Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2013

«Πυρηνάρχης» ο νέος κατηγορούμενος για την υπόθεση της Χ.Α.

Ένας νέος κατηγορούμενος για ένταξη στην εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής, προέκυψε από την πορεία της ανάκρισης που διενεργούν οι δύο εφέτες ειδικές ανακρίτριες Ιωάννα Κλάπα και Μαρία Δημητροπούλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για μέλος της Χρυσής Αυγής και η εμπλοκή του στην υπόθεση προέκυψε από τις τηλεφωνικές συνομιλίες που βρίσκονται στην ογκωδέστατη δικογραφία, αλλά και από την κατάθεση προστατευόμενου μάρτυρα που τον φέρνει αντιμέτωπο και με το αδίκημα της εκβίασης.

Πρόκειται για πρόσωπο που αναφέρεται ρητά στην κατάθεση του προστατευόμενου μάρτυρα «Γ» ως «πυρηνάρχης του Πειραιά» ενώ οι διάλογοι του συγκεκριμένου προσώπου με άλλους κάνουν λόγο για «μπραβιλίκια». Το πρόσωπο αυτό δε φέρεται να ήταν κοντά στον βουλευτή Γιάννη Λαγό, ενώ δούλευε και σε νυχτερινά κέντρα.

Χτυπήματα και εκβιασμοί αλλοδαπών

Ο μάρτυρας Γ αναφέρεται σε χτυπήματα αλλά και σε «εκβιασμού αλλοδαπών καταστηματαρχών» ή Ελλήνων για να ‘απομακρύνουν αλλοδαπούς εργαζόμενους:
«Μία νύχτα με τον πυρηνάρχη του Πειραιά μπήκαμε μετά από διαταγή του Πατέλη, περί τα τέλη Ιουνίου 2012, παράνομα σε σπίτι μεταναστών (μονοκατοικία), κοντά στην πλατεία Αγίου Νικολάου στη Νίκαια, μαζί με 15 ακόμα άτομα (δύο διμοιρίες τις ονομάζαμε, στις οποίες συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, ο Ρουπακιάς, ο Χ…, ο Γ.Τ, ο Χ. το δεξί χέρι του Πατέλη, ο Χ. του οποίου δεν ξέρω άλλα στοιχεία και ο Χ., η μητέρα του οποίου ήταν υποψήφια Βουλευτής με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας) και με διάφορα αντικείμενα (μαχαίρια, glop, καπνογόνα) τους προκαλέσαμε σωματικές βλάβες.

Μετά από δύο ημέρες, ενημέρωσα το Λοχαγό μου (το βουλευτή Γερμένη) και δέχθηκα τα συγχαρητήρια του για την επιχείρηση. Με εντολή του Λαγού και εν συνεχεία του Πατέλη, τον Ιούνιο ή Ιούλιο του 2012, πηγαίναμε σε καταστήματα, τα οποία διατηρούσαν μετανάστες και πωλούσαν μεταχειρισμένα κινητά και γενικά καταστήματα πώλησης παραδοσιακών ειδών της χώρας καταγωγής τους, και τους απειλούσαμε προκειμένου να τα κλείσουν, με αποτέλεσμα τα τρία από τα τέσσερα να κλείσουν.

Στις εφόδους που διατασσόμουν να κάνω ο Πατέλης μας έλεγε να μην φοβόμαστε, γιατί η Αστυνομία ήταν ενημερωμένη και δεν επενέβαινε. Δεν ξέρω ονόματα αστυνομικών γιατί δε μου έλεγαν…

Πηγη: efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου