Πέμπτη, 24 Οκτωβρίου 2013

Τους γονείς της μικρής Μαρίας ίσως εντόπισαν οι βουλγαρικές αρχές

Δηλαδή έλεγαν αλήθεια οι δύο Έλληνες Ρομά «γονείς» ότι τους την είχε αφήσει η Βουλγάρα Ρομά φυσική της μητέρα; Δηλαδή δεν την έκλεψαν για να τη βάζουν να ζητιανεύει και να χορεύει ή για να της πάρουν τα όργανα όταν μεγαλώσει; Δηλαδή ρε φίλε, πώς έρχονται έτσι αυτοί οι Βούλγαροι και μας χαλάνε την τόσο ωραία ιστορία που πουλούσαμε μαζί με τόνους ρατσισμού;

Σόφια, Βουλγαρία

Ζευγάρι βουλγάρων ρομά ανακρίθηκε την Πέμπτη από την αστυνομία, καθώς -σύμφωνα με βουλγαρικά μέσα ενημέρωσης- ενδέχεται να είναι οι βιολογικοί γονείς της μικρής Μαρίας, του κοριτσιού που εντοπίστηκε στον οικισμό των Ρομά στα Φάρσαλα.

Η αστυνομία αρνήθηκε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο για την ανάκριση αυτή, η οποία διεξήχθη, σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης, στην πόλη Γκούρκοβο (κεντρική Βουλγαρία).

Σύμφωνα με τη δημόσια ραδιοτηλεόραση, ένα από τα παιδιά του ζευγαριού, της Σάσας και του Ατανάς Ρούσεφ, δήλωσε προς τους δημοσιογράφους στο Νικολάεβο, όπου ζει η οικογένεια, ότι η μητέρα του αναγνώρισε την Μαρία βλέποντάς την στην τηλεόραση.

Ο αδελφός του Ατάνας Ρούσεφ, ο Άνγκελ, επιβεβαίωσε ότι η Σάσα είχε «εγκαταλείψει ένα παιδί στην Ελλάδα επειδή δεν είχε χρήματα ούτε χαρτιά ταυτότητας».

Η τηλεόραση έδειξε ξανθά παιδιά -κυρίως τον Ίσους, ηλικίας 15 ετών, και ένα άλλο περίπου δύο ετών- στον οικισμό των ρομά στο Νικολάεβο.

Ο Ίσους, τον οποίο επικαλούνται τα πρακτορεία ειδήσεων, δήλωσε επίσης πως η μητέρα του είχε εγκαταλείψει την Μαρία επειδή δεν είχε χρήματα για να επιστρέψει.

Οι γείτονες των Ρούσεφ επιβεβαίωσαν επίσης πως η οικογένεια είχε πάει στην Ελλάδα. Ορισμένοι υποστήριξαν πως η μητέρα πούλησε το παιδί της για 500 λέβα (250 ευρώ).

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου