Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012

Βανδαλισμός μνημείου από μέλη της “Χρυσής Αυγής”


Βανδαλισμό σε μνημείο της εθνικής αντίστασης από μέλη της 'Χρυσής Αυγής' καταγγέλλει με ανακοίνωσή του το παράρτημα Χανίων της Πανελλήνιας Ενωσης Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης (Π.Ε.Α.Ε.Α.).
Στην ανακοίνωση αναφέρεται: «Μέλη της Χρυσής Αυγής έβαψαν με μαύρη μπογιά και ζωγράφισαν το σήμα τους στη μαρμάρινη επιγραφή στο Μνημείο που είχε τοποθετήσει η Π.Ε.Α.Ε.Α. (Πανελλήνια Ενωση Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης) για να τιμήσει τους αγωνιστές της μάχης που έδωσε ο ΕΛΑΣ εναντίον των γερμανικών στρατευμάτων κατοχής στον δρόμο Λάκκοι - Ομαλός στη θέση Φώκιες.
Πράξη φασιστικής καθαρά έμπνευσης που έρχεται σε κατάφωρη αντίθεση με τα πατριωτικά και τα έντονα αντιφασιστικά αισθήματα του χανιώτικου λαού, που εκδηλώθηκαν έντονα όχι μόνο κατά τη διάρκεια της Μάχης της Κρήτης, αλλά και με τη δημιουργία ισχυρού αντιστασιακού κινήματος στα χρόνια της χιτλερικής κατοχής. Στη θέση του Μνημείου ο παλαίμαχος αγωνιστής της Αντίστασης Ανδρέας Βολάνης, που γνώριζε καλά την περιοχή, τοποθέτησε άνδρες από τον Λόχο Κυδωνίας του ΕΛΑΣ, μαζί με Λακκιώτες εφεδρο-ΕΛΑΣίτες και ΕΠΟΝίτες και χτύπησαν τους άνδρες του γερμανικού φυλακίου του Ομαλού με αποτέλεσμα τέσσερεις Γερμανούς νεκρούς και την εξασφάλιση μεγάλης ποσότητας τροφίμων και άλλων εφοδίων. Μετά την απελευθέρωση το Παράρτημα Χανίων της Π.Ε.Α.Ε.Α. φρόντισε για την κατασκευή του εν λόγω μνημείου και στην επέτειο της Μάχης οργανώθηκαν και αρκετές εκδηλώσεις. Οι δειλοί δράστες έδρασαν νύχτα όπως λειτουργούσαν οι ομοϊδεάτες και συνεργάτες των Γερμανών με κουκούλες στα χρόνια της κατοχής. Και τότε αλλά και τώρα ο φασισμός και ο ναζισμός αντιμετωπίστηκαν και θα αντιμετωπιστούν από τον ελληνικό λαό».

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου