μετά από την αποφασιστικότητα του λαού να συγκρουστεί με τις δυνάμεις καταστολής. Για αυτό και θα προσπαθήσουν να αποσιωπήσουν την αντίσταση του κόσμου. Τι να πουν τώρα; Ότι γονείς, που τα παιδιά τους ήταν στην παρέλαση, ήταν στο πλευρό των συντρόφων και χτυπιόνταν από τα ΜΑΤ;
Τέταρτο. Σήμερα πήραμε την κιλότα της αστικής δημοκρατίας. Το παραμυθάκι ετών, ότι κινδυνεύουμε από τον κομμουνισμό ή την αναρχία, έλαβε τέλος. Φάνηκε σε όλη την Ελλάδα, στα εκατομμύρια που διαμαρτυρήθηκαν, πόσο «δημοκράτες» είναι οι βουλευτές. Πόσο υπολογίζουν τα παιδιά μας, την ανθρώπινη ζωή, όταν δίνουν εντολή να ραντίσουν με δηλητήρια το λαό και να τον ξυλοκοπήσουν. Ο εξευτελισμός, με την διαταγή να συλλαμβάνονται οι κατέχοντες γαλακτοκομικά, αυγά, ή λαχανικά, δείχνει τη γελοιότητα και τον πανικό τους.
Πέμπτο. Προσπαθούν να κρύψουν την αγανάκτηση. Απέτυχαν όμως σε όλα τους τα σχέδια. Ο λαός όχι μόνο είδε, αλλά το σπουδαιότερο όλων. Συμμετείχαμε, αντισταθήκαμε. Πρέπει να είμαστε υπερήφανοι για αυτό που πετύχαμε σήμερα. Τα πάρτι και οι φιέστες τους έλαβαν τέλος.
Είναι πάρα πολλά τα βίντεο και δε ξέρω τι να πρωτοβάλω. Δείτε μερικά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου