Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2013

Τα βίντεο μαρτυρούν τα «τάγματα εφόδου»

Καρέ καρέ εξετάζουν οι αστυνομικοί βίντεο, τα οποία περιλαμβάνονται -σύμφωνα με πληροφορίες- στη δικογραφία για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής, προκειμένου να διαπιστώσουν τις τοποθεσίες όπου γίνονταν οι εκπαιδεύσεις νεοσυλλέκτων στα «τάγματα εφόδου» και μάλιστα με πραγματικά όπλα.

Το οπτικοακουστικό υλικό, που διαβιβάστηκε στις ανακρίτριες και κατά πώς φαίνεται επιβεβαιώνει καταθέσεις προστατευόμενων μαρτύρων, δείχνει την εκπαίδευση νέων μελών της οργάνωσης, που χαιρετούν ναζιστικά. Πληροφορίες αναφέρουν ότι σε αυτό απεικονίζονται μέλη του νεοναζιστικού μορφώματος με κουκούλες, ενώ παρών φαίνεται πως είναι τουλάχιστον ένας βουλευτής της οργάνωσης.

Τα επίμαχα βίντεο, που αξιολογούνται ως ιδιαίτερα σημαντικά από τις εφέτες ειδικές ανακρίτριες, Ιωάννα Κλάπα και Μαρία Δημητροπούλου, είναι μέρος μόνο του ψηφιακού υλικού που κατασχέθηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο κατά τη διάρκεια των αστυνομικών εφόδων σε σπίτια κατηγορουμένων βουλευτών της Χρυσής Αυγής.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι στο επίμαχο υλικό που διαβιβάστηκε την περασμένη Παρασκευή στις δικαστικές λειτουργούς περιλαμβάνεται κι άλλο αξιοποιήσιμο υλικό. Ανάμεσά τους, αρχεία από ηλεκτρονικούς υπολογιστές των κατηγορουμένων, άρσεις τηλεφωνικών απορρήτων, στικάκια usb και κυρίως αρχεία τα οποία είχαν διαγραφεί, αλλά ανακτήθηκαν από τις αστυνομικές αρχές δίνοντας στοιχεία ακόμη και για την ημέρα και την ώρα που σβήστηκαν.

Προστατευόμενοι μάρτυρες, πρώην χρυσαυγίτες, έχουν εδώ και καιρό συνδέσει νυν βουλευτές της Χρυσής Αυγής με τις εκπαιδεύσεις μελών της οργάνωσης.

Χαρακτηριστικά, ο πέμπτος ανώνυμος μάρτυρας, ο οποίος κατέθεσε στις 5 Οκτωβρίου του 2013, δηλώνοντας στέλεχος της οργάνωσης έως τότε, δήλωσε στους ανακριτές που τότε χειρίζονταν την υπόθεση πως υπήρχαν στελέχη τα οποία εκπαιδεύονταν πράγματι από νυν βουλευτές: «Γνωρίζω ότι στελέχη της Χ.Α. εκπαιδεύονταν από τον Νίκο Μίχο, νυν βουλευτή Ευβοίας της Χ.Α., εκδοροσφαγέα στο επάγγελμα, στην εξουδετέρωση αντιπάλων με χρήση μαχαιριών, για το λόγο δε αυτό πραγματοποιούνταν σε μαντριά περιοχών της Αττικής, Μαλακάσας κ.λπ. "εκπαιδευτικές" μαζικές σφαγές αμνοεριφίων σε στάνες, προκειμένου να διδαχτεί η τεχνική των χτυπημάτων με μαχαίρι στην καρωτίδα. Εχω μάθει ότι ο Μίχος προωθούσε όπλα σε διάφορα μέλη της οργάνωσης και όταν λέω προωθούσε, δεν εννοώ διέθετε δωρεάν αλλά πωλούσε έναντι τιμήματος».

Ο ίδιος μάρτυρας είχε αναφερθεί και σε βολές με πραγματικά πυρά σε ερημικές τοποθεσίες της Αττικής: «Εχω ακούσει, επίσης, ότι γίνονταν βολές με πυροβόλα όπλα σε ερημική περιοχή στην Παλαιά Πεντέλη. Αυτό όμως που για μένα είναι πιο σημαντικό δεν είναι η στρατιωτική εκπαίδευση, αλλά η ιδεολογική κατήχηση και η πλύση εγκεφάλου των νεοσύλλεκτων στελεχών. Διδασκόταν αμέσως για την είσοδό μας σε πυρήνα ο ναζιστικός χαιρετισμός. Ηταν συνηθισμένο και επιθυμητό από την οργάνωση να γίνονται τατουάζ στο ένα χέρι το σύμβολο των SS, η νεκροκεφαλή, δηλαδή tottenkopf, και στο άλλο χέρι η σβάστικα σε διάφορες παραλλαγές. Τα νεοσύλλεκτα στελέχη ήταν υποχρεωμένα να αγοράζουν σειρά βιβλίων ναζιστικού περιεχομένου. "Ο Αγών μου" του Χίτλερ, το ημερολόγιο του Γκέμπελς και άλλα, αλλά και τα "Πρωτόκολλα της Σιών", ώστε να γνωρίζουν οι νεοσύλλεκτοι ποιος είναι ο εχθρός τους, δηλαδή οι εβραίοι, οι σιωνιστές αλλά και οι κομμουνιστές. Κατ' επέκτασιν διότι ο Μαρξ ήταν κομμουνιστής, οπότε μοιραία εβραίοι και κομμουνιστές ήταν το ίδιο. Πάντως, αυτό που μας έλεγαν στις κατηχήσεις είναι ότι σκοπός της Χ.Α. είναι η κατάλυση του δημοκρατικού πολιτεύματος. Χαρακτηριστικά, έλεγαν ότι θα μπούμε στη Βουλή με τανκς».

Μετά τις καταθέσεις των προστατευόμενων μαρτύρων, αλλά και πληροφορίες που είχαν ήδη περιέλθει στη διάθεσή τους, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν δεκάδες έρευνες σε διάφορες περιοχές της Αττικής, χωρίς ωστόσο να καταφέρουν να εντοπίσουν τα σημεία όπου γίνονταν οι εκπαιδεύσεις, αλλά ούτε και το οπλοστάσιο της οργάνωσης.

Οι ανακρίτριες αναμένουν τα αποτέλεσμα των εγκληματολογικών εργαστηρίων της Αστυνομίας για τη νέα παρτίδα του ψηφιακού υλικού, που κατασχέθηκε την περασμένη Πέμπτη από τα σπίτια των τριών βουλευτών Π. Ηλιόπουλου, Γ. Γερμενή και Ευσ. Μπούκουρα, σε Ραφήνα και Κόρινθο.

Οι τρεις βουλευτές επρόκειτο να απολογηθούν χθες για διεύθυνση, ένταξη και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, εξαιτίας των νέων στοιχείων που προέκυψαν από την Αντιτρομοκρατική, αλλά έλαβαν νέα προθεσμία για να ενημερωθούν.

Η αιχμηρή δήλωση του συνηγόρου υπεράσπισης του Ευσ. Μπούκουρα, Αλέξη Κούγια, που διαφοροποιεί τον πελάτη του από τους υπόλοιπους κατηγορούμενους βουλευτές, φανερώνει ένα νέο πλήγμα στη μέχρι πρότινος ενιαία υπερασπιστική γραμμή της οργάνωσης.

Ο δικηγόρος με τη φράση του «(...) τον κ. Μπούκουρα δεν εκφράζουν οι προσωπικές απόψεις άλλων βουλευτών του κινήματος, ούτε οι χαρακτηρισμοί που αφορούν τις δύο εφέτες ανακρίτριες και την Ελληνική Δικαιοσύνη», έρχεται σε πλήρη αντιπαράθεση με τον Ηλία Κασιδιάρη, που με δηλώσεις του στους τηλεοπτικούς σταθμούς χαρακτήρισε τη Δικαιοσύνη «ξεφτιλισμένη», μετά την εντολή των ανακριτριών για τις νέες κατ' οίκον έρευνες της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας, παρουσία εισαγγελέων, στα σπίτια των τριών βουλευτών.

Ο Αλέξης Κούγιας προσθέτει ότι από τη στιγμή που το δικηγορικό του γραφείο ανέλαβε τα καθήκοντα υπεράσπισης του βουλευτή, μόνο εκείνο «θα προβαίνει σε αναφορές και ανακοινώσεις που θα αφορούν την υπόθεση και την υπεράσπισή του και δεν θα επιτρέπει σε οιονδήποτε άλλο να κάνει ανακοινώσεις και αναφορές που αφορούν τον εντολέα του».

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου