Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου 2014

Μήνυσε Μιχαλολιάκο και Κασιδιάρη πρώην στέλεχος της Χρυσής Αυγής

Μήνυση για τη διάπραξη του αδικήματος της συκοφαντικής δυσφήμισης κατέθεσε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών ο πρώην υποψήφιος βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Σταύρου, σε βάρος του αρχηγού του κόμματος, Νίκου Μιχαλολιάκου, του βουλευτή Ηλία Κασιδιάρη, καθώς και των διαχειριστών της επίσημης διαδικτυακής σελίδας της Χρυσής Αυγής.

Η μήνυση του άλλοτε στελέχους του κόμματος αφορά αναρτήσεις στον ιστότοπο της Χρυσής Αυγής πριν λίγο καιρό, με αφορμή την κατάθεση που έδωσε ο μηνυτής στις ανακρίτριες που χειρίστηκαν την έρευνα για την υπόθεση της «εγκληματικής οργάνωσης», Ι. Κλάπα και Μ. Δημητροπούλου.

Ο κ. Σταύρου, ο οποίος αυτοβούλως είχε ζητήσει να καταθέσει στις δικαστικές λειτουργούς, φέρεται να είχε εισφέρει συγκεκριμένα στοιχεία για την παράνομη δράση της οργάνωσης και είχε υποστηρίξει ότι δεχόταν απειλές από τη στιγμή που απομακρύνθηκε από το κόμμα.

Σύμφωνα με τη μήνυση, μετά την επίμαχη κατάθεση του κ. Σταύρου, αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα της Χρυσής Αυγής κείμενα στα οποία ο μηνυτής χαρακτηρίζεται, όπως αναφέρει, «ψυχανώμαλος» και «ψυχικά άρρωστος».

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, έπειτα από την υποβολή της μήνυσης, το άλλοτε στέλεχος της Χρυσής Αυγής υποστήριξε ότι κατέθεσε την πλήρη αλήθεια στις ανακρίτριες και πρόσθεσε πως η ηγεσία και τα μέλη της οργάνωσης «είναι εντελώς ανίκανοι να αποδομήσουν όσα έχω καταγγείλει».

Ο κ. Σταύρου επανέλαβε επίσης πως δεχόταν απειλές μέχρι την κατάθεσή του στο Εφετείο και τόνισε: «Επιμένω στις καταγγελίες μου και ευθυγραμμίζομαι με τα πορίσματα της Δικαιοσύνης. Δεχόμουν απειλές μέχρι την κατάθεσή μου, κυρίως έμμεσες. Όχι τώρα πια. Εγώ όμως δεν βιντεοσκοπούσα, όπως κάποιοι άλλοι έκαναν, χρησιμοποιώντας μαφιόζικες μεθόδους. Η Χρυσή Αυγή είναι συστημικό κόμμα. Πήγαιναν στα εστιατόρια και ξόδευαν εκατοντάδες ευρώ…». Η μήνυση μελετάται από τον αρμόδιο εισαγγελέα.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου