Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου 2014

Χρυσαυγίτες μαθαίνουν τεχνικές πολέμου σαν παραστρατιωτική οργάνωση (φωτογραφίες)


Οι νέες φωτογραφίες που έρχονται στο φως δείχνουν πώς η νεοναζιστική οργάνωση εκπαιδεύονταν σε τεχνικές πολέμου ως μια παραστρατιωτική οργάνωση.

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι υπάρχει φωτογραφία μέλους της Χρυσής Αυγής ο οποίος κρατά στα χέρια του μέχρι και αντιαρματικό εκτοξευτήρα Low. Σε άλλη φωτογραφία άγνωστοι κρατούν όπλα και κάνουν επιδρομές σε σπίτια χρησιμοποιώντας τεχνικές κάλυψης. Στους τοίχους του κτιρίου είναι ζωγραφισμένη η σβάστικα αλλά και ο μυστικιστικός ρούνος Othila ή Othala που, όπως αναφέρει το Βήμα, απεικο­νίζει μια «στέγη» και συμβολί­ζει την πατρίδα και το καθήκον απέναντι σε αυτήν. Τον έχει χρησιμοποιήσει και η παγανιστική θρησκεία Odinism, οι πιστοί της οποίας θεωρούν εαυτούς αντιπροσώπους της άριας κληρονομιάς



Οι εν λόγω φωτογραφίες βρίσκονταν κυρίως σε ηλεκτρονικούς υπολογιστές ηγετικών μελών του περιώνυμου «πυρήνα» της Νίκαιας της Χρυσής Αυγής, ο οποίος έχει συσχετισθεί άμεσα με τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα πριν από έναν χρόνο στο Κερατσίνι. Μέλος αυτού του «πυρήνα» ήταν και ο δολοφόνος του άτυχου νεαρού, έγκλειστος σήμερα στις φυλακές Μαλανδρίνου, Γιώργος Ρουπακιάς. Ωστόσο μερικές από αυτές βρίσκονταν και στον ηλεκτρονικό υπολογιστή βουλευτών της Χρυσής Αυγής στον Πειραιά.



Στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. αλλά και δικαστικοί αναφέρουν ότι είναι οι «πιο ενδεικτικές φωτογραφίες για την υποδομή και τον παραστρατιωτικό σχεδιασμό της Χρυσής Αυγής. Η εκπαίδευση που θυμίζει ειδικές δυνάμεις του Στρατού και της ΕΛ.ΑΣ. αλλά και εξάσκηση στο Πακιστάν και στο Αφγανιστάν μελών της Αλ Κάιντα όπως και μεγάλες παραστρατιωτικές ομάδες, δείχνει την οργάνωση και τους απώτερους στόχους του ακροδεξιού μορφώματος. Εκπαιδεύονται σε επιδρομές που παραπέμπουν σε συνθήκες πολέμου και οι φωτογραφίες αυτές αποκαλύπτουν μία κλιμάκωση της σχεδιαζόμενης δράσης τους...».



Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. έχουν εστιάσει το ενδιαφέρον τους και σε μια φωτογραφία που δείχνει πιθανόν μέλος της Χρυσής Αυγής να κρατά αυτόματο όπλο σε ένα εμπορικό πλοίο. Τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. υπενθύμιζαν ότι το 2012 είχε διαπιστωθεί ότι βουλευτής της Χρυσής Αυγής είχε εργασθεί ως ένοπλος φρουρός σε πλοίο εταιρείας με έδρα τη Γλυφάδα.



Αναφέρεται, τέλος, ότι παρά τις επισταμένες, πολύμηνες έρευνες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας και των δικαστικών αρχών δεν προέκυψε το πού κρυβόταν το αναφερόμενο οπλοστάσιο της Χρυσής Αυγής. Στις καταθέσεις των προστατευομένων μαρτύρων υπήρχαν αναφορές για ύπαρξη τέτοιου είδους αποθηκών στον Ασπρόπυργο, στην Κόρινθο και αλλού, χωρίς ωστόσο να προκύψει οτιδήποτε σημαντικό.

- See more at: http://left.gr/news/hrysaygites-mathainoyn-tehnikes-polemoy-san-parastratiotiki-organosi-fotografies#sthash.kkl2MnHf.goBYbpCT.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου