Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2013

Guardian: Στρατιωτικοί και αστυνομικοί στην Ελλάδα σπεύδουν να σβήσουν τα νεοναζιστικά τατουάζ τους

Ουρές κάνουν στα γραφεία των δερματολόγων οι μετανιωμένοι πρώην οπαδοί της Χρυσής Αυγή, καθώς σπεύδουν να αφαιρέσουν τα νεοναζιστικά τατουάζ με τα οποία είχαν «σημαδευτεί», μετά και τις πρόσφατες αποκαλύψεις και συλλήψεις, αναφέρει ο Guardian.

Σε ρεπορτάζ της, η βρετανική εφημερίδα σημειώνει πως «σβάστικες και άλλα φασιστικά σύμβολα είχαν γίνει εξαιρετικά δημοφιλή στην Ελλάδα λόγω της ανόδου της Χρυσής Αυγής σε «τρίτη πολιτική δύναμη». Ωστόσο μετά την δολοφονία του Παύλου Φύσσα πολλοί Ελληνες ξανασκέφθηκαν την υποστήριξη τους προς την Χρυσή Αυγή και όπως φαίνεται το μετάνιωσαν.

«Έχω τώρα πελάτες που μου ζητάνε να καλύψω τα παλιά τους τατουάζ», δηλώνει ο Γιάννης Μπαρουξής, ένας από τους επαγγελματίες του χώρου.

Ανάλογη τάση διαπιστώνει ο δερματολόγος Χριστόφορος Τζερμιάς, ο οποίος αφαιρεί τα νεοναζιστικά σύμβολα με τη μέθοδο λέιζερ. Περιγράφοντας τους συγκεκριμένους πελάτες λέει: «Πρόκειται συνήθως για παιδιά 20 έως 25 ετών. Τα τατουάζ τους έχουν δημιουργηθεί τα τελευταία δύο με τρία χρόνια».

Οι δύο άνδρες, λένε επίσης ότι ανάμεσα στους πελάτες τους υπάρχουν και κάποια άτομα από την αστυνομία και το στρατό που τώρα φοβούνται ότι μπορεί να χαρακτηρισθούν ως υποστηρικτές της Χρυσής Αυγής: «Είναι μια ένδειξη εθνικισμού, δεν θα έλεγα ότι είναι νεοναζί», αναφέρει ο Τζερμιάς που καταλήγει: «Μου ζητούν να βγάλω τα αφαιρέσω τα νεοναζιστικά τατουάζ άμεσα, αλά κάτι τέτοιο είναι αδύνατον. η διαδικασία απαιτεί χρόνο».

Πληροφορίες: iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου