Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2012

Το τάγμα της Χρυσής Αυγής, η Μασονία και ο Ναζισμός


Ανατρέχοντας κανείς στο διαδίκτυο βρίσκει πληθώρα στοιχείων σχετικά με τις στενές σχέσεις του Χίτλερ και των Ναζί γενικότερα με μασονικά τάγματα,που δρούσαν στην Γερμανία και ευρύτερα στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ από τα τέλη του 19ου αιώνα και που συνεχίζουν τη δράση τους μέχρι τις μέρες μας. Τάγματα με ιεραρχική δομή και απόλυτη εχεμύθεια στη λειτουργία τους. Είναι χαρακτηριστικό ότι τα τάγματα αυτά δεν ασχολούνται μόνο με την άσκηση της μαγείας,που την εμφανίζουν σαν επέκταση των ορίων της ανθρώπινης θέλησης ,αλλά αποτέλεσαν τις θεωρητικές δεξαμενές του ναζισμού,με το δόγμα της υπεροχής της αρίας φυλής και σήμερα αποτελούν τα φυτώρια στρατολόγησης νέων ανθρώπων προς τις ιδέες του ρατσισμού και του ναζισμού.

 Ένα από αυτά τα τάγματα ήταν η Thule Society,που ιδρύθηκε το 1919 στη Γερμανία και διέδωσε τη θεωρία της αρίας φυλής,που ήρθε από μια χαμένη ήπειρο.Τα μέλη της διακρίνονταν για τις ρατσιστικές τους αντιλήψεις και το μίσος τους προς τους Εβραίους και τους κομμουνιστές. Ενα από τα μέλη της ήταν ο εκδότης Dietrich Eckart,που θεωρείται από τους πνευματικούς πατέρες του εθνικό-σοσιαλισμού και υπήρξε από τα ιδρυτικά μέλη του γερμανικού εργατικού κόμματος,που αργότερα μετονομάστηκε σε εθνικό σοσιαλιστικό. Ο ίδιος λίγο προτού πεθάνει το 1923 δήλωσε πως έφερε τον Χίτλερ στο τάγμα,καθώς τον θεωρούσε ικανό για την εγκαθίδρυση της Νέας Τάξης στον κόσμο. Αλλά μέλη του τάγματος ήταν ο Hermann Goering και ο Rudolf Hess καθώς και άλλα υψηλόβαθμα στελέχη του ναζιστικού κόμματος.

Ειδικότερα ο Rudolf Hess,έγινε μέλος της Thule Society στα 22 του χρόνια, κατά τη διάρκεια του 1ου Παγκόσμιου Πολέμου,συμμετείχε μαζί με τον Χίτλερ στο αποτυχημένο πραξικόπημα της Μπυραρίας στο Μόναχο το 1923 και στην φυλακή βοήθησε τον Χίτλερ στη ν σύνταξη του βιβλίου του ´ ο Αγών μου ¨ . Οταν ο Χιτλερ ανήλθε στην εξουσία ο Hess ´εγινε ο δεύτερος στην ιεραρχία μέσα στο κόμμα. Αποκυρήσσεται από τον Χίτλερ το 1941 όταν μετέβη σε μυστική αποστολή στην Αγγλία,προκειμένου να πετύχει τη σύναψης ειρηνευτικής συμφωνίας μεταξύ του Χίτλερ και του Τσώρτσιλ και απέτυχε,καθώς το αεροπλάνο του έπεσε και ο ίδιος συνελήφθη.

Ενδιαφέρον όμως είναι το γεγονός ότι μεσολαβητής για την συμφωνία ήταν ο Duke of Hammilton, μέλος ενός άλλου μασονικού τάγματος της Ηermetic Golden Dawn ( Ερμητική Χρυσή Αυγή ). Η Ερμητική Χρυσή Αυγή συστάθηκε το 1887 στην Αγγλία από τους Robert Woodman, William Wynn Westcott και Mac Gregor Mathers που ήταν ελευθερομασόνοι και είχε στενές σχέσεις με το Τάγμα των Ροδόσταυρων και την Theosophical Society της Helena Blavatsky ( ΗΠΑ 1875 ).

Η Ερμητική Χρυσή Αυγή θεωρείται ότι έθεσε τις βάσεις της Δυτικής Μαγείας, σε κάποια μάλιστα κείμενα στο διαδίκτυο εμφανίζεται ως σατανιστικό τάγμα. Μεταξύ των μελών της για ένα διάστημα ήταν και ο Aleister Crowley, που συνέγραψε ύμνο στον Πάνα -δεν γνωρίζω την ποιητική του αξία σε σχέση με το αντίστοιχο του Νίκου Μιχαλολιάκου- και που κατά τη διάρκεια του Β Παγκοσμίου Πολέμου υπήρξε για ένα σύντομο διάστημα μέλος της βρετανικής αντί κατασκοπείας ΜΙ 5.

Η Ερμητική Χρυσή Αυγή υπάρχει σήμερα σε πολλές χώρες της Ευρώπης, στις ΗΠΑ, την Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία, ελέγχοντας πολλά αποκρυφιστικά τάγματα, με σαφή ρατσιστικό και ναζιστικό χαρακτήρα και έχοντας διασυνδέσεις με οργανώσεις μεταξύ των οποίων και η Κου Κλουξ Κλαν. Μεταξύ των μελών της συγκαταλέγονται ο Βρετανός Νικ Φάρελ,που συνελήφθη το 2007 στην Αγγλία μαζί με άλλους νέο ναζί και κατηγορήθηκε για εγκλήματα μίσους και σήμερα βρίσκεται στην Ιταλία,δημοσιογραφόντας σε διάφορα φασιστικά έντυπα και site. Ενδεικτικά να αναφερθεί ότι πρόσφατα εμφανίστηκε και στην Ιταλία, στην Τεργέστη,πολιτικό κόμμα με την ονομασία Αbla Dorata ( Χρυσή Αυγή ). Επικεφαλής είναι ο Alessandro Gardossi, ένα παλιό στέλεχος της Forza Nuova, το δε πρόγραμμα του είναι αντίστοιχο με αυτό της Ελληνικής Χρυσής Αυγής .

Χαρακτηριστικό των σχέσεων μεταξύ των μασονικών τάγματων και του ναζισμού είναι και η υιοθέτηση τόσο της σβάστικας όσο και του χαιρετισμού με τα τεντωμένο δάχτυλα,του γνωστού ως ναζιστικού χαιρετισμού. Ειδικά η σβάστικα στα τέλη του 19ου με αρχές του 20ου αιώνα χρησιμοποιόταν ευρύτατα από πολλά μασονικά ταγματα,θεωρούμενη ως ένα πολύ ισχυρό μαγικό σύμβολο,καθώς η σανσκριτική της ονομασία ( swastika) σημαίνει ¨ να είσαι καλά ¨ . Οσον αφορά τον χαιρετισμό επίσης χρησιμοποιέιτο από τα μέλη του τάγματος της Ερμητικής Χρυσής Αυγής σαν κρυφό σημάδι αναγνώρισης.

Θα ήθελα να κλείσω αυτή τη σύντομη περιγραφή των ιστορικών σχέσεων του μασονισμού με τον ναζισμό με μιά αναφορά σε άρθρο του Γκαίμπελς(30/4/1928) στην εφημερίδα του Angriff ¨ θα μπούμε στο Ράιχσταγκ, για να εφοδιαστούμε από το οπλοστάσιο της δημοκρατίας με τα όπλα της.Θα γίνουμε βουλευτές για να εξουδετερώσουμε το πνεύμα της Βαιμάρης,χρησιμοποιώντας το. Αν η δημοκρατία είναι τόσο ηλίθια ώστε να μας δώσει το ελεύθερο και μάλιστα και βουλευτική αποζημίωση γι αυτό, είναι θέμα δικό της. Κάθε νομικό μέσο μας είναι ευπρόσδεκτο για την ανατροπή των σημερινών καταστάσεων. Ερχόμαστε ως εχθροί. Οπως ο λύκος που πέφτει σε κοπάδι προβάτων, έτσι ερχόμαστε. Τώρα δεν είστε πλέον μεταξύ σας και δεν θα έχετε μεγάλη χαρά με εμάς ¨.

Ας ελπίσουμε ότι δεν υπάρχει σύγκριση με το σήμερα. Γιατί αν τότε τα υπόλοιπα κόμματα στην Γερμανία δεν ήξεραν τι θα πει ναζισμός, τώρα το γνωρίζουν όλοι οι λαοί του κόσμου, ώστε να μην μπορούν να δικαιολογηθούν ότι ¨τους πιάσανε στον ύπνο ¨.

της Μαρίνας Βήχου

πηγή : tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου