Τρίτη 12 Μαρτίου 2013

Υμνητής του Χίτλερ φέρεται σύμβουλος για την ιθαγένεια

Την απομάκρυνση του Ι.Κωτούλα, σύμβουλου του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών Χαρ.Αθανασίου για την ιθαγένεια, ζητεί ο ΣΥΡΙΖΑ. Προηγήθηκε δημοσίευμα της Αυγής το οποίο αποδίδει φιλοναζιστικές απόψεις στον αποσπασμένο εκπαιδευτικό.

Η εφημερίδα επικαλείται κείμενο υπό τον τίτλο «Η άνοδος του Γ’ Ράιχ» το οποίο φέρεται να φιλοξενεί απόψεις του Ι.Κωτούλα περί ναζισμού ως «μεγάλης επανάστασης» και στρατοπέδων συγκέντρωσης ως «συνηθισμένης και καθιερωμένης πρακτικής όλων των εμπολέμων πλευρών».

Σε αυτό το πλαίσιο, ο ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζει επιβεβλημένη την άμεση απομάκρυνση του συγκεκριμένου σύμβουλου για την ιθαγένεια.

«Ακόμα και γι' αυτή την κυβέρνηση υπάρχουν όρια. Ακριβώς όπως δεν διανοούμαστε να ζητήσουμε συνταγές μαγειρικής από ανθρωποφάγους, δεν είναι δυνατό και να ζητάμε συμβουλές περί του ποιος είναι έλληνας πολίτης από κάποιον που θεωρεί ότι “η πρακτική του να απορρίπτουμε τον ναζισμό πρέπει να σταματήσει”. Ας σκεφτούν δε, ειδικά τα κόμματα που υπερψήφισαν το νόμο Ραγκούση, με ποιους ακριβώς όρους πολιτεύονται (και) επί του συγκεκριμένου ζητήματος», δήλωσε η βουλευτής Βασιλική Κατριβάνου.

Πάντως, ο διευθυντής του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού Γιώργος Μουρούτης, απαντώντας σε σχετική παραπομπή του πρώην υπουργού Εσωτερικών Γιάννη Ραγκούση, αναφέρει στο twitter πως ο Ι.Κωτούλας δεν έχει γράψει το συγκεκριμένο κείμενο και μάλιστα ότι ο ίδιος έχει ήδη μηνύσει την ιστοσελίδα left.gr όπου πρωτοδημοσιεύτηκε η καταγγελία σε βάρος του.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου