Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2013

Ξεμπρόστιασμα της χρυσαυγίτικης απάτης για τους «χιλιάδες διαδηλωτές» με στοιχεία



Πάντοτε η νεοναζιστική οργάνωση συνήθιζε για ευνόητους επικοινωνιακούς λόγους μετά τις συγκεντρώσεις-διαδηλώσεις που διοργάνωνε, να αρχίζει μετά το τέλος τους να παραπληροφορεί την κοινή γνώμη μιλώντας κάθε φορά για χιλιάδες διαδηλωτές που συμμετείχανε σε αυτές.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι σε κάθε συγκέντρωση χρυσαυγιτών επιχειρείται πάντα μια συντονισμένη προσπάθεια συγκάλυψης της αλήθειας για την μαζικότητα της συμμετοχής με διάφορα τεχνάσματα – εφέ.

Αν παρατηρήσει κάποιος τις συγκεντρώσεις των φασιστών θα δει πως όλοι οι χρυσαυγίτες σε κάθε συγκέντρωση, εσκεμμένα, κρατάνε πάντα και μια μεγάλη σημαία σε βαθμό να κρύβονται τα κεφάλια των ατόμων που συμμετέχουν, να γίνεται αδύνατη η ξεκάθαρη καταμέτρηση του συμμετέχοντος κόσμου,και να δημιουργείται έτσι μια απατηλή εντύπωση περί μαζικότητας. Επίσης, οι χρυσαυγίτες πάντα προσπαθούν να κρατανε μεγάλες αποστάσεις μεταξύ τους ώστε ”να πιάνουν πιο πολύ χώρο”. Οι σημαίες έτσι λειτουργούν ως κάλυψη των κενών. Μετά το τέλος της συγκέντρωσης, η Χρυσή Αυγή αρχίζει να δημοσιεύσει πάντα φωτογραφίες και βίντεο σε πλάνα που δημιουργούν εντύπωση πυκνότητας των μαζώξεων με την χρήση των εφέ που αναφέραμε πριν.

Το αποκορύφωμα της προπαγάνδας των νεοναζιστών ήταν η 30η του Νοέμβρη όπου ήτανε η προγραμματισμένη συγκέντρωση αλληλεγγύης στους φυλακισμένους βουλευτές της Χρυσής Αυγής, στο Σύνταγμα. Εκεί η Χρυσή Αυγή έφτασε στο γελοιότατο σημείο να διαδίδει πώς 50.000 εθνικιστές διαδηλωτές πλημμύρισαν το Σύνταγμα προξενώντας άφθονο γέλιο σε όσους πέρασαν απο εκεί να δούνε τι παίζει. Οι φωτογραφίες που δημοσιεύθηκαν στο διαδίκτυο κατέρριπταν φυσικά την χρυσαυγίτικη μυθοπλασία για 50.000 διαδηλωτές και αποδείκνυαν πώς στην πραγματικότητα επρόκειτο για μια μάζωξη περίπου 3.000 ατόμων που κατάφερε να αποκλείσει μόνο την Λεωφόρο Αμαλίας.

Οι τρωγλοδύτες με αφορμή το τελευταίο αυτό ρεσιτάλ ψεύδους και παραπληροφόρησης των χρυσαυγιτών, αποφάσισαν να ασχοληθούν λίγο παραπάνω με το θέμα. Το αποτέλεσμα της έρευνάς μας ξεμπροστιάζει με αδιάσειστα στοιχεία την χρυσαυγίτικη ψευδολογία και σπέκουλα σχετικά με την δήθεν τεράστια μαζικότητα των συγκεντρώσεων της νεοναζιστικής οργάνωσης.

Ξεκινάμε λοιπόν.

Την Πέμπτη που μας πέρασε η Χρυσή Αυγή με αφορμή τα ντου στης αντιτρομοκρατικής στα σπίτια των 3 βουλευτών της Χρυσής Αυγής που θα απολογούνταν το Σάββατο (τελικά η απολογία τους αναβλήθηκε για τον Ιανουάριο του 2014) αποφάσισε να διοργανώσει μια έκτακτη συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από την Βουλή το απόγευμα της μέρας αυτής (Πέμπτης).

Μπαίνοντας κάποιος στην επίσημη σελίδα της Χρυσής Αυγής κατά την διάρκεια της συγκέντρωσης αυτής έβλεπε την εξής είδηση στα κεντρικά νέα:



Πηγαίνοντας στην λίστα με τις αναρτήσεις της κεντρικής σελίδας της Χρυσής Αυγής άρχισε να μας κινείται λίγο η περιέργεια αφού ενώ από την μία ο τίτλος μίλαγε για χιλιάδες έλληνες στην βουλή, το άρθρο ξεκίναγε μιλώντας για εκατοντάδες έλληνες στην βουλή.



Πατώντας κλικ πάνω στην είδηση εν συνεχεία, ο προσεκτικός αναγνώστης παρατηρούσε το εξής οξύμωρο και αποκαλυπτικό της χρυσαυγίτικης ψευδολογίας-απάτης:

Από την μία στην μπάρα διευθύνσεων του περιηγητή έγραφε για εκατοντάδες έλληνες στην Βουλή

Από την άλλη στον τίτλο της ανάρτησης έγραφε για χιλιάδες έλληνες στην Βουλή



Το οξύμωρο όμως δεν τελειώνει εδώ.

Στην συνέχεια της ανάρτησης της είδησης ο αρθρογράφος μίλαγε πάλι για εκατοντάδες έλληνες στην Βουλή.



Ακόμα πιο κάτω όμως στην ίδια ανάρτηση ο αρθρογράφος ξανααρχίζει να μιλάει για χιλιάδες έλληνες στην Βουλή.



Κάναμε και ενα τεστ στο facebook για σιγουριά ποστάροντας την χρυσαυγίτικη ανάρτηση σε comment σε ένα status και μας βγήκε ο τίτλος που όλως τυχαίως μίλαγε για εκατοντάδες έλληνες στην βουλή.



Συμπέρασμα: Ο χρυσαυγίτης διαχειριστής της σελίδας προφανώς αρχικά είχε αποφασίσει να γράψει για εκατοντάδες διαδηλωτές. Στη συνέχεια κατόπιν εντολών ή και με δικιά του πρωτοβουλία αποφάσισε να κάνει λίγο πιο εντυπωσιακή την εικόνα σχετικά με την μαζικότητα της συγκέντρωσης μιλώντας για χιλιάδες διαδηλωτές. Μπερδεύτηκε όμως πάνω στον ενθουσιασμό του ή στην γενικότερη βλακεία του και ξέχασε να κρύψει τα ίχνη της απάτης – ψευδολογίας.

Δυστυχώς για αυτόν οι τρωγλοδύτες τον πιάσανε στην φάκα και σας ξεμπροστιάζουν για άλλη μια φορά τα φασιστοειδή.

Περαστικά στους ψεύτες και απατεώνες της Χρυσής Αυγής.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου