Τρίτη, 8 Οκτωβρίου 2013

Εκπαιδευτής της Χρυσής Αυγής στη δολοφονία του Μιχάλη Φιλόπουλου

Συμμετοχή εκπαιδευτή της Χρυσής Αυγής στη δολοφονία του Μιχάλη Φιλόπουλου σύμφωνα με την κατάθεση του προστατευόμενου “Μάρτυρα Γ”

Κατηγορία συμμετοχής στη δολοφονία του νεαρού οπαδού του Παναθηναϊκού Μιχάλη Φιλόπουλου τον Μάρτιο του 2007 για τον Γιώργο Α., τον οποίο κατονομάζει ως εκπαιδευτή της Χρυσής Αυγής ο προστατευόμενος “Μάρτυρας Γ”.

Σε βάρος του, σύμφωνα με την Καθημερινή, είχε ασκηθεί δίωξη για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, καθώς και για κατοχή και χρήση εκρηκτικών υλών.

Ο εισαγγελέας που μετείχε στη δίκη για την υπόθεση Φιλόπουλου, Επαμεινώνδας Βρακατσέλης, είχε προτείνει την ενοχή του, ωστόσο το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων τον είχε κρίνει αθώο.

Ενώπιον των ανακριτών Σπ. Γεωργουλέα και Χρ. Παπακώστα ο προστατευόμενος “Μάρτυρας Γ” κατέθεσε ότι “εκπαιδευτές μου στις δοκιμασίες ήταν ο Γιώργος Πατέλης (μετέπειτα πυρηνάρχης της Νίκαιας), ο Γιώργος Α. (στέλεχος του κόμματος στην Αν. Αττική), ενώ τελικός κριτής των δοκιμασιών ήταν ο Γιώργος Γερμενής”.

Εκτός της υπόθεσης Φιλόπουλου, ο Γιώργος Α. φέρεται να είχε διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο στα επεισόδια που τα μέλη της Χρυσής Αυγής προκαλούσαν στο Παλιό Εφετείο, την άνοιξη του 2009.

Όπως προκύπτει από κατάθεση που έδωσε το πρωί του Σαββάτου ο προστατευόμενος “Μάρτυρας Ε”, στις επιθέσεις εναντίον αλλοδαπών συμμετείχαν τότε “πρωτοκλασάτα” στελέχη της Χρυσής Αυγής, ανάμεσα στα οποία οι βουλευτές Ηλ. Κασιδιάρης, Ηλ. Παναγιώταρος, Γ. Γερμενής, Ν. Μίχος κ.ά.

Πλην του Γιώργου Α., εμπλοκή στις έρευνες για τη Χρυσή Αυγή αποκαλύπτεται και για τον Νίκο Α., ο οποίος έχει συμμετοχή σε επεισόδια που έχουν προκαλέσει χούλιγκανς του Παναθηναϊκού.

Τηλεφωνικές του συνομιλίες έχουν καταγραφεί από την Αντιτρομοκρατική, ενώ αναφορά σ’ αυτόν κάνει και ο προστατευόμενος “Μάρτυρας Γ”.

Ειδικότερα, ο Νίκος Α. είχε συλληφθεί στις 12/11/2008 για συμμετοχή σε επίθεση στις εγκαταστάσεις του τηλεοπτικού σταθμού Extra 3, στο Περιστέρι.

Η επίθεση, που είχε γίνει κατά τη διάρκεια εκπομπής της “Θύρας 7″ και είχαν πάρει μέρος 30 χούλιγκανς του Παναθηναϊκού, είχε θεωρηθεί απάντηση των οργανωμένων οπαδών του ΠΑΟ στη δολοφονία Φιλόπουλου στην Παιανία.

Από την κατάθεση του “Μάρτυρα Γ” προκύπτει μάλιστα ότι ο Νίκος Α. είχε μετάσχει σε επίθεση σε σπίτι αλλοδαπών στη Νίκαια, μαζί με τον χούλιγκαν του Ολυμπιακού Γιώργο Α.!

“Μια νύχτα με τον πυρηνάρχη του Πειραιά (που τον λένε Νίκο μάλλον Α.) μπήκαμε μετά από διαταγή του Πατέλη, περί τα τέλη Ιουνίου 2012, παράνομα σε σπίτι μεταναστών κοντά στην πλατεία του Αγ. Νικολάου, στη Νίκαια, μαζί με 14 ακόμα άτομα”, καταθέτει ο μάρτυρας και κατονομάζει τον Γιώργο Α. ως έναν από τους συμμετέχοντες στην επίθεση. Όπως δήλωσε ενώπιον των ανακριτών, η μητέρα του Γιώργου Α. ήταν υποψήφια στη Β΄ Αθήνας με τη Ν.Δ.

Πηγη:news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου