Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2012

Φασιστική & Ρατσιστική επίθεση στην παιδιατρική κλινική του Γ.Ν. Μυτιλήνης !

ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΤΟΥ Γ.Ν.ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ


Στις 25/11/12 πατέρας ενός παιδιού που νοσηλευόταν στην κλινική, ενοχλήθηκε από τη παρουσία παιδιών προσφύγων από τη Συρία, για να μην μεταδώσουν μολυσματικές ασθένειες στο δικό του καθαρό παιδάκι ! Αφού οι γιατροί αρνήθηκαν να συζητήσουν το αίτημα του για να διώξουμε τα παιδιά , κάλεσε ο ίδιος τη Χρυσή Αυγή να δώσει λύση ! Οι φασίστες έστειλαν κάποιον δικό τους ο οποίος μπήκε κρυφά στο τμήμα τη νύχτα και έβγαλε φωτογραφίες. Την άλλη μέρα κυκλοφόρησαν στο νησί φυλλάδια με φωτογραφίες από τα παιδάκια ασθενείς της κλινικής μας και τους γονείς που τα συνόδευαν, μαζί με ένα κείμενο οχετό ρατσιστικού μίσους και παραληρήματος.

Επειδή ο εκφασισμός της κοινωνίας εξαπλώνεται και έχουμε αρχίσει ήδη να ερχόμαστε σε επαφή με συναδέλφους που υιοθετούν την ρατσιστική ιδεολογία να έχουμε πρόχειρο τον κώδικα ιατρικής δεοντολογίας
“Το ιατρικό λειτούργημα πρέπει να διέπεται από απόλυτο σεβασμό στην ανθρώπινη ζωή και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και απευθύνεται σε όλους τους ανθρώπους χωρίς διάκριση φύλου, φυλής, θρησκείας, εθνικότητας, ηλικίας, σεξουαλικού προσανατολισμού, κοινωνικής θέσης ή πολιτικής ιδεολογίας (άρθρο 2 παράγραφος 3 του κώδικα ιατρικής δεοντολογίας)”

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου