Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2013

[Video] Οι «Μουσουλμάνοι που καίνε Χριστιανούς» είναι στην πραγματικότητα Χριστιανοί που καίνε Μάγισσες

Ένα φρικιαστικό βίντεο που αναρτήθηκε στο ΥouΤube τον Σεπτέμβριο του 2011 κάνει εδώ και μερικές ώρες το γύρο του διαδικτύου και έχει ήδη αναδημοσιευτεί σε μια σειρά από ελληνόφωνα blogs.

 Το video που λανθασμένα περιγράφεται σαν επίθεση ακραίας ισλαμιστικής οργάνωσης σε χριστιανούς κατοίκους στην Νιγηρία, στην πραγματικότητα απεικονίζει χριστιανούς κατοίκους της επαρχίας Κισίι στην Κένυα που επιδίδονται σε μαζικό λυντσάρισμα χωρικών που κατηγορούνται για μαγεία.

Το φαινόμενο της κατηγορίας για μαγεία που έχει κατ' επανάληψη απασχολήσει την διεθνή κοινή γνώμη λόγω περιστατικών στην Κένυα και σε άλλες χώρες της κεντρικής Αφρικής, παρουσιάζεται κυρίως σε εξαθλιωμένες από τη φτώχεια περιοχές όπως η εν λόγω επαρχία. Μόνο στην Τανζανία τα τελευταία έξι χρόνια σημειώνονται πάνω από 3000 περιστατικά λυντσαρίσματος με την κατηγορία της μαγείας σύμφωνα με το Κέντρο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της χώρας.

Σε πολλές υποθέσεις τα θύματα της θηριωδίας είναι ηλικιωμένοι χωρικοί που έχουν αναπτύξει ασθένειες που κοκκινίζουν τα μάτια τους λόγω μακρόχρονης χρήσης ακατάλληλων καύσιμων υλών που αντικαθιστούν τα καυσόξυλα για οικονομία. Τα κόκκινα μάτια είναι σύμφωνα με την παράδοση των ντόπιων κατοίκων απόδειξη εξάσκησης μαγείας. Αντίστοιχες υποθέσεις στο παρελθόν έχουν βγει στο φως της δημοσιότητας με παρόμοια βίντεο και με τις εκκλήσεις για παρέμβαση διεθνών οργανισμών να γίνονται επιτακτικές.

Σε πολλές παραλλαγές της είδησης στο ελληνικό διαδίκτυο τα βίντεο επενδύονται με εξίσου φρικιαστικές φωτογραφίες από άσχετο περιστατικό έκρηξης βυτίου στην Κένυα καθώς και με σχόλια που υποτίθεται ότι προειδοποιούν τους Έλληνες χριστιανούς για ενδεχόμενη απειλή. Οι διευκρινίσεις για την καταγωγή και τις προθέσεις των ανθρώπων που απεικονίζονται στα βίντεο δεν κάνουν φυσικά τις εικόνες λιγότερο ή περισσότερο αποτρόπαιες.


ΠΗΓΗ

1 σχόλιο:

  1. -...βλέποντας τα κτηνουργήματα αυτά, πώς να μην πάει ο νούς μας στην φρασάρα του Βίκτωρος Ουγκώ: "ΤΑ ΚΤΗΝΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΘΕΟΥ, Η ΚΤΗΝΩΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ"...

    ΑπάντησηΔιαγραφή