Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2013

Λευκή γυναίκα λιθοβολείται γυμνή μέχρι θανάτου μετά τον βιασμό της στη Νότια Αφρική - Hoax

Άλλη μια δημοσιο-γραφική αθλιότητα. Η συνταγή γνωστή και πετυχημένη. Παίρνουμε ένα βίντεο, φανταζόμαστε μια ιστορία και μετά τη σερβίρουμε σαν είδηση.



Διαβάζουμε στο makeleio.gr
Με σχόλια όπως «να πως είναι να ζεις με βάρβαρους, σύντομα και στη χώρα σου», αναρτήθηκε στο διαδίκτυο το βίντεο που θα παρακολουθήσετε. Θύμα μια λευκή γυναίκα (σύμφωνα με τον τίτλο του βίντεο) η οποία, όπως αναφέρει στην σελίδα όπου και αναρτήθηκε, πρώτα βιάστηκε και έπειτα λιθοβολήθηκε μέχρι θανάτου! Το περιστατικό συνέβη στη Νότια Αφρική ωστόσο δεν είδαμε καμία οργάνωση να το κατακρίνει μέχρι στιγμής! Τα τέρατα την κλωτσάνε, της πετάνε πέτρες και κομμάτια από μάρμαρο και την σκοτώνουν μπροστά στα αδιάφορα μάτια των περαστικών! Δείτε το με προσοχή. Περιλαμβάνει πολύ σκληρές σκηνές για … γερά στομάχια.





Τη είδηση την άρπαξαν, και την αναπαρήγαγαν όλα τα γνωστά blogs και ειδησιο-γραφικές σελίδες, όπως για παράδειγμα, τα αττικά νέα της δημοσιογράφου, Πόπη Σουφλή.

Ανάλυση:
Η γυναίκα δεν είναι γυναίκα αλλά ένας 25χρονος Σομαλός άντρας και τα όσα περί βιασμού, λέει η είδηση, είναι μπούρδες. Ο άντρας δολοφονήθηκε, στη Νότιο Αφρική, μια χώρα που τη μαστίζει ο ρατσισμός και η ξενοφοβία, και είναι ένα περιστατικό από τις πολλές επιθέσεις, που δέχονται οι Σομαλοί στη Νότιο Αφρική.
http://www.henrileriche.com/2013/06/03/south-africa-somali-resident-being-stoned-to-death-by-xenophobic-mob-graphics/
http://www.aljazeera.com/news/africa/2013/06/2013638213294187.html
Η αναφορά ότι "δεν είδαμε καμία οργάνωση να το κατακρίνει μέχρι στιγμής", δεν μας εντυπωσιάζει. Εδώ δεν είδατε ότι είναι άντρας, τις κατακραυγές θα δείτε;
http://www.thesouthafrican.com/news/somalis-protest-in-london-against-murder-of-somalis-in-south-africa.htm http://www.myfoxtwincities.com/story/22534035/somali-xenophobia-violence-in-south-africa
http://www.hiiraan.com/news4/2013/Jun/29745/somalis_in_south_africa_call_for_end_to_killings_against_them.aspx

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου