Πέμπτη 26 Ιουνίου 2014

Οι καταγγελίες του δόκτορα Ψυχώ

Ενας ανοιχτά δηλωμένος ναζιστής ψυχίατρος, υποψήφιος στο παρελθόν με τη Χρυσή Αυγή, όχι μόνο παραμένει διευθυντής ενός από τα 9 ψυχιατρικά τμήματα του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αθηνών παρά τη σειρά καταγγελιών εις βάρος του, αλλά άσκησε και μήνυση κατά του γνωστού ψυχιάτρου, επίσης διευθυντή στο Δαφνί, Θόδωρου Μεγαλοοικονόμου, ο οποίος έχει αναδείξει τις πρακτικές του αποκαλούμενου «δρ Ψυχώ» της εγκληματικής οργάνωσης. Ο λόγος για τον φιλοχουντικό Κωνσταντίνο Παρασχάκη, ο οποίος κατηγορεί τον Μεγαλοοικονόμου για τα αδικήματα της ψευδούς καταμήνυσης και της παράβασης καθήκοντος, σε μια υπόθεση που ξεπερνά την ιδεολογική διαμάχη δύο γιατρών και στόχο έχει την ποινικοποίηση του αντιφασιστικού αγώνα.

Ενας θιγμένος… δημοκράτης

Ποιος είναι όμως ο μηνυτής Παρασχάκης, για τον οποίο η «Εφ.Συν.» είχε έγκαιρα (8/5/2013, «Ο ψυχίατρος της Χρυσής Αυγής») καταγράψει μερικά μόνο από τα πεπραγμένα του; Ποιος είναι ο άνθρωπος που εθίγη;

● «Τα κληρονομικώς βεβαρημένα άτομα, όπως οι παρανοϊκοί, οι πνευματικώς καθυστερημένοι, οι σχιζοφρενείς, οι επιληπτικοί, οι φορείς μεταλλαχθέντων γονιδίων, οι αθεράπευτοι αλκοολικοί, οι προχωρημένοι τοξικομανείς και άλλοι, θα πρέπει να υποβάλλονται σε στείρωση. Η φυσική επιλογή, η στείρωσις και η ευθανασία, είναι ορθές εφόσον συνδυάζουν σοβαρές νομικές εγγυήσεις, υπεύθυνο ιατρικό έλεγχο και βιολογικώς ηθική βάση». Αυτές είναι οι απόψεις της Χ.Α. όπως δημοσιεύονται σε ιστοσελίδα τους σχετική με την οικολογία! «Πώς είναι δυνατόν να είναι διευθυντής ενός ψυχιατρικού τμήματος, να υποδέχεται και να έχει θεραπευτική ευθύνη ένα στέλεχος νεοναζιστικού μορφώματος με αυτές τις θέσεις και πρακτικές;» αναρωτιόταν εύλογα σε επιστολή του στις 23 Σεπτεμβρίου 2013 προς το Δ.Σ. του νοσοκομείου ο Θ. Μεγαλοοικονόμου.

● Το 2012, σε εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού Kontra, όπου είχε πάει ως καλεσμένος, δήλωσε πως «εγώ, σαν Κώστας Παρασχάκης, κάνω έκκληση στους ενεργούς στρατιωτικούς της πατρίδος μας να πάρουν πραγματικά τα όπλα. Και όλος ο ελληνικός λαός θα είναι υπέρ αυτών».

Για τις απόψεις του που εκφράστηκαν στην εκπομπή, μάλιστα, το Εθνικό Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο (ΕΣΡ) επέβαλε πρόστιμο ύψους 15.000 ευρώ.

Η σύζυγος του Παρασχάκη στην ένορκη κατάθεσή της στον εισαγγελέα χαρακτηρίζει τον άντρα της ιδεολόγο με δημοκρατικές αντιλήψεις, που δεν έχει καμία σχέση ούτε με τον ναζισμό ούτε με τη χούντα, επιβεβαιώνοντας όμως ότι αυτός έχει πει: «Οι στρατιωτικοί ως έντιμοι άνθρωποι μπορούν να αναλάβουν τα ηνία της χώρας».

● Ο Παρασχάκης έγινε ευρύτερα γνωστός ως ο ψυχίατρος που έδινε ιατρικές βεβαιώσεις στην «αγανακτισμένη» κάτοικο του Αγίου Παντελεήμονα και κατηγορούμενη για το μαχαίρωμα Αφγανού, Θέμιδα Σκορδέλη. Χάρη σε αυτές τις βεβαιώσεις, που παρουσίαζαν τη Σκορδέλη να πάσχει από «κατάθλιψη και τάσεις αυτοκαταστροφής», η κατηγορούμενη έχει κερδίσει συνεχόμενες αναβολές της δίκης της.

● Ο ίδιος παραδέχεται ότι εξέδωσε έξι πιστοποιητικά για να αποκτήσουν άδεια οπλοφορίας βουλευτές της Χρυσής Αυγής. Ομολογεί ότι δεν τα πρωτοκόλλησε διότι, όπως λέει, δεν προορίζονταν για δικαστική χρήση και μ’ αυτόν τον τρόπο καταπολεμούσε τη γραφειοκρατία, ενώ για το ότι είπε ψέματα στο διοικητικό συμβούλιο του νοσοκομείου όταν τον ρώτησαν για συγκεκριμένη περίπτωση χρυσαυγίτη, απάντησε πως δεν… θυμόταν.

Ο Παρασχάκης τον Νοέμβρη του 2013 τέθηκε σε αυτοδίκαιη τρίμηνη αργία, η οποία με απόφαση του πρώην υπουργού Υγείας Αδ. Γεωργιάδη εφαρμόστηκε αναδρομικά από τις… 18 Οκτωβρίου 2013 με αποτέλεσμα να επανέλθει στα καθήκοντά του τον Ιανουάριο του 2014. Στη συνέχεια ζήτησε και πήρε αναρρωτική άδεια. Επανήλθε στο νοσοκομείο τις πρώτες μέρες του Ιουνίου 2014.

Στη μήνυσή του, ο Παρασχάκης αναφέρει ότι «ο Μεγαλοοικονόμου συνδέεται με τον ΣΥΡΙΖΑ και κατά τούτου έχει λάβει εντολές άνωθεν να διασπείρει συκοφαντίες ώστε να καταφέρει την απομάκρυνσή μου από το ΨΝΑ» και προσθέτει ως δήθεν επιβαρυντικό στοιχείο ότι ο μηνυθείς έχει διατελέσει υποψήφιος με το Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα, έχοντας «ακραίες αριστερές απόψεις» και «ακραίες συνδικαλιστικές ιδεολογίες».

Χαιρετά… δωρικά

Ενώ αρνείται όπου βρεθεί ότι έχει οποιαδήποτε σχέση με τη ναζιστική ιδεολογία, χαρακτηρίζει «αρχαίο δωρικό» τον ναζιστικό χαιρετισμό που συχνά-πυκνά χρησιμοποιούσε σε δημόσιες εμφανίσεις του. Παρότι ισχυρίζεται ότι δεν έχει σχέση πια με τη Χρυσή Αυγή, σε ηλεκτρονική αλληλογραφία στο πλαίσιο συζήτησης με γιατρούς του ΨΝΑ, στις 6 Ιουνίου 2014, ο Παρασχάκης δεν διστάζει να επαναλάβει: «Ναι στη Χρυσή Αυγή. Να ξεβρωμίσει επιτέλους ο τόπος».

Πριν από λίγες μόλις μέρες ο νέος υπουργός Υγείας διέταξε κατεπείγουσα ΕΔΕ στο Δαφνί σχετικά με τις επώνυμες καταγγελίες για απάνθρωπη συμπεριφορά απέναντι σε ασθενή με σοβαρή ψυχική ασθένεια. Το όνομα του ψυχιάτρου Κ. Παρασχάκη φέρεται να εμπλέκεται έμμεσα και σε αυτήν την υπόθεση.

ΠΗΓΗ

1 σχόλιο:

  1. Δύο απολαυστικά βιντεάκια
    https://www.youtube.com/watch?v=S8odfB0Qkw4
    https://www.youtube.com/watch?v=7G66m864Gjw

    ΑπάντησηΔιαγραφή