Κυριακή 29 Δεκεμβρίου 2013

Μεγάλη αντιφασιστική διαδήλωση στην Πρέβεζα

Μαζική ήταν η συμμετοχή των Πρεβεζάνων πολιτών στην αντιφασιστική πορεία, που οργανώθηκε χθες το απόγευμα στην πόλη της Πρέβεζας, ενάντια στο άνοιγμα των γραφείων της Χρυσής Αυγής. Περίπου 800 άτομα ένωσαν τις φωνές τους ενάντια στο φασισμό, πραγματοποιώντας πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Πρέβεζας.


Η πορεία στάθηκε για αρκετή ώρα μπροστά στα παλαιά ΚΤΕΛ, σε κοντινή απόσταση από το σημείο όπου έκανε την εκδήλωσή της η Χ.Α.. Οι διαδηλωτές παρέμειναν εκεί για αρκετή ώρα, με τα αντιφασιστικά συνθήματά τους να δονούν την ατμόσφαιρα, ενώ η Αστυνομία είχε δημιουργήσει φραγμό, παρατάσσοντας άνδρες της με κράνη και ασπίδες, καθώς και δύο κλούβες.


11607213323 e451e83457_o

Έπειτα από περίπου μισή ώρα η πορεία κατευθύνθηκε στον πεζόδρομο της παραλίας και κατέληξε στην πρώην λαϊκή αγορά.

Μεγάλο ήταν το μπλοκ του Εργατικού Κέντρου Πρέβεζας, με επικεφαλής τον Πρόεδρο Χρήστο Δημόπουλο, όπως και του ΣΥΡΙΖΑ, με δύο Ηπειρώτες βουλευτές του (Κώστας Μπάρκας και Όλγα Γεροβασίλη). Μαζικά και με παλμό τα μπλοκ της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς (ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΚΚΕ Μ-Λ), ενώ μεγάλη συμμετοχή είχαν τα αναρχικά και αντεξουσιαστικά μπλοκ.


11607739846 3a6dc901ea_o

Ελπιδοφόρα ήταν η μεγάλη συμμετοχή της νεολαίας της Πρέβεζας σε αυτό το συλλαλητήριο.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Πρέβεζα έμοιαζε με αστυνομοκρατούμενη πόλη, καθώς είχαν κλείσει δρόμοι γύρω από την Πλατεία Νέσσερη, τα μέτρα ασφαλείας ήταν δρακόντεια, ενώ έφτασαν στην Πρέβεζα δυνάμεις από άλλες πόλεις της Ηπείρου.

ΠΗΓΗ: atpreveza.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου