Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2012

Ιατρικός Σύλλογος Αιγίου: "Κανένας γιατρός – κανένας υγειονομικός σε ρατσιστικές πρωτοβουλίες"

Την πλήρη του αντίθεση προς πρωτοβουλίες που "καλλιεργούν τον ρατσισμό και το φυλετικό μίσος" εκφράζει με ανακοίνωσή του ο Ιατρικός Σύλλογος Αιγίου, με αφορμή την ίδρυση φορέα "Γιατροί με Σύνορα" που ξεκινά η "Χρυσή Αυγή". Αναλυτικά, η ανακοίνωση του Δ.Σ. του Ιατρικού Συλλόγου Αιγίου αναφέρει τα εξής:

 "Η φασιστική οργάνωση Χρυσή Αυγή, συνεχίζοντας να καλλιεργεί τον ρατσισμό και το φυλετικό μίσος, ανακοίνωσε ότι ξεκινά πρωτοβουλία για ίδρυση φορέα ¨Γιατροί με Σύνορα¨ για ¨κοινωνικό έργο στον τομέα της Υγείας¨ απευθυνόμενη αποκλειστικά σε Έλληνες. Λένε ότι η υγεία είναι προνόμιο μόνο για Έλληνες και η παροχή βοήθειας σε όποιον έχει πραγματικά ανάγκη κρίνεται από το χρώμα, τη θρησκεία, τη γλώσσα που μιλά. Ζητούν μάλιστα από όποιον γιατρό επιθυμεί να συμμετάσχει σε αυτή την επικίνδυνη και ρατσιστική δραστηριότητα, να επικοινωνήσει μαζί της.

Κανένας γιατρός δεν πρέπει ούτε να συναινέσει ούτε να ανεχτεί τέτοιες ρατσιστικές πρωτοβουλίες.
Λένε ότι η δραματική κατάσταση στον χώρο της υγείας οφείλεται στους μετανάστες, τους χαρακτηρίζουν μάλιστα ¨υγειονομικές βόμβες¨. Το ίδιο όμως λένε και οι κυβερνήσεις που κόβουν αδίστακτα την κρατική χρηματοδότηση της υγείας, ιδιωτικοποιούν υπηρεσίες, αφήνουν απλήρωτους τους εργαζόμενους και τους ασθενείς χωρίς φάρμακα και στοιχειώδεις παροχές υγείας.

Κρύβουν έτσι τις πραγματικές αιτίες γιατί είναι γέννημα-θρέμμα του ίδιου αντιλαϊκού συστήματος και της ίδιας πολιτικής που στερεί περίθαλψη, υγεία και φάρμακα στους ασθενείς. Εκμεταλλεύονται την τεράστια ανεργία και τις μεγάλες ανάγκες των εργαζομένων και σπέρνουν διχασμό και φυλετικό μίσος.

Καλούμε τους συναδέλφους γιατρούς-υγειονομικούς να απομονώσουν πολιτικά την Χρυσή Αυγή. Κανείς να μην συνδράμει σε αυτές ή σε άλλες στο μέλλον ρατσιστικές πρωτοβουλίες, να βρουν μπροστά τους τοίχο. Καμία ανοχή.

Η άσκηση της ιατρικής επιστήμης δεν μπορεί ούτε επιτρέπεται να δηλητηριάζεται με ρατσισμό και φυλετικές διακρίσεις.

-Να καταργηθούν οι απαράδεκτες υπουργικές αποφάσεις που θέτουν όριο στην περίθαλψη των μεταναστών χωρίς νομιμοποιητικά έγγραφα.

-Καμιά επιχειρηματική δράση στο χώρο της Υγείας.

-Υγεία Δημόσια Δωρεάν Σύγχρονη, χωρίς όρους και προϋποθέσεις."

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου