Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2013

O προϊστάμενος αντικατασκοπίας της ΕΥΠ που καρατομήθηκε ήταν συγγενής του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Nίκου Κούζηλου Πηγή: O προϊστάμενος αντικατασκοπίας της ΕΥΠ που καρατομήθηκε ήταν συγγενής του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Nίκου Κούζηλου

Ενα-ένα έρχονται στο φως τα στοιχεία για την αποπομπή του προισταμένου της Γ Διεύθυνσης Αντικατασκοπίας της ΕΥΠ Δήμου Κούζηλου ο οποίος είχε την γενική ευθύνη των ερευνών (και των παρακολουθήσεων) για την δράση της Χρυσής Αυγής.

Ο συγκεκριμένος αξιωματικός είναι στενός συγγενής του βουλευτή της Α' Πειραιά της Χρυσής Αυγής, Νίκου Κούζηλου, σύμφωνα με πληροφορίες. Το ερώτημα είναι πως η ΕΥΠ δεν γνώριζε ότι ο άνθρωπος που έκανε τις έρευνες για την Χρυσή Αυγή είναι στενός συγγενής βουλευτή του κόμματος που ερευνάται.

Η αποπομπή έγινε το πρωί της Παρασκευής 27 Σεπτεμβρίου και ακόμα δεν έχει εκδοθεί επίσημη ανακοίνωση. Επίσης, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες υπο αντικατάσταση είναι και κοντινός του συνεργάτης.

Η Διεύθυνση Αντικατασκοπίας ήταν υπεύθυνη για τις παρακολουθήσεις μελών και βουλευτών της Χρυσής Αυγής προκειμένου να στοιχειοθετηθούν κατηγορίες για τυχόν έκνομες ενέργειες.

Μάλιστα, ότι στοιχεία είχαν συλλεγεί είχαν αποσταλεί στον αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Αθανάσιο Βουρλιώτη.

Το πρωί της Παρασκευής συμμετείχε στην σύσκεψη των στελεχών της ΕΥΠ και λίγη ώρα αργότερα ανακοινώθηκε η αποπομπή του. Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες η παραίτησή του Δήμου Κούζηλου συνδέεται με τις μετακινήσεις και παραιτήσεις αξιωματικών της ΕΛΑΣ, στις αρχές της εβδομάδας και κυρίως την παραίτηση του αντιστρατήγου, Γιάννη Δικόπουλου, επιθεωρητή Ν. Ελλάδας. Οι δύο αξιωματικοί είχαν συνυπάρξει στη δίωξη ναρκωτικών και η τοποθέτησή του Κούζηλου είχε τη σφραγίδα «Δικόπουλου». Πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει παραιτηθεί και ένας ακόμη αξιωματικός της ΕΛΑΣ στη υποδιεύθυνση εσωτερικών λειτουργιών της Ασφάλειας, ο οποίος κατά το παρελθόν ήταν στο τμήμα ασφάλειας της ΕΥΠ. Μετά και από αυτές τις εξελίξεις πληθαίνουν τα ερωτήματα σχετικά με τα αίτια και το σκεπτικό στο οποίο στηρίζονται οι μετακινήσεις των τελευταίων ημερών στα σώματα ασφαλείας. Άλλωστε, οι προηγούμενες μαζικές παραιτήσεις είχαν συνδεθεί με την προσπάθεια κοψίματος των όποιων διασυνδέσεων της Χρυσής Αυγής με τις αστυνομικές δυνάμεις.

Πηγή: O προϊστάμενος αντικατασκοπίας της ΕΥΠ που καρατομήθηκε ήταν συγγενής του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Nίκου Κούζηλου | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/node/123734#ixzz2gBr6Ah4h

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου