Πέμπτη 19 Ιουνίου 2014

Την ενοχή του χρυσαυγίτη για τη δολοφονία της Φαίης ζήτησε η εισαγγελέας

Την ενοχή του Βαγγέλη Στεφανάκη για τα θανάσιμα χτυπήματα σε βάρος της 23χρονης Φαίης Μπλάχα, στις 6 Απριλίου 2013 στη Νέα Μάκρη, πρότεινε η εισαγγελέας έδρας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, η οποία ζήτησε από τακτικούς δικαστές και ενόρκους να μην αναγνωρίσουν κανένα ελαφρυντικό στον 26χρονο.
Η εισαγγελική λειτουργός ζήτησε από το δικαστήριο να καταδικάσει τον 26χρονο για την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο και να μην ενδώσει στη θέση της υπεράσπισής του, που ζητά να κριθεί ένοχος για θανατηφόρα σωματική βλάβη.

Επίσης, η εισαγγελέας έκανε καταδικαστική εισήγηση για την αδελφή του θύματος και ερωμένη του κατηγορούμενου, πριν εκείνος συνδεθεί με την 23χρονη, Μαριαλένα Μπλάχα, καθώς και τον φίλο του δράστη Βικ Σαρέλ, για τις κατηγορίες της υπόθαλψης εγκληματία και της ψευδορκίας. Και για τους συγκατηγορούμενους του Β. Στεφανάκη, η εισαγγελέας ζήτησε να μην τούς αναγνωριστεί ελαφρυντικό.

Η Μαριαλένα Μπλάχα φέρεται να μην είπε την αλήθεια για τον θάνατο της αδελφής της, προκειμένου, κατά το κατηγορητήριο, να καλύψει τον 26χρονο. Η ίδια υποστηρίζει πως δεν κατέδωσε τον Β. Στεφανάκη γιατί την απειλούσε πως θα δημοσιοποιούσε βίντεο με προσωπικές στιγμές τους.

Η εισαγγελέας, στην αγόρευσή της, αναφέρθηκε στη σχέση του Β. Στεφανάκη με τις δύο αδελφές, υποστηρίζοντας πως επρόκειτο για επιφανειακές σχέσεις αλληλεξαρτήσεων, ανταγωνισμού ανάμεσα στις δύο αδελφές, επιρροών και κολακείας που αισθανόταν ο κατηγορούμενος ως «αντικείμενο διένεξης» μεταξύ των δύο αδελφών.

Σύμφωνα με την εισαγγελέα, ο 26χρονος κατηγορούμενος που «είχε αγάπη μόνο για τον εαυτό του» γοητεύτηκε όταν γνώρισε την 32χρονη Μαριαλένα «μία μεγαλύτερή του και όμορφη γυναίκα. Στην πορεία ο κατηγορούμενος έγινε ζευγάρι με την 23χρονη Φαίη και τότε «η Μαριαλένα από προστάτιδα έγινε ανταγωνίστρια. Χωρισμένη και χωρίς δουλειά έβλεπε την κατά εννέα χρόνια μικρότερη αδελφή της να προτιμάται από τον Στεφανάκη και έτσι ξεκίνησε να τη διαβάλλει… Ο κατηγορούμενος είπε ότι η Φαίη ήταν η επιλογή του, όμως δεν είχε ξεφύγει από την επιρροή της Μαριαλένας, όπως προκύπτει από τη συχνή επικοινωνία τους. Ο κατηγορούμενος δεν είχε αναπτύξει συναισθηματικό έρωτα για το θύμα. Κολακευόταν ότι είχε γίνει αντικείμενο διένεξης από τις δύο όμορφες αδελφές… είχε αγάπη μόνο προς τον εαυτό του».

Αντίστοιχα, κατά την εισαγγελική εκτίμηση, για τη Μαριαλένα «ο Στεφανάκης ήταν τρόπαιο για εκείνη στον ανταγωνισμό που είχε με την αδελφή της». Μάλιστα, αναφερόμενη στη συγγνώμη που ζήτησε η κατηγορούμενη στην απολογία της, η εισαγγελέας είπε: «Δεν αρκεί η συγγνώμη της… Πρέπει να υπάρξουν πράξεις μεταμέλειας».

Η εισαγγελέας τόνισε πως το θύμα πέθανε ακαριαία από τα χτυπήματα που δέχθηκε από τον κατηγορούμενο στο κεφάλι και επισήμανε: «Όμως ο Στεφανάκης δεν αρκέστηκε σε αυτά, την χτύπησε σε όλο το σώμα. Αν τα χτυπήματα που προκάλεσαν τον θάνατο είχαν γίνει στο τέλος, το 23χρονο κορίτσι θα υπέφερε φρικτά». Επίσης, η εισαγγελική λειτουργός υπογράμμισε ότι διαψεύστηκε από τις ιατροδικαστικές εξετάσεις ο ισχυρισμός που από την αρχή προέβαλε ο Β. Στεφανάκης, ότι η Φαίη πέθανε γιατί χτύπησε το κεφάλι της στον προφυλακτήρα του αυτοκινήτου.

Πηγη: tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου