Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2013

Anonymous εναντίον Χρυσής Αυγής

Κάλεσμα στους απανταχού συντρόφους τους να εμποδίσουν κάθε δραστηριότητα της Χρυσής Αυγής στο Διαδίκτυο, στέλνει η διεθνής οργάνωση Anonymous με βίντεό της στο Διαδίκτυο. Ως ημερομηνία της δράσης τους προτείνουν την 26η Οκτωβρίου.

Αναλυτικά το μήνυμα έχει ως εξής: «Χαιρετισμούς στους Ελληνες, είμαστε οι Anonymous.

Τα σοκαριστικά γεγονότα σχετικά με τη δολοφονία του ράπερ αντιφασίστα Παύλου Φύσσα από μέλος του ναζιστικού κόμματος Χρυσή Αυγή έκανε ακόμα μια φορά σαφές ότι η Ελλάδα διανύει μια περίοδο έντονης πολιτικής ριζοσπαστικοποίησης που προέρχεται από την οικονομική μιζέρια, με αποτέλεσμα το μίσος εναντίον των ξένων ή άλλων κοινωνικών ομάδων και κινημάτων. Η Χρυσή Αυγή επένδυσε στην απελπισία των ανθρώπων και κατάφερε να μπει στο Κοινοβούλιο μετασχηματίζοντας έτσι την εγκληματική της οργάνωση σε πολιτικό κόμμα.

Ηγέτες της Χρυσής Αυγής δεν είναι η πρώτη φορά που έχετε πέσει στην αντίληψή μας. Οι ακατανόητες ενέργειές σας και η απροθυμία σας να αποδεχθείτε την ελευθερία και την ισότητα προκαλούν μίσος και ρατσισμό παγκοσμίως. Ωστόσο συνεχίζετε την εξάπλωση τέτοιων ιδεών προσπαθώντας να ενισχύσετε το συμβολισμό αυτού του απεχθούς μίσους ακόμη περισσότερο. Τραυματίζετε και σκοτώνετε ανθρώπους που δεν σας έκαναν τίποτα μόνο για την ευχαρίστησή σας.

Είστε ενάντια στην ελευθερία του λόγου. Εκφοβίζετε τους ανθρώπους που διαμαρτύρονται για τα ιδανικά τους και επιτίθεστε στους πολιτικούς σας αντιπάλους. Αλλά απαιτείτε υποκριτικά αυτό ακριβώς το ίδιο δικαίωμα της ελευθερίας του λόγου για τον εαυτό σας, επιτιθέμενοι σε δημοσιογράφους και μέσα ενημέρωσης.

Επιτίθεστε σε πρόσφυγες και σε μετανάστες γιατί ζουν στη χώρα σας, όμως ποτέ δεν εξετάσατε την καταστολή και τη δυστυχία που τους οδήγησαν να εγκαταλείψουν τις χώρες τους.

Είστε δολοφόνοι και εχθροί της δημοκρατίας. Αυτή η συμπεριφορά δεν μπορεί να συνεχιστεί και δεν θα είναι πλέον ανεκτή. Εχετε καταδικαστεί για πολλά εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας. Αυτή η υποκριτική στάση σας, που αντικατοπτρίζει τους εγκληματίες-είδωλα που σας εμπνέουν, τράβηξε την προσοχή μας.

Οι ενέργειές σας θα έχουν επιπτώσεις. Αυτό το κόμμα θα σταματήσει μια για πάντα και η φωνή του θα παύσει από το Διαδίκτυο. Είναι ώρα να πληρώσετε για τα εγκλήματά σας. Στις 26 Οκτωβρίου καλούμε όλους τους Anonymous στα όπλα. Καλούμε τα αδέλφια μας σε όλο τον κόσμο να αναλάβουν δράση.

Ο φασισμός είναι μια επικίνδυνη ασθένεια που πρέπει να καταπολεμηθεί και να εξαλειφθεί. Είμαστε οι Anonymous. Είμαστε λεγεώνα. Είμαστε ένα. Δεν ξεχνάμε. Δεν συγχωρούμε. Επρεπε να μας περιμένετε».

Βέβαια, το σχετικό βίντεο των Anonymous στο Youtube σχολιάζεται στη συντριπτική πλειονότητα από Ελληνες, αφήνοντας έτσι αναπάντητο ακόμη πόσο θα έχει απήχηση διεθνώς.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου