Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2012

Με την ουρά στα σκέλια...

Αφού λύσσαξαν να εμποδίσουν τα τσιγγανάκια να πάνε στο σχολείο για να μάθουν πέντε γράμματα, διαδίδοντας χίλια δυο ψέματα για τον... «μεγάλο κίνδυνο» που διατρέχουν «τα παιδιά μας» (από ψευδείς διαδόσεις για τα τρία χιλιάρικα που δήθεν παίρνει η κάθε οικογένεια τσιγγάνων, που αποδείχτηκε ότι ήταν μόλις τρία κατοστάρικα κι αυτά εφάπαξ για όσους έλληνες υπηκόους έχουν οικογενειακό εισόδημα μέχρι 3.000 ευρώ, μέχρι ανοησίες για τη... σεξουαλική ελευθεριότητα και την υγειονομική επικινδυνότητα των τσιγγανόπουλων, ενώ γνώριζαν ότι στο γειτονικό 4ο Δημοτικό Σχολείο Χαλανδρίου δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα με την ένταξη των τσιγγανόπουλων, όπως προκύπτει από την επιστολή του ίδιου του διευθυντή του σχολείου προς το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών, με την οποία διαμαρτυρόταν για την επικείμενη κατεδάφιση των καταυλισμών), αφού στιγματίστηκαν ακόμα και από τα κανάλια ως πατενταρισμένοι ρατσιστές κα αφού είδαν ότι η πλειοψηφία των γονιών τους γύρισε αδιάφορα την πλάτη στη ρατσιστική τους παραζάλη, οι πρωτεργάτες της «αντίστασης» ενάντια στα τσιγγανόπουλα που θα «βιάσουν» τα παιδιά τους και θα τα γεμίσουν με «θανατηφόρες αρρώστιες», αυτοί οι καθ’ όλα «καθωσπρέπει» γονείς του 7ου και 10ου Δημοτικού Σχολείου Χαλανδρίου (που ήταν πάντα μειοψηφία στο σύνολο των γονέων του σχολείου), αναγκάστηκαν να βάλουν την ουρά στα σκέλια και να αποδεχτούν το τετελεσμένο γεγονός.

 Τα τσιγγανόπουλα έχουν έρθει εδώ και τρεις βδομάδες στο σχολείο (από τις 26 Νοέμβρη), χωρίς να υπάρξει το παραμικρό πρόβλημα, και οι «θερμόαιμοι» πρόεδροι των δύο συλλόγων, που στις 26 Νοέμβρη θέλησαν να κάνουν νέα ψηφοφορία για ν’ αποφασίσουν αν θα γίνει αποχή ή όχι από τα μαθήματα (!), όχι μόνο δεν έδωσαν ποτέ στη δημοσιότητα το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας (δεν το ανέφεραν καν στην ενημερωτική επιστολή που έστειλαν στους γονείς), αλλά είχαν το θράσος να υποστηρίξουν ότι συνέβαλαν ώστε η ένταξη να γίνει με καλύτερους τρόπους!!!

Διαβάστε μνημείο... κωλοτούμπας, που θα το ζήλευαν ακόμα και οι πρωταθλήτριες της ενόργανης γυμναστικής:

«Το ΔΣ του Συλλόγου έχει επιλέξει να μην τοποθετηθεί δημόσια η προσωπική γνώμη των γονέων-μελών του με το σκεπτικό ότι το θέμα υπερβαίνει τα συνήθη που καλείται να διαχειριστεί το ΔΣ ενός Συλλόγου γονέων, θεωρώντας ότι οι όποιες αποφάσεις τόσο για το συγκεκριμένο όσο και για άλλα θέματα θα πρέπει να λαμβάνονται από όλους τους γονείς του σχολείου (σ.σ. η έμφαση είναι του κειμένου). Επειδή επίσης ο τρόπος που τέθηκε το θέμα κατέλαβε εξ' απήνης όχι μόνο τους γονείς αλλά και τη Διοίκηση του σχολείου (σ.σ. η οποία όμως ουδέποτε εξέφρασε κάτι τέτοιο δημόσια) θεωρήσαμε ότι η ενεργή συμμετοχή όλων των γονέων (σ.σ. εννοείται των γονέων με τα ρατσιστικά σύνδρομα κατά των τσιγγάνων, γιατί τους άλλους τους κράζανε οι «καθωσπρέπει») θα αποτελούσε ισχυρό μοχλό πίεσης προς όλους τους υπευθύνους εκ μέρους της Πολιτείας ώστε να λάβουμε επίσημη και υπεύθυνη ενημέρωση (σ.σ. την οποία προσπάθησαν να εμποδίσουν, όταν ούρλιαζαν απειλητικά ενάντια στο κλιμάκιο του υπουργείου στις 2 Νοέμβρη). Θεωρούμε ότι με την στάση μας αυτή, δηλαδή με το να ενισχύσουμε την συμμετοχή όλων των γονέων στο θέμα καταφέραμε να ασκηθούν πιέσεις ώστε η ένταξη να γίνει με καλύτερους τρόπους και όχι χωρίς προϋποθέσεις όπως φαινόταν αρχικά ότι θα γινόταν» (από την δισέλιδη επιστολή που μοιράστηκε σε όλους τους γονείς των δύο σχολείων).

Αυτοί που έσπειραν τον ρατσιστικό τρόμο στους γονείς των δύο σχολείων, βάζοντας το δικηγόρο τους να παραθέτει όλο το... εγκληματολογικό ιστορικό των τσιγγάνων, στην πρώτη γενική συνέλευση που έκαναν για το θέμα, αυτοί που έστησαν άρον-άρον ψηφοφορία για να μην έρθουν τα τσιγγανόπουλα (πετυχαίνοντας έτσι 234 ΟΧΙ, αριθμό που αποτελεί μειοψηφία στο σύνολο των γονέων, αφού το σχολείο έχει πάνω από 400 παιδιά), αρνούμενοι να καθυστερήσουν μερικές μέρες την ψηφοφορία μέχρι να γίνει η επίσημη ενημέρωση, αυτοί που επιχείρησαν να διαλύσουν την ενημέρωση από το κλιμάκιο του υπουργείου, με αλαλαγμούς ενάντια στον πανεπιστημιακό που τους ενημέρωνε (αντίθετα λούφαξαν όταν εμφανίστηκε ο διευθυντής Σπουδών του υπουργείου Παιδείας και δεν τόλμησαν να του επιτεθούν με τον ίδιο τρόπο), τώρα εμφανίζονται ως τιμητές της ένταξης με καλύτερους όρους των τσιγγανόπουλων στο σχολείο και ενημερώνουν ότι θα στείλουν επιστολές προς τους αρμόδιους (αντί για μηνύσεις, όπως απειλούσαν στις συνελεύσεις) για να τους ζητήσουν τα μέτρα που πρόκειται να λάβουν για τη «διαφύλαξη της ομαλής λειτουργίας της σχολικής κοινότητας». Ζητούν, δε, από τους γονείς «να αναφέρουν στο ΔΣ τυχόν περιστατικά που έρχονται στην αντίληψή τους και τα οποία μπορούν να θέσουν σε κίνδυνο την ψυχοσωματική υγεία και ασφάλεια των μαθητών του σχολείου» (από τα τσιγγανόπουλα εννοείται)!

Αν δηλαδή ένα τσιγγανόπουλο τολμήσει να σπρώξει ένα από τα «παιδιά μας» (όπως κάνουν τα παιδιά μας μεταξύ τους), αυτό μπορεί κάλλιστα να αποτελέσει κίνδυνο για την ψυχοσωματική ασφάλεια των μαθητών του σχολείου! Σε τέτοια γελοιότητα μπορεί να φτάσει όποιος έχει βουτηχτεί στο βούρκο της ρατσιστικής υστερίας που συνεπήρε ορισμένους γονείς των εν λόγω σχολείων. Τους χαρίζουμε την περιφρόνησή μας...

Κ.Β.
γονιός από το 7ο Δημοτικό Σχολείο Χαλανδρίου

ΠΗΓΗ : "ΚΟΝΤΡΑ"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου