Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2013

Προσωπα και στοιχεια τον συλληφθεντων της Χ.Α.

Η συλληφθείσα μπατσίνα Βενετία Πόπορη είχε στενή σχέση με τον Γ. Πατέλη και εκτιμάται πως τον τροφοδοτούσε με πληροφορίες για ενδεχόμενες αστυνομικές έρευνες(εδώ γελάμε), προστατεύοντας τους Πυρήνες της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά. Την ίδια στιγμή ελέγχεται αν χρησιμοποίησε την ιδιότητά της δίνοντας ευαίσθητα δεδομένα μεταναστών, όπως διευθύνσεις και τηλέφωνα, τα οποία δέχονταν στη συνέχεια επισκέψεις από τους μπράβους της Νίκαιας και του Πειραιά.(για τους εκβιασμούς μεταναστών)

Αμέσως μετά τη δολοφονία είχαν ανταλλάξει οι δύο τους τηλεφωνήματα, για να καλύψουν το γεγονός, όπως καταγράφηκε από τις παρακολουθήσεις τηλεφώνων. Αν και μικρότερο στέλεχος, ο μπάτσος Αθ. Καρατζάς που συνελήφθη γιατί παρείχε τις ίδιες υπηρεσίες στη ΧΑ. Και οι δύο μπάτσοι υπηρετούν στην ομάδα ΑΗΔΙΑΣ στον Πειραιά.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

Τις 15 συλλήψεις στελεχών της νεοναζιστικής οργάνωσης συμπληρώνουν ο Κωνσταντίνος Κορκοβίλης, ο Αναστάσιος-Μάριος Αναδιώτης, ο Αναστάσιος Μιχάλαρος, ο Σταύρος Σαντοριναίος, η Θεώνη Σκαρπέλη, η Νικολέτα Μπενέκηhttps://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1493941, ο Γεώργιος-Χρήστος Τσακανίκας, ο Λέων Τσαλίκης, ο Χρήστος Κυριτσόπουλος, ο Ιωάννης Καζαντζόγλου, ο Γεώργιος Σταμπέλος και ο Δήμος Φραγκάκη(για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, δωροδοκία και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.)

Ο Μιχάλαρος είναι ο ένας που εμφανίζεται με μαύρη αμάνικη μπλούζα στο βίντεο στο πέραμα http://communisation.espivblogs.net/page/2/(..λέει χαρακτηριστικά αυτά τρία χρόνια βαπόρια φύγανε γιατί κάνανε απεργείες..)Ο άλλος είναι ο Χρήστος Κυριτσόπουλος που καλοσορίζει Μίχο,Παναγιώταρο,Λαγό.Πιο αναλυτικά- https://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1491102

ο Μιχάλαρος από το βίντεο στο Πέραμα



κι ο Κυριτσόπουλος(από το ίδιο βίντεο)

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ο Πατέλης

Ο γραμματέας της τοπικής οργάνωσης Νίκαιας, που είχε υπό την προστασία του τον Γιώργο Ρουπακιά, δολοφόνο του Παύλου Φύσσα, είναι το πρόσωπο-κλειδί για όλες τις αποτρόπαιες δραστηριότητες της Χρυσής Αυγής στην περιοχή του Πειραιά.

Διατηρεί στενές σχέσεις με τους βουλευτές Ιωάννη Λαγό, Γιώργο Γερμενή, Ηλία Κασιδιάρη, ενώ την «αρχηγία» του έχουν υμνήσει σχεδόν όλοι οι βουλευτές της νεοναζιστικής οργάνωσης, οι οποίοι ήταν θαμώνες στα γραφεία της οργάνωσης. Πλούσια η δράση του στη Χρυσή Αυγή και σημαίνον μέλος, καθώς είχε αναλάβει τη δημιουργία του Τάγματος Εφόδου.

Η τοπική οργάνωση Νίκαιας, υπό τις οδηγίες του, έδινε ηχηρό «παρών» σε όλες τις εκδηλώσεις της ΧΑ και αναλάμβανε την περιφρούρησή τους. Μάλιστα, ο Πυρήνας του καλούνταν στις «δύσκολες αποστολές», όπως στα εκτεταμένα επεισόδια που είχαν γίνει στην Κόρινθο.

Είναι ο άνθρωπος που δέχτηκε καταιγισμό τηλεφωνικών κλήσεων από τους χρυσαυγίτες που φέρονται να συμμετείχαν στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και σήμερα είτε καταζητούνται είτε έχουν συλληφθεί.Κατείχε ναζιστικό πιστόλι, τύπου Walther PP, που χρησιμοποιούσαν οι γερμανικές δυνάμεις του Χίτλερ.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

Γ. ΤΣΑΚΑΝΙΚΑΣ
Πρωτοπαλίκαρο

Ενα από τα πρωτοπαλίκαρα του Γ. Πατέλη, που ήταν μαζί και με τον Ρουπακιά στην νεοναζιστική κατασκήνωση στη Νέδα και είχε συχνές τηλεφωνικές συνομιλίες μετά τη δολοφονία και με τους δύο. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Τσακανίκας φέρεται να ήταν τη μοιραία βραδιά στην καφετέρια, απ' όπου ξεκίνησαν όλα. Μέλος του Τάγματος Εφόδου και του πενταμελούς συμβουλίου της ΤΟ Νίκαιας.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

ΝΙΤΣΑ ΣΚΑΡΠΕΛΗ
Εκανε κατήχηση

Η σύζυγος του Πατέλη και ένα από τα πέντε μέλη που λάμβαναν τις αποφάσεις για την τοπική οργάνωση. Υπεύθυνη για το «Μέτωπο Γυναικών», έκανε μαζί με τη Ν. Μπενέκη ιδεολογική κατήχηση σε χρυσαυγίτισσες. Εχει συγγενική σχέση με τη γυναίκα του Ρουπακιά και μαζί με τον σύζυγό της διατηρούσαν και σχέσεις με τον Τσακανίκα.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

ΒΕΝΕΤΙΑ ΠΟΠΟΡΗ-η μπατσίνα
Εδινε από μέσα πληροφορίες

Σημαντικότατο ρόλο φέρεται να είχε η μπατσίνα Βενετία Πόπορη που συνελήφθη για συμμετοχή στην νεοναζιστική μαφιόζικη οργάνωση Χρυσή Αυγή. Στο κίνημα ήταν γνωστή ως Βέτα.Είναι από τα άτομα που «έλυναν και έδεναν» στις τοπικές οργανώσεις στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά.Παρείχε αφειδώς και για μεγάλο χρονικό διάστημα την προστασία της στους χρυσαυγίτες.

Στο σπίτι της βρέθηκε ένα μίνι οπλοστάσιο. Μεταξύ άλλων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν υπηρεσιακό πιστόλι με γεμιστήρα, περίστροφο εκτόξευσης φωτοβολίδων, πιστόλι ρεπλίκα, μαχαίρι με σιδερογροθιά, συσκευή ηλεκτρικής εκκένωσης (taser), τέσσερα μαχαίρια-πεταλούδα, τέσσερις σουγιάδες, τρεις σιδερογροθιές, δύο χαντζάρες, είκοσι φυσίγγια πολεμικού τυφεκίου G3 (το όπλο που χρησιμοποιεί ο Στρατός Ξηράς), τέσσερα καπνογόνα, δεκάδες κροτίδες-δυναμιτάκια και ένα δελτίο υποστηρικτή της Χρυσής Αυγής.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

Κομβικό ρόλο στη δολοφονική επίθεση που πλήρωσε με τη ζωή του ο Παύλος Φύσσας είχε ο Γιώργος Σταμπέλος, ο οποίος είναι ασφαλιστικός σύμβουλος από την περιοχή του Μοσχάτου.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, εκτός από τον βουλευτή Γιάννη Λαγό που φέρεται να είχε ενημέρωση για τα όσα θα συνέβαιναν, ο Γ. Σταμπέλος είχε αλλεπάλληλες τηλεφωνικές κλήσεις με τον γραμματέα της τοπικής οργάνωσης Νίκαιας, Γιώργο Πατέλη.

Ερευνάται η ακριβής συμμετοχή του Λέοντος Τσαλίκη, που βρίσκεται ανάμεσα στους συλληφθέντες. Φέρεται να έχει σχέσεις με τα μέλη της ΤΟ Νίκαιας που συμμετείχαν στο περιστατικό αλλά και σε άλλες επιθέσεις. Ο Ιωάννης Καζαντζόγλου είναι σύμφωνα με πληροφορίες ο άνθρωπος που ήταν στο αυτοκίνητο δίπλα στον Γιώργο Ρουπακιά, το μοιραίο βράδυ της δολοφονίας.

Η εκτίμηση που υπάρχει από τους δικαστές είναι πως γνωρίζει πρόσωπα και καταστάσεις για τις φασιστικές δραστηριότητες των μελών της ΧΑ αλλά και όσα συνέβησαν πριν και μετά τη δολοφονία. Επίσης, ο Σταύρος Σαντοριναίος φέρεται να συνδέεται με τη δολοφονική επίθεση εναντίον μελών του ΚΚΕ, που πραγματοποιούσαν αφισοκόλληση στο Πέραμα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου