Παρασκευή 20 Ιουνίου 2014

Πάτρα: Η γειτονιά κινητοποιείται ενάντια στην εγκατάσταση γραφείων της Χρυσής Αυγής

Χθες, Πέμπτη 19 Ιούνη, πολλές δεκάδες άνθρωποι στην πλατεία της Παντάνασσας μαζεύτηκαν για να συζητήσουν την αντίδρασή τους στη μεταφορά των γραφείων των νεοναζιστών σε κεντρικό σημείο της πόλης.

Η σχετική ανακοίνωση:

Την Τρίτη 10 Ιούνη, μες στη νύχτα, και χωρίς να υπάρξει δημόσια ανακοίνωση για τους λόγους αυτής της «μετακόμισης», η τοπική οργάνωση της νεοναζιστικής συμμορίας “Χρυσή Αυγή” μετέφερε τα γραφεία της στην πολυκατοικία επί των οδών Καραϊσκάκη και Πατρέως, στη γειτονιά μας.

Όσο κι αν προσπαθούν να μας πείσουν για το αντίθετο, γνωρίζουμε πολύ καλά πως οι περισσότεροι από δαύτους είναι διώκτες των φτωχών και ανυπεράσπιστων ανθρώπων, υπερασπιστές (έμμισθοι ή μη) των βιομηχάνων και των εφοπλιστών και εχθροί των αντιστεκόμενων και αγωνιζόμενων για έναν πιο δίκαιο και ελεύθερο κόσμο. Είναι μαχαιροβγάλτες και δολοφόνοι που δεν έχουν διστάσει κατά καιρούς να τραυματίσουν, ακόμα και να σκοτώσουν, όσους δεν ταιριάζουν στα μισάνθρωπα πρότυπά τους.

Στη γειτονιά μας δε χωράνε! Θα παλέψουμε συλλογικά για να φύγουν από τους χώρους στους οποίους ζούμε, εργαζόμαστε και δημιουργούμε. Απέναντι στο φόβο, το μίσος και τον κανιβαλισμό που θέλουν να μας επιβάλλουν, θα μετατρέψουμε τη γειτονιά σε χώρο πολύμορφων δράσεων αλληλεγγύης, αυτοοργάνωσης και συλλογικοποίησης δίνοντας της ζωή. Δεν τους θέλουμε ούτε στη γειτονιά μας, ούτε και στις ζωές μας!

Ήδη, την Πέμπτη 19 Ιούνη, συναντηθήκαμε πολλές δεκάδες άνθρωποι στην πλατεία της Παντάνασσας και δρομολογήσαμε τις πρώτες κινήσεις μας.

Την Κυριακή 22 Ιούνη στις 8 μμ θα πραγματοποιήσουμε προβολή του ντοκιμαντέρ Φασισμός ΑΕ που διηγείταιάγνωστες ιστορίες από το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον του φασισμού και τις διασυνδέσεις του με τα οικονομικά συμφέροντα κάθε εποχής.

Την Τετάρτη 25 Ιούνη στις 7 μμ θα συναντηθούμε ξανά στην ανοιχτή συνέλευση στην πλατεία της Παντάνασσας για να συζητήσουμε τις επόμενες κινήσεις μας, να ενημερωθούμε για τις όποιες εξελίξεις, να γνωριστούμε. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει λαϊκό γλέντι.

Γείτονες – γειτόνισσες

- See more at: http://left.gr/news/patra-mia-geitonia-enantia-stin-egkatastasi-grafeion-tis-hrysis-aygis#sthash.kaOGQCe9.xLhBpIuC.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου