Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2013

Είναι πολλά τα λεφτά πατριώτη

Δεν θα ήθελα να ήμουν ένας από αυτούς που κατά καιρούς στήθηκαν στην ουρά του συσσιτίου για ένα κιλό πατάτες κι ένα πεπόνι και να κοιτάζω σήμερα με απορία τους τραπεζικούς λογαριασμούς και τα συρτάρια των μελών του ελεήμονος λαικού συνδέσμου. Φτωχός, άνεργος, απελπισμένος κι εξαθλιωμένος που έτρεξα να σιτιστώ από τους αγνούς πατριώτες, με τα αγνά αισθήματα και τα αγνά πορτοφόλια. Μου έλεγαν τότε πως τα χρήματα του έλληνα φορολογούμενου, τα ευρώ της κρατικής επιχορήγησης, επιστρέφουν σε μένα με τη μορφή της πατάτας κι ενός ξεχειλωμένου πουλόβερ.

Την ίδια ώρα ο «αρχηγός» μου έδειχνε με περηφάνια την φορολογική του δήλωση για να με πείσει πως κι αυτός είναι ένας σαν κι εμένα. Η κοινή φορολογική δήλωση του Νίκου Μιχαλολιάκου και της Ελένης Ζαρούλια, δείχνει ότι πέρισυ είχαν μηνιαίες αποδοχές ύψους 1.652 ευρώ καθώς η μεν κ. Ζαρούλια δεν εμφάνισε ούτε ευρώ πραγματικό εισόδημα αλλά μόνο τεκμαρτό από δωρεάν παραχωρήσεις ακινήτων, ο δε Μιχαλολιάκος δήλωσε φορολογητέο εισόδημα από έκδοση εντύπων ύψους 23.000 ευρώ, από το οποίο αν αφαιρεθεί ο αναλογούν φόρος «έμειναν στην τσέπη του» 19.827 ευρώ. Συνεπώς, το καθαρό μηνιαίο εισόδημα της οικογένειας ήταν 1.652 ευρώ.

Μια μέση ελληνική οικογένεια σαν τη δική μου που έπρεπε να τα βγάλει πέρα με λογαριασμούς και έξοδα αλλά την ίδια ώρα είχε και 43.000 ευρώ στο συρτάρι για τις ανάγκες του σαββατοκύριακου. Γιατί ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να σου ξημερώσει σε αυτή τη χώρα. Μπορεί ακόμα και να σου ζητηθεί εγγύηση 50.000 ευρώ από κανένα δικαστήριο. Να μην έχεις κάτι στην άκρη για να γλυτώσεις τη «μπουζού»; Γιατί ξέρεις τι σημαίνει να είσαι μια «αγανακτισμένη» πατριώτισσα που πολεμάει μέρα νύχτα για να ξεβρωμίσει τον Άγιο Παντελεήμονα από τα «σκουπίδια» της Αφρικής και της Ασίας, να έχεις τα ψυχολογικά σου προβλήματα - και μάλιστα με χαρτί πατριώτη ψυχίατρου - και να σε σέρνουν ένα πρωί στα αστυνομικά τμήματα; Ποιά, εσένα που ήσουν στην πρώτη γραμμή των συσιτίων; Ε, να μην έχεις κι εσύ 143.000 ευρώ για την κακιά την ώρα; Αυτά βλέπεις σήμερα και σκέφτεσαι μήπως τόσο καιρό ήσουν στη λάθος πλευρά του συσσιτίου. Μήπως από την άλλη πλευρά ήταν καλύτερα; Γιατί από την άλλη πλευρά ήταν πολλά τα λεφτά πατριώτη...

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου