Τρίτη 1 Απριλίου 2014

Άνεργη νεοναζί, ψάχνει

Τον περασμένο Δεκέμβριο, η Ινα Γκρολ αποφάσισε να αλλάξει δουλειά. «Κουράστηκα να εκθέτω το σώμα μου» εξήγησε στο facebook η γερμανίδα πορνοστάρ που άκουγε μέχρι τότε στο καλλιτεχνικό ψευδώνυμο Κίτι Μπλερ. «Από εδώ και πέρα, θα εκθέτω μια πολιτική μίσους».

Οι φωτογραφίες που συνόδευαν το ποστ άφηναν ελάχιστες αμφιβολίες, η Γκρολ ένιωθε πολύ μίσος: για τους μουσουλμάνους που απειλούν να μετατρέψουν τη Γερμανία σε ισλαμικό κράτος∙ για τους Γύφτους που λερώνουν τους δρόμους της Γερμανίας∙ για τους μετανάστες που κλέβουν τις δουλειές και τα χρήματα των Γερμανών. Τόσο πολύ μίσος, ήταν κρίμα να μη διοχετευτεί κάπου δημιουργικά.

Η Γκρολ αποφάσισε να στηρίξει ενεργά το NPD, το μεγαλύτερο και πλέον δραστήριο ακροδεξιό κόμμα της χώρας – που παραμένει νόμιμο, παρά τις πολλοστές προσπάθειες απαγόρευσής του. Σκέφτηκε μάλιστα ΤΟ σύνθημα: «Και ο εθνικισμός μπορεί να είναι σέξι». Βλέποντας μία σέξι ξανθιά στην πόρτα τους, τα μέλη του NPD νόμιζαν ότι την έστειλε κάποια καλή ακροδεξιά νεράιδα: η «παραδοσιακή» εικόνα του γερμανού νεοναζί, με τα τατουάζ, τα μούσκουλα και το ξυρισμένο κεφάλι σκιάζει πολλούς ψηφοφόρους.

Πολύ σύντομα χιλιάδες χρήστες άρχισαν να παρακολουθούν τη νέα σελίδα της Γκρολ στο facebook, όπου περιέγραφε εαυτόν με τον εξής τρόπο: «Ελεύθερη-Σοσιαλίστρια-Εθνικίστρια». Πολύ σύντομα, επίσης, ο λογαριασμός της γέμισε φωτογραφίες της πλάι σε ανώτατα στελέχη του NPD. Η σχέση της με το κόμμα δεν θα μπορούσε να είναι καλύτερη. Μέχρι που αναδύθηκε στην επιφάνεια μια λεπτομέρεια από το παρελθόν: μια πορνοταινία της με μαύρο παρτενέρ.

Η εν λόγω ταινία ανέβηκε σε κάποιο ακροδεξιό φόρουμ – για «ερευνητικούς λόγους» φυσικά. «Μία που κοιμάται με ξένη φυλή μπροστά στην κάμερα δεν μπορεί να προωθήσει την εθνικιστική ιδεολογία» αντέδρασε ένας χρήστης. Και αυτό ήταν ένα από τα κομψότερα σχόλια.

Πάντα ευαισθητοποιημένη στις ευαισθησίες των μελών του, η ηγεσία του NPD κήρυξε την Γκρολ ανεπιθύμητη. Οφείλουμε λοιπόν να καταγγείλουμε το κόμμα: αν η Γκρολ ήταν άνδρας και αποκαλυπτόταν παλιά πορνοταινία του με μαύρη παρτενέρ, το πολύ πολύ να χαχάνιζε χυδαία. Οφείλουμε επίσης να συγχαρούμε τη γερμανική βιομηχανία πορνό: με πρόσφατη ανακοίνωσή της, έκλεισε οριστικά την πόρτα στην Κίτι Μπλερ ξεκαθαρίζοντας πως καλοδέχεται «συμμετέχοντες όλων των χρωμάτων, και όλων των εθνικοτήτων, αλλά όχι νεοναζί».

Πηγη:tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου