Τετάρτη 30 Απριλίου 2014

Αντιφασίστες Παναθηναϊκοί: Ο τελικός του ΟΑΚΑ με μια άλλη ματιά


Ο τελικός του ΟΑΚΑ με μια άλλη ματιά… ένα κείμενο από τους «Αντιφασίστες Παναθηναϊκούς» με αφορμή ορισμένα γεγονότα που έλαβαν χώρα στον τελικό Κυπέλλου, γιατί υπάρχει και η άλλη όψη του ποδοσφαίρου.

«Ο τελικός του ΟΑΚΑ με μια άλλη ματιά…
- 10 συνολικά τραυματισμοί Παναθηναϊκών και Παοκτσήδων, από τα επεισόδια με μπάτσους εντός και εκτός ΟΑΚΑ, πριν και μετά τον αγώνα.
- Τα σκυλιά του Δένδια δεν δίστασαν να πετάξουν χειροβομβίδες κρότου – λάμψης μέσα στην πράσινη κερκίδα με αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό ενός οπαδού του Παναθηναϊκού στην κοιλιά.
- Ένας οπαδός του ΠΑΟΚ, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο σοβαρά τραυματισμένος έπειτα από χτύπηματα μπάτσου.
- Λίγο πριν την έναρξη, δικά μας παιδιά τις παίζουν στα ίσα με δυνάμεις των ΜΑΤ ενώ οι Παοκτσήδες που παρακολουθούν την μάχη από απέναντι χειροκροτούν φωνάζοντας «Μπάτσοι γουρούνια δολοφόνοι»!
- 42 συνολικά συλλήψεις οπαδών και των δύο ομάδων, 22 οπαδών του Παναθηναϊκού καιι 20 οπαδών του ΠΑΟΚ και…
- …Στα κρατητήρια γίνεται πράξη μα φαντασίωση χρόνων. Υπάρχει Αλληλεγγύη από οργανωμένους οπάδους του Παναθηναϊκού σε συλληφθέντες οπαδούς του ΠΑΟΚ δίνοντας τους τσιγάρα, νερά και φαγητό. Τους γίνεται ξήγα για τυχόν βοήθεια από δικηγόρο ενώ την επομένη υπήρξε μηχανοκίνητη συνοδεία ώς την έξοδο τους από την πόλη, προκειμένου να μην τους την πέσουν άλλοι οπαδοί…

Εμείς βλέποντας όλα αυτά και με δύο σχεδόν δεκαετίες στα γήπεδα, απλά αναρωτιόμαστε…
- Γιατί ο «εχθρός» πρέπει να βρίσκεται αποκλειστικά στην απέναντι κερκίδα?
- Μήπως τον «εχθρό» δεν θα πρεπε να τον εντοπίζουμε μόνο σε αυτόν που φορά ένα κασκόλ διαφορετικού χρώματος, αλλά στο κάθε λαμόγιο που συνήθως φορά ακριβή κυριλέ γραβάτα?
- Μήπως οι τόσες φωτοβολίδες, στυλό, μολότωφ, πέτρες κτλ που εκτοξεύονται εδώ και τόσα χρόνια, από πράσινους σε κόκκινους, κίτρινους, μαύρους και τούμπαλιν δεν έχουν βρει το πραγματικό τους στόχο?
- Μήπως ό πραγματικός εχθρός εντοπίζεται στον ξεπουλήμένο (πρώήν) οπαδό που για ένα μεροκάματο γίνεται το σκυλί που υπερασπίζεται τα συμφέροντα του εκάστοτε προεδρού και ιδιοκτήτη τα οποία δεν έχουν απαραίτητα σχέση με το καλό της ομάδας?
- Μήπως ό πραγματικός εχθρός βρίσκεται στην οπαδική εφημερίδα ή οπαδικό site, του κάθε λαμόγιου εκδότη, που θέλει να μας γαλουχεί με μίσος και αυτός να βγάζει ή να ξεπλένει χρήμα?
- Μήπως ο εχθρός είναι κοινός?
- Γιατί να θεωρείς εχθρό σου τον, ενδεχομένως, άνεργο της απέναντι κερκίδας? Άνεργος ρε δεν είσαι και εσύ?
- Γιατί να με θεωρεί εχθρό του ο… μισθωτός σκλάβος των απέναντι? Για €550 ευρώ το μήνα δεν λιώνω σαν κι αυτόν και εγώ 8 ώρες την ημέρα?
- Αγαπώ την ομάδα μου και την ακολουθώ παντού και σε όλα τα τμήματα, κι όμως… έχω 8 χρόνια να πάω να την δω στο Χαριλάου, πέρασαν 12 χρόνια από την τελευταία φορά που ανέβηκα (οργανωμένα) στην Τουμπα ενώ στο καινούργιο Καραϊσκάκη δεν έχω πάει καν… Μήπως φταίω έγω σαν οπαδός γι αυτό που αντί να με νοιάζει πως θα ακολουθήσω την ομάδα μου, αναλώνομαι στο πως «θα την κάνω» σε αυτούς που έρχονται να δουν την δικιά τους? Και φυσικά το λόγο παίρνουν μετά οι μπάτσοι και το κράτος οπότε και φτάσαμε σε καταστάσεις του στυλ «Απαγορεύονται οι μετακινήσεις», αστυνόμευση συνδέσμων, εξευτελιστικοί έλεγχοι, σαράβαλα πούλμαν, αυθαίρετη αστυνομική βία κτλ…
- Νεκροί, τραυματισμοί, συλλήψείς, λεκιασμένα ποινικά μητρώα, φυλακές, διαλυμένες οικογένειες και κατεστραμένες ζωές. Γιατι? Στο όνομα ποιού πολέμου? Ως πότε?
- Γιατι να έχουμε κάνει τον οπαδισμό να θεωρείται προθάλαμος του φασισμού και όχι της Αλληλεγγύης και της Αντίστασής?

Μην βιαστείτε κάποιοι να βγάλετε συμπεράσματα. Δεν σας λέμε να γίνουμε κώλος και βρακί με τους αντίπαλους οπαδούς ωστόσο ένας κώδικας θα μπορούσε να υπάρξει για το καλό όλων μας.
Ο οπαδισμός είναι ένα τεράστιο σχολείο για την κοινονικοποιησή του καθενός. Σεβαστείτε τον και μην τον «μαχαιρώνετε»…

«Αντιφασίστες Παναθηναϊκοί/ 13★Θ»
Υ.Γ. 1. Τσάκισε τον φασισμό με ή χωρίς σβάστικα.
Υ.Γ. 2. Ενωμένοι οπαδοί, ο Εφιάλτης του συστήματος…
Υ.Γ. 3. Τα παιδιά στην κερκίδα, είναι η μόνη σου ελπίδα.»

Πηγη:ertopen.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου