Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2013

Έλληνες μετανάστες στη Δανία: εδώ δεν θα ανοίξει γραφεία η Χρυσή Αυγή

Την αποδοκιμασία τους προς την Χρυσή Αυγή εκφράζουν οι Έλληνες μετανάστες της Δανίας μετά από αυτούς της Γερμανίας, με αφορμή την ίδρυση παραρτήματος του ακροδεξιού κόμματος στη Νυρεμβέργη, ενώ στην ανακοίνωση που εξέδωσαν χαρακτήρισαν «όνειδος» το κόμμα του Νίκου Μιχαλολιάκου και ξεκαθάρισαν ότι «η Χρυσή Αυγή είναι ανεπιθύμητη στην Δανία».

 Κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης της Κοινότητας Ελλήνων Δανίας που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 2 Φεβρουαρίου συζητήθηκε το θέμα και ομόφωνα κατέληξαν στην έκδοση του ψηφίσματος το οποίο χαρακτηρίζει την δημιουργία των γραφείων της Χρυσής Αυγής στη Γερμανία ως «ύψιστη προσβολή για μας ως μετανάστες, Έλληνες πολίτες και ανθρώπους», ενώ παράλληλα καταγγέλλει την επιλογή της Νυρεμβέργης για την ίδρυση των γραφείων, ως την πόλη «που ψηφίστηκαν το 1935 οι διαβόητοι ρατσιστικοί νόμοι του Γ’ Ράιχ», όπως χαρακτηριστά αναφέρουν.

Η ανακοίνωση καταλήγει λέγοντας πως «η Χρυσή Αυγή είναι ανεπιθύμητη και στη Δανία, όπως ανεπιθύμητη είναι ήδη στη Γερμανία, στις ΗΠΑ και στην Αυστραλία. Ο εθνικισμός και η έχθρα προς το διαφορετικό δεν έχουν θέση σε καμία μεταναστευτική κοινότητα».

Η ανακοίνωση της ΚΕΔ:

«Η Κοινότητα Ελλήνων Δανίας, ενημερωμένη για τη δραστηριότητα της νεοναζιστικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή στην Ελλάδα και την προσπάθειά της να απλωθεί και σε χώρες με Έλληνες μετανάστες, όπως η Γερμανία, καταδικάζει την ίδρυση παραρτήματός στη Νυρεμβέργη. Το γεγονός αυτό αποτελεί ύψιστη προσβολή για μας ως μετανάστες, Έλληνες πολίτες και ανθρώπους. Αποτελεί όνειδος για την Ελλάδα και την Ευρώπη. Εξοργίζει δε και ο συμβολισμός που επιχειρείται με την επιλογή της Νυρεμβέργη, όπου ψηφίστηκαν το 1935 οι διαβόητοι ρατσιστικοί νόμοι του Γ’ Ράιχ»

«Ως μετανάστες έχουμε βιώσει και πολεμήσει τις κοινωνικές αντιλήψεις και τις οικονομικές πολιτικές που διακρίνουν τους ανθρώπους με βάση την εθνικότητα. Δεν ξεχνούμε τις δολοφονίες Ελλήνων από Γερμανούς νεοναζί (2003-2005) και τον παλιότερο όρο βρωμοέλληνες. Εισπράττουμε έτσι τις δολοφονικές επιθέσεις της νεοφασιστικής αυτής συμμορίας σαν να στρέφονται προς εμάς και τα παιδιά μας».

Πηγή: Έλληνες μετανάστες Δανίας: Εδώ δεν θα ανοίξει γραφεία η Χρυσή Αυγή!| iefimerida.gr

ΠΡΕΖΑ TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου