Παρασκευή 16 Αυγούστου 2013

Κι άλλη επίθεση χρυσαβγιτών σε νεαρό στην Πάτρα

Λίγες ημέρες πριν την επίθεση μελών της Χρυσής Αυγής σε βάρος του γιου δικηγόρου της Πάτρας, ένας ακόμη νεαρός είχε δεχθεί επίθεση στην περιοχή της Παντάνασσας.

Θύμα αυτή τη φορά νεαρός, γιος γιατρού της Πάτρας, βαθιά θρησκευόμενος, ο οποίος έχει αφήσει μούσι γιατί… θέλει να γίνει ιερέας. Σύμφωνα με τις καταγγελίες ο νεαρός περπατούσε, τον είδαν κάποιοι με διακριτικά της Χρυσής Αβγής, λόγω της εμφάνισης και της γενειάδας τον χτύπησαν. Ο ίδιος δεν κατήγγειλε το γεγονός στην Αστυνομία, ωστόσο ενημέρωσε τους δικούς του και τους φίλους του. Τα περιστατικά επιθέσεων και απειλών κοντά στα γραφεία της Χρυσής Αβγής έχουν αυξηθεί το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Θύμα ξυλοδαρμού από μέλη της Χρυσής Αβγής έπεσε πρόσφατα 17χρονος γιος γνωστού δικηγόρου της Πάτρας. Το περιστατικό συνέβη το βράδυ της περασμένης Τετάρτης κοντά στον Ιερό Ναό Παντανάσσης. Ο νεαρός που είχε μακριά μαλλιά και φορούσε μαύρα ρούχα και σκουλαρίκι περπατούσε κατευθυνόμενος στην οδό Γερροκωστοπούλου και τότε του επιτέθηκαν οι τρεις φασίστες. Του ζήτησαν ταυτότητα και όταν τους είπε ότι δεν έχει άρχισαν να τον χτυπούν βρίζοντάς τον. Στο πρόσωπο με μπουνιές και στο σώμα.

Σύμφωνα με τον πατέρα του οι τρεις άνδρες είχαν διακριτικά της Χρυσής Αβγής. Αφού τον χτύπησαν τον παράτησαν αιμόφυρτο και εξαφανίστηκαν. Υυπεβλήθη μήνυση στην Αστυνομία ενώ ο νεαρός εξετάσθηκε από την ιατροδικαστή Αγγελική Τσιόλα. Διαπιστώθηκαν τραύματα στο σαγόνι και άλλα μέρη του προσώπου του αλλά και στο σώμα του. Παρέμβαση για το θέμα έκανε και ο δικηγορικός σύλλογος Πατρών και μάλιστα προσωπικά ο Πρόεδρός του Νίκος Παπάκος καταδίκασε το γεγονός.

 ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου