Τρίτη 26 Ιουνίου 2012

ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ???

Δύο ακροδεξιοί οι αρχηγοί ομάδας ληστών στη Βόρειο Ελλάδα
Δύο μέλη ακροδεξιάς οργάνωσης στην Καβάλα εμφανίζονται σαν αρχηγοί 19μελούς συμμορίας που προχωρούσε σε ληστείες τραπεζών με καλάσνικοφ και σε διαρρήξεις ΑΤΜ με χρήση εκρηκτικών, στη Θεσσαλονίκη, στην Καβάλα, στην Ξάνθη και σε άλλες περιοχές της βορείου Ελλάδας.

Η λεία τους υπολογίζεται σε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ. Παράλληλα σε ορισμένες από τις ληστείες, όπως αυτή στην Αγροτική Τράπεζα στην Κεραμωτή Καβάλας πριν από μία εβδομάδα, οι δράστες δεν δίστασαν να πυροβολήσουν εναντίον αστυνομικών. Παράλληλα πυροβόλησαν και το αστυνομικό τμήμα, μετά από ληστεία στους Ροδολίβους Σερρών.

Στη συμμορία συμμετείχε και ειδικός φρουρός που υπηρετεί στην Αθήνα, ο οποίος προμήθευε τα μέλη της συμμορίας με εκρηκτικά και αλεξίσφαιρα γιλέκα. Κατηγορούμενοι για την ίδια υπόθεση είναι ένας δικηγόρος καθώς και ιδιωτικοί υπάλληλοι.

Στην εξάρθρωση του κυκλώματος προχώρησε μετά από πολύμηνες έρευνες η Ασφάλεια Θεσσαλονίκης που είχε θέσει υπό παρακολούθηση τους υπόπτους. Οπως λένε υψηλόβαθμα στελέχη της λεωφόρου Κατεχάκη «στη διάρκεια των ερευνών μας διαπιστώσαμε ότι δραστηριοποιούνται σε ακροδεξιές οργανώσεις στην περιοχή της Καβάλας. Ενας εξ αυτών είχε κατηγορηθεί και στο παρελθόν για ληστεία...».

Η ληστεία στην Κεραμωτή Καβάλας σημειώθηκε στις 18 Ιουνίου 2012. Δύο δράστες, φορώντας κουκούλες και κρατώντας καλάσνικοφ, εισέβαλαν στο υποκατάστημα της Αγροτικής Τράπεζας σπάζοντας με σιδηρολοστό τη τζαμαρία. Πυροβολώντας μία φορά εντός του υποκαταστήματος, απείλησαν τη διευθύντρια και μια υπάλληλο και αφαίρεσαν περίπου 250.000 ευρώ.

Στη συνέχεια επιβιβάστηκαν σε Ι. Χ. αυτοκίνητο, που είχαν σταθμεύσει εξωτερικά και διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση. Αμεσα κινητοποιήθηκαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις με αποτέλεσμα να εντοπιστεί το όχημα διαφυγής λίγη ώρα αργότερα, στην επαρχιακή οδό Κεραμωτής-Αεροδρομίου. Οι δράστες μόλις αντιλήφθησαν την παρουσία των αστυνομικών, ακινητοποίησαν το όχημά τους και πυροβόλησαν εναντίον τους, ενώ οι αστυνομικοί ανταπέδωσαν τα πυρά.

ΠΗΓΗ

1 σχόλιο: