Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2013

«Ασφαιρες» εξηγήσεις από τον Κασιδιάρη

Με ειρωνικό και προκλητικό τρόπο σχολίασε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης την αποκαλυπτική φωτογραφία που δημοσίευσε το «Εθνος της Κυριακής» στην οποία εικονίζεται να στοχεύει με όπλο καλάσνικοφ.



Μετά τη δημοσιοποίηση της φωτογραφίας από το «Εθνος», ο Ηλ. Κασιδιάρης θεώρησε σκόπιμο να φωτογραφηθεί εκ νέου με το συγκεκριμένο όπλο σε εσωτερικό χώρο και να αναρτήσει τη φωτογραφία στο Διαδίκτυο. Ψυχραιμότερα, πιθανώς, σκεπτόμενος αργότερα, την «κατέβασε»

Ωστόσο, οι εξηγήσεις του δεν πείθουν, αφού επί της ουσίας δεν απαντά σε μια σειρά από ερωτήματα που εγείρονται από την ίδια τη φωτογραφία. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, το συγκεκριμένο ντοκουμέντο έχει συμπεριληφθεί στο ογκωδέστατο υλικό που παρέδωσε η Αντιτρομοκρατική υπηρεσία στις εφέτες ανακρίτριες που χειρίζονται την υπόθεση της ΧΑ.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο βουλευτής, ως απάντηση στο «Εθνος της Κυριακής», υποστηρίζει ότι «το συγκεκριμένο όπλο είναι νόμιμο και ότι δεν είναι καλάσνικοφ αλλά κυνηγετική καραμπίνα τύπου Saiga 410».

Παράλληλα ισχυρίζεται πως η φωτογραφία είχε αναρτηθεί πριν από κάποια χρόνια σε λογαριασμό του στο Facebook «και είχε κάνει πάνω από 1.000 likes μέσα σε μία ημέρα…», ενώ από το βήμα της Βουλής δήλωσε πως «μόλις επέστρεψε από το Αφγανιστάν από ειδική εκπαίδευση με οπλοπολυβόλα». Ο χρυσαυγίτης βουλευτής ισχυρίζεται ότι κρατά όπλο τύπου «Saiga 410-01 AK Wood».



Ιδιος μηχανισμός Σύμφωνα με τον κατασκευαστή και τη σελίδα του στο Διαδίκτυο, το συγκεκριμένο όπλο διαθέτει, εκτός από τη σχεδίαση, και τον ίδιο μηχανισμό με το πολεμικό καλάσνικοφ.

Η κάννη του είναι 57 εκ. με διαμέτρημα 36 ga και θαλάμη 410/76. Κατασκευάζεται στη Ρωσία στο ιστορικό εργοστάσιο IZHMASH JSC, το οποίο κατασκευάζει τα διάσημα καλάσνικοφ ΑΚ 47. Σε εξειδικευμένα φόρουμ για το κυνήγι, το όπλο αναφέρεται ως «καλάσνικοφ με… άδεια», ενώ ειδικοί αναφέρουν ότι το διαμέτρημα της καραμπίνας (36 ga) καθιστά το όπλο ικανό να πλήξει τον στόχο του ακόμα και από μεγάλη απόσταση (μονόβολο φυσίγγι) και να προκαλέσει τεράστιες ζημιές. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται από τον κατασκευαστή του όπλου, πρόκειται για την πολιτική εκδοχή του ιστορικού καλάσνικοφ ΑΚ-47 (civilian version of the genuine Kalashnikov AK-74 assault rifle). Επιπροσθέτως, το όπλο μπορεί να χρησιμοποιείται για κυνήγι, αλλά δέχεται εύκολα μετατροπές -αν ο νόμος το επιτρέπει- ώστε να γίνει όπλο άμυνας! Ακόμη και μια απλή περιήγηση στο Ιντερνετ, αναζητώντας τις δυνατότητες του όπλου, θα πείσει και τον πλέον ανίδεο.

Ερωτήματα εγείρονται για την ταυτότητα του δεύτερου ατόμου που διακρίνεται στην ίδια φωτογραφία, το οποίο είναι πανομοιότυπα ντυμένο και κρατά διαφορετικό όπλο καθώς και τι όπλο είναι και σε ποιον ανήκει.

Μ. Ψαρά – Λ. Μπιντέλας

Πηγη:ethnos.gr

1 σχόλιο:

  1. Ο..."αρχαιολάτρης" Κασσιδιάρης πυροβολεί με Καλάσνικοφ πινακίδα αρχαιολογικού χώρου. Αυτή είναι η εκτίμηση που έχει για την αρχαιότητα την οποία συχνά επικαλείται. Το βίντεο εδώ: http://www.youtube.com/watch?v=oKX0OqzesrM

    ΑπάντησηΔιαγραφή