Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου 2014

Κουκουλοφόρος με αστυνομική ταυτότητα εντοπίστηκε στην πορεία του Κερατσινίου«Ο φασισμός με στολή χτύπησε στο Κερατσίνι» κατήγγειλε ο δήμαρχος Χρήστος Βρεττάκος για τα επεισόδια που σημειώθηκαν στη διάρκεια της αντιφασιστικής πορείας στη μνήμη του Παύλου Φύσσα. Στη διάρκεια των επεισοδίων, σημειώθηκαν τραυματισμοί -μεταξύ αυτών και τριών φωτορεπόρτερ- και δεκάδες προσαγωγές, εκ των οποίων 63 μετατράπηκαν σε συλλήψεις.

Ο δήμαρχος Κερατσινίου Χρήστος Βρεττάκος κατήγγειλε τα επεισόδια, δηλώνοντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο» ότι «ο φασισμός με στολή χτύπησε στο Κερατσίνι» με στόχο να διαλυθεί η μεγάλη ειρηνική αντιφασιστική πορεία.

Συγκεκριμένα δήλωσε ότι τα όσα συνέβησαν: «Μια πολη που την καίνε οι φασίστες για δεύτερη φορά μέσα σε ένα χρόνο και τώρα φόραγαν στολές. Σε μια μεγαλειώδη πορεία που ήθελε να τιμήσει τη μνήμη του Παύλου, και αυτό φαίνεται τους ενόχλησε, και της την έπεσαν με δύο τρόπους: 30 ασφαλιτάκια μαυροφορεμένα χτυπούσαν τον κόσμο και οι μπάτσοι τους κοιτούσαν, και όταν έγινε προσπάθεια να προστατευθεί η πορεία, τελείως απρόκλητα τα ΜΑΤ έπεσαν πάνω στον κόσμο. Ήθελαν να κάψουν την πόλη. Ήθελαν να φοβίσουν την πόλη. Κι αυτό το έκαναν οι φασίστες με στολή, κι ας μου κάνουν μήνυση. Ο φασισμός με στολή χτύπησε στο Κερατσίνι και πρέπει να τους μαζέψουν. Αν δεν τους μαζέψουν, θα τους μαζέψουμε εμείς. Το λέει η πόλη του Παύλου».

Επιπλέον, σύμφωνα με την καταγγελία μέλους του ΣΥΡΙΖΑ Νίκαιας στην Εφημερίδα των Συντακτών, μέλη από το μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ απέσπασαν από κουκουλοφόρο αστυνομική ταυτότητα, την ώρα που αυτός συμμετείχε στην επίθεση στο ΚΕΠ. Η ταυτότητα έχει κρατηθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ Κερατσινίου.

Στη διάρκεια των επεισοδίων, η αστυνομία προχώρησε σε 73 προσαγωγές, εκ των οποίων οι 64 μετατράπηκαν σε συλλήψεις. Στη διάρκεια της νύχτας, περίπου 100 άτομα πραγματοποίησαν έξω από το κτίριο της ΓΑΔΑ συγκέντρωση αλληλεγγύης στους προσαχθέντες.

ΠΗΓΗ

1 σχόλιο:

  1. ΜΕΓΑ ΨΕΜΑ. ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΡΕ Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ? ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΤΕ ΤΗ. ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ ΕΧΕΤΕ ΓΙΝΕΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΙ ΚΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΚΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή