Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2012

Ταξιδιωτική οδηγία από τις ΗΠΑ: Προσοχή στις ρατσιστικές επιθέσεις

Η αμερικανική πρεσβεία στην Αθήνα εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία προειδοποιεί του πολίτες των ΗΠΑ που επισκέπτονται την Ελλάδα να προσέχουν γιατί ενδέχεται να πέσουν θύματα ρατσιστικών επιθέσεων.


Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση στην Ελλάδα υπάρχει «αύξηση των απρόκλητων παρενοχλήσεων και βίαιων επιθέσεων εναντίον προσώπων που, λόγω της επιδερμίδας τους, εκλαμβάνονται ως αλλοδαποί μετανάστες».

«Οι υπήκοοι των ΗΠΑ που κινδυνεύουν πιο πολύ είναι εκείνοι που έχουν αφρικανική, ασιατική, ισπανική ή μεσοανατολική καταγωγή» και επισκέπτονται την Αθήνα και άλλες μεγάλες πόλεις», σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Η πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα καλεί τους πολίτες της χώρας να λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας και να ενημερώνονται διαρκώς, ώστε να παραμείνουν ασφαλείς.

Ο Εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών Γρ. Δελαβέκουρας ερωτηθείς για την ταξιδιωτική οδηγία ανέφερε πως «η Ελλάδα ήταν και παραμένει μια χώρα ασφαλής».

«Ένα κράτος δικαίου, στο οποίο κάθε πολίτης ή επισκέπτης απολαμβάνει της προστασίας του νόμου. Τα μεμονωμένα περιστατικά ρατσιστικής βίας που έχουν σημειωθεί είναι ξένα προς τους Έλληνες, προς τον πολιτισμό μας και τη μακραίωνη παράδοση της ελληνικής φιλοξενίας.

Η Πολιτεία και συγκεκριμένα το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, ακολουθεί πολιτική μηδενικής ανοχής σε αυτά τα φαινόμενα και λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την πρόληψη και καταστολή τέτοιων συμπεριφορών, τις οποίες καταδικάζουμε απερίφραστα», υποστήριξε

Πηγή

Υ.Γ Για ακόμη μια φορά η συντριπτική πλειοψηφία των ΜΜΕ έθαψε το θέμα σε αντίθεση με την ζέση που παρουσιάζουν όταν γίνεται καμιά απεργία το καλοκαίρι και ανησυχούν για την "εικόνα της χώρας στο εξωτερικό" και το "πλήγμα στο βιομηχανικό προϊόν της Ελλάδας που είναι ο τουρισμός" κλπ. Η θέση τους είναι ξεκάθαρη τόσο που να μην χωράει αμφιβολία για τον ρόλο κανενός: μούγγα για τα μαχαιρώματα και υστερία για τις κινητοποιήσεις. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου