Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2013

Νέα ευρήματα για Χρυσή Αυγή

Από άνοιγμα λογαριασμών και κατασχέσεις στοιχείων

Οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές του Νίκου Μιχαλολιάκου και άλλων βουλευτών «μίλησαν» για την αθέατη, παραστρατιωτική δράση της Χρυσής Αυγής. Ωστόσο, οι δικαστικές αρχές αναμένουν νέα σημαντικά στοιχεία και από το άνοιγμα λογαριασμών των εμπλεκομένων στην υπόθεση που σχετίζονται με τη χρηματοδότησή της, καθώς και μπαράζ νέων ευρημάτων από κατασχέσεις που πραγματοποιήθηκαν στα σπίτια και άλλων βουλευτών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα νέα ευρήματα, τα οποία δεν αποκλείεται να διαβιβαστούν στις ειδικές ανακρίτριες προ των εορτών των Χριστουγέννων, αναμένεται να είναι εξίσου αποκαλυπτικά για την έκνομη δράση βουλευτών και στελεχών της Χ.Α. και να ενισχύσουν τον όγκο των επιβαρυντικών στοιχείων που έχουν συγκεντρωθεί από τη δικαστική έρευνα που συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς.

Σε ό,τι αφορά τη χρηματοδότηση των δραστηριοτήτων της Χρυσής Αυγής, πληροφορίες από δικαστικές πηγές ανέφεραν ότι έχει ζητηθεί -και είναι θέμα χρόνου να φθάσουν τα στοιχεία- το άνοιγμα των λογαριασμών των βουλευτών που ήδη εμπλέκονται στην υπόθεση (Νίκου Μιχαλολιάκου, Ηλ. Κασιδιάρη κ.ά.) αλλά και συγγενικών τους προσώπων. Πληροφορίες που έχουν φθάσει στις διωκτικές αρχές και ελέγχονται, κάνουν λόγο για χρηματοδότηση των έκνομων δραστηριοτήτων της Χ.Α. και από επιχειρηματίες, η αποκάλυψη των οποίων θα προκαλέσει αίσθηση.

Ωστόσο, εξίσου αποκαλυπτικά και επιβαρυντικά για την παραστρατιωτική δράση βουλευτών και στελεχών της Χ.Α. είναι και τα στοιχεία που ήδη προέκυψαν - αναμένονται πολύ περισσότερα- από τις κατασχέσεις, κυρίως στα σπίτια των Μιχαλολιάκου και Κασιδιάρη.

Στρατιωτικού τύπου παρελάσεις, εκπαιδεύσεις μελών της Χ.Α. με πραγματικά πυρά, ανατριχιαστικές ναζιστικές αναφορές σε ομιλίες του Νίκου Μιχαλολιάκου, προσηλυτισμός μικρών παιδιών με μαθήματα ναζιστικής έμπνευσης, ξενοφοβικά κηρύγματα και αποτρόπαιες σκηνές από ναζιστικές θηριωδίες, αρχειοθετημένες στους προσωπικούς τους υπολογιστές, συνθέτουν τον ορυμαγδό των νέων στοιχείων που έχουν φθάσει πλέον στα χέρια των ανακριτριών. Οι ανακρίτριες Ιωάννα Κλάπα και Μαρία Δημητροπούλου, που εργάζονται νυχθημερόν και αξιολογούν τα ευρήματα, δεν πιστεύουν στα μάτια τους με όσα εντόπισε η έρευνα στους υπό εξέταση προσωπικούς υπολογιστές.

Οι αποστροφές σε ομιλίες του Νίκου Μιχαλολιάκου, που σκιαγραφούν τους σκοπούς της Χ.Α. για κατάλυση του πολιτεύματος, όπως εκείνη όπου αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι «όλοι ξέρουμε τι ακολούθησε τη Δημοκρατία της Βαϊμάρης, εμείς αυτό θέλουμε, γι’ αυτό αγωνιζόμαστε και είμαστε περήφανοι γι’ αυτό» αξιολογούνται από τις ανακρίτριες και στην κατεύθυνση της στοιχειοθέτησης κατηγορίας για προπαρασκευαστικές πράξεις για κατάλυση του δημοκρατικού πολιτεύματος (άρθρο 135 του Ποινικού μας Κώδικα). Πάντως, οι όποιες εξελίξεις προσδιορίζονται αμέσως μετά τις γιορτές, ενώ ήδη έχουν προσδιοριστεί απολογίες -την 11η Ιανουαρίου- για τρεις βουλευτές της Χ.Α. (Γ. Γερμενή, Π. Ηλιόπουλο και Στ. Μπούκουρα).

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου