Τετάρτη 4 Ιουνίου 2014

Καταδικάστηκε ο χρυσαυγίτης που μαχαίρωσε τον μαθητή στο Π. Φάληρο

Την επιβολή της μικρότερης δυνατής ποινής για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση, πέτυχε ο κατηγορούμενος νεαρός χρυσαυγίτης που δικάστηκε στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας για την επίθεση σε μαθητή, έξω από το σχολείο του στο Παλαιό Φάληρο, πριν από ένα χρόνο. Ο καταδικασθείς σε δεκαετή πλέον κάθειρξη είχε επιτεθεί στο μαθητή με μαχαίρι, του έκοψε τη μύτη και του κατάφερε σοβαρά τραύματα, επειδή εκείνος είχε γράψει στο θρανίο συμμαθήτριας του και φίλης του δράστη αντιφασιστικά συνθήματα.

Ειδικότερα, το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον κατηγορούμενο, που φέρεται ως υποστηρικτής της Χρυσής Αυγής, για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση με ενδεχόμενο δόλο. Η απόφαση ελήφθη κατά πλειοψηφία και το δικαστήριο αναγνώρισε στον κατηγορούμενο δυο ελαφρυντικά, αυτό του πρότερου εντίμου βίου, και της μετεφηβικής ηλικίας.

Έτσι, του επέβαλε τη μικρότερη δυνατή ποινή των 10 ετών κάθειρξης, συν 6 μήνες για οπλοχρησία και οπλοκατοχή. Τα μέλη δεν έδωσαν ανασταλτικό αποτέλεσμα στην έφεση. Αυτό σημαίνει ότι ο δράστης οδηγείται στη φυλακή για να εκτίσει την ποινή του. Στο άκουσμα της απόφασης η μητέρα του κατηγορούμενου ξέσπασε σε λυγμούς.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου