Κυριακή 6 Ιουλίου 2014

«Αστείες» δικαιολογίες βουλευτών Χ.Α: Είχαμε το τσεκούρι για να κόβουμε ξύλα και τις ασπίδες για εφέ

Με δικαιολογίες που προσβάλλουν την...κοινή νοημοσύνη, με ειρωνείες αλλά και αλληλοκαρφώματα οι κατηγορούμενοι βουλευτές της Χρυσής Αυγής προσπαθούν να υπερασπιστούν τον εαυτό τους για τις κατηγορίες που τους αποδίδονται.

Οι απολογίες τους συμπίπτουν στους ισχυρισμούς ότι το ακροδεξιό κόμμα δεν είναι εγκληματική οργάνωση, υπάρχουν, όμως, μεγάλες διαφορές σε ό,τι αφορά στη δόμηση των επιχειρημάτων.

Μάλιστα, σε ορισμένες περιπτώσεις γίνεται προσπάθεια να "ντυθούν" με διανοουμενίστικο μανδύα, ενώ σε άλλες αγγίζουν τα όρια της λαϊκής θυμοσοφίας έως και γραφικότητας, σύμφωνα με τη Real News.

Η σύζυγος του προφυλακισμένου γ.γ. του κόμματος Ελένη Ζαρούλια φτάνει στο σημείο να ταυτίζει την αντιμετώπιση της Χρυσής Αυγής ως εγκληματικής οργάνωσης με τις διώξεις που υπέστη η Αριστερά.

Για τον Δημήτρη Κουκούτση η Χρυσή Αυγή είναι "πουλάκι" σε σχέση με τα "γεράκια" του παλαιοκομματισμού, ενώ αναφερόμενος στη δολοφονία Φύσσα υποστηρίζει πως δεν υπάρχει συλλογική ευθύνη.

Σχολιάζοντας γραπτό μήνυμα του Ηλία Κασιδιάρη που μετά τη δολοφονία Καντάρη προέτρεπε τον συνομιλητή του να αντιδράσουν με τη φράση "γ.. τους" διαπιστώνει πως "τελικά τη μισή Αθήνα την ανέλαβε ο κ. Κασιδιάρης και την άλλη μισή ο κ. Τατσόπουλος".

"Ο κ. Κασιδιάρης υπερέβαλλε εαυτόν. Πιθανότατα μπερδεύτηκε νομίζοντας ότι είναι μέλος των περιβόητων ΚΝΑΤ, την εποχή που οι οικοδόμοι επί Μπάλκου ξήλωναν την Ομόνοια" σχολίασε για το σχόλιό του πως "όσο παραμένουμε εκτός Κ(υ)νοβουλίου θα κυριαρχούμε στο πεζοδρόμιο και θα κάνουμε την Αθήνα άνω κάτω".

Ο Μιχάλης Αρβανίτης χαρακτηρίζει την κατηγορία της εγκληματικής οργάνωσης ως "απότοκον αθλίας και ανηθίκου πολιτικής διώξεως".

Άρνηση της κατηγορίας, απαντήσεις του τύπου "δεν γνωρίζω, δεν σχολιάζω, δεν με αφορά" και ακόμα και επίκληση του δικαιώματος σιωπής συνθέτουν τη γενική εικόνα των απολογιών των βουλευτών της Χρυσής Αυγής Νικόλαου Κούζηλου, Αρτέμη Ματθαιόπουλου, Αντώνη Γρέγου και Πολύβιου Ζησιμόπουλου.

Πιο ομιλητικός ο Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης που ομολογεί πως δεν έχει διαβάσει το καταστατικό του κόμματος αλλά ούτε και τη δικογραφία της υπόθεσης, καθώς εκτιμά ότι "για να τη διαβάσω όλη, θέλω τρεις ζωές...".

Επιχειρεί να δικαιολογήσει τα όσα βρέθηκαν στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Αγρίνιο, υποστηρίζοντας μεταξύ άλλων ότι το τσεκούρι το είχαν για να κόβουν ξύλα για την ξυλόσομπα.

"Το τσεκούρι το είχαμε γιατί μέσα στα γραφεία είχαμε ξυλόσομπα και κόβαμε ξύλα. Εκεί για τη σιδερένια ράβδο που λένε, πριν ανοίξουμε τα γραφεία μας ήταν γιαπί. Είχε και άλλα πράγματα, όπως μπετόβεργες κ.λπ. Τα κοντάρια τα είχαμε για να βάζουμε τις σημαίες. Όταν μετά είδαμε ότι κυνηγιόνταν, τα βάλαμε σε πλαστικά κοντάρια.

Τις ασπίδες τις είχαμε για εφέ, για να τις βαράμε να κάνουν θόρυβο. Δεν θα πηγαίναμε και στις Θερμοπύλες με τις ασπίδες. Η αλήθεια είναι ότι κοιτάγαμε να εντυπωσιάσουμε λίγο. Ήταν και οι πιτσιρικάδες που τους άρεσε όλο αυτό".

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου