Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2013

Ανεπιθύμητη η Χρυσή Αυγή και στα Χανιά

Ο ένας μετά τον άλλον φορείς των Χανίων εκφράζουν με ανακοινώσεις τους την έντονη αντίθεσή τους για τη συγκέντρωση της «Χρυσής Αυγής» αύριο στο κέντρο της πόλης.

Η συγκέντρωση έχει ανακοινωθεί για τις 5 το απόγευμα, αλλά δύο ώρες νωρίτερα οργανώνεται αντιφασιστικό συλλαλητήριο στο οποίο καλούν εκπαιδευτικοί, πολιτικοί και κοινωνικοί φορείς της πόλης.

Η ΕΛΜΕ Χανίων με χθεσινή ανακοίνωσή της απευθύνει κάλεσμα για την αντιφασιστική συγκέντρωση αύριο Κυριακή στις 3 μ.μ. στην πλατεία Αγοράς των Χανίων. Η ΕΛΜΕ καταγγέλλει «τη συγκέντρωση μίσους της Χρυσής Αυγής» και, μεταξύ άλλων, τονίζει:

«Η συμμορία των νεοναζί προκλητικά μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, μετά τις αποκαλύψεις για τον εγκληματικό της χαρακτήρα, εξαγγέλλει ότι την Κυριακή 15/12 θα οργανώσει στην οδό Τζανακάκη «συγκέντρωση διαμαρτυρίας» για τη φυλάκιση των στελεχών της».

Το Εργατικό Κέντρο και η ΑΔΕΔΥ Νομού Χανίων καλούν τα Χανιά «να κλείσουν την πόρτα στο φασισμό» και προσθέτουν: «Το Εργατικό Κέντρο και το Νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ Χανίων καταγγέλλουν ακόμη μια φορά τη δράση της Χρυσής Αυγής στο νομό μας, με αφορμή τη διοργάνωση συγκέντρωσής της, την Κυριακή το απόγευμα στην πόλη μας.

Κάλεσμα στο αντιφασιστικό συλλαλητήριο έκαναν και η «Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό» και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Χανίων.

enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου