Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2013

ΟΥΤΕ ΣΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, ΟΥΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ!

Οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής ανακοίνωσαν, ανώνυμα πάντα και μέσω διακήρυξης στο διαδίκτυο, την πρόθεσή τους να ιδρύσουν «συνδικαλιστική παράταξη» στο Δικηγορικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης με την επωνυμία «κίνηση εθνικιστών δικηγόρων». Πρόκειται για μια πρόκληση που δεν μπορεί να μείνει αναπάντητη! Οποιαδήποτε εμφάνιση των νεοναζί στο Σύλλογό μας αποτελεί βάναυση προσβολή στην ιστορία του. Όσοι υμνούν τις δοσιλογικές κυβερνήσεις της Κατοχής και τους συνταγματάρχες που έδιωξαν τις εκλεγμένες διοικήσεις των Δικηγορικών Συλλόγων και διόρισαν δικούς τους εγκάθετους δεν έχουν θέση στις τάξεις μας.

 ΕΧΕΙ ΘΕΣΗ ΣΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΣΩΜΑ ΜΙΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΣΥΜΜΟΡΙΑ; Η Χρυσή Αυγή έχει ως πρόσχημα την «πολιτική δράση». Στην πραγματικότητα, η δράση της υπάγεται μόνο στη σφαίρα των εγκλημάτων του κοινού ποινικού δικαίου. Έχει επανειλημμένα οργανώσει πογκρόμ με μαχαιρώματα και δολοφονίες μεταναστών στο κέντρο της Αθήνας. Τελευταίο θλιβερό κατόρθωμά της ήταν η δολοφονία του Πακιστανού ποδηλάτη Σ. Λουκμάν στα Πετράλωνα. Έχει ξυλοκοπήσει αριστερούς αγωνιστές, προκαλώντας επικίνδυνες σωματικές βλάβες. Ο υποψήφιος περιφερειάρχης της στη Δυτική Ελλάδα προφυλακίστηκε για εκτέλεση «συμβολαίων θανάτου». Έχει προπηλακίσει ηθοποιούς και θεατές στο θέατρο «Χυτήριο», φιμώνοντας στην πράξη την καλλιτεχνική έκφραση. Ο φύρερ της Ν. Μιχαλολιάκος προφυλακίστηκε το 1976 για επεισόδια που έκανε στην κηδεία του βασανιστή της χούντας Μάλλιου, ενώ λίγο αργότερα άρχισε να τοποθετεί βόμβες σε κινηματογράφους και βιβλιοπωλεία και καταδικάστηκε για κατοχή όπλων και εκρηκτικών.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ; Η Χρυσή Αυγή δεν είναι άλλο ένα πολιτικό κόμμα, είναι μια ανοιχτά ναζιστική συμμορία. Αρνείται το Ολοκαύτωμα, το μεγαλύτερο έγκλημα της ανθρώπινης ιστορίας, και δεν κρύβει το θαυμασμό της για το Χίτλερ και την Ευρώπη της «άρειας φυλής» και των Waffen SS. Υμνεί τους ταγματασφαλίτες – γερμανοτσολιάδες της Κατοχής, που έπνιξαν στο αίμα το Χορτιάτη, το Δίστομο, τα Καλάβρυτα και μια σειρά από μαρτυρικά χωριά και πόλεις. Νοσταλγεί τη δικτατορία της 21ης Απριλίου και αποκαλεί ψέμα τη σφαγή της ηρωικής εξέγερσης του Πολυτεχνείου. Τώρα, η Χρυσή Αυγή προσπαθεί να καπηλευτεί τη δικαιολογημένη αγανάκτηση και οργή του κόσμου ενάντια στην πολιτική των Μνημονίων και των μεγάλων κομμάτων, εμφανιζόμενη ως «πατριωτική» και «αντισυστημική». Στην πραγματικότητα, όμως, αποτελεί το καλύτερο στήριγμα των τραπεζιτών, των εφοπλιστών και της ίδιας της κυβέρνησης. Είναι αυτοί που μπλόκαραν στη Βουλή τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για την Αγροτική Τράπεζα, αυτοί που ψήφισαν να χαριστούν τα χρέη στις ΠΑΕ, αυτοί που αρνήθηκαν τη φορολόγηση των εφοπλιστών, αυτοί που ζήτησαν να μπει η Αστυνομία στο ΑΠΘ για να σπάσει την απεργία των εργολαβικών υπαλλήλων, αυτοί που ίδρυσαν δουλεμπορικά γραφεία εύρεσης εργασίας παίζοντας με το δράμα των ανέργων.

ΤΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ Οι νεοναζί στρέφονται ενάντια σε κάθε δημοκρατική κατάκτηση και διεκδίκηση. Η δράση τους λειτουργεί ως νομιμοποίηση στον αυταρχικό κατήφορο της κυβέρνησης, που στηρίζεται ολοένα και περισσότερο στα ΜΑΤ. Η Χρυσή Αυγή έχει μια ολοκληρωμένη ατζέντα για το πώς «ονειρεύεται» την ελληνική κοινωνία: το όνειρό της είναι τα στρατόπεδα. Γι’ αυτό και στηρίζει τη δημιουργία στρατοπέδων συγκέντρωσης για τους μετανάστες και πολεμά λυσσασμένα τον αγώνα για την απόδοση σ’ αυτούς ίσων δικαιωμάτων και τη νομιμοποίησή τους. Όσοι αποκλίνουν από το «κανονικό», οι κάθε είδους μειονότητες (οι εβραίοι, οι Τσιγγάνοι, οι ομοφυλόφιλοι, οι ανάπηροι, οι αλλόθρησκοι…) θα πρέπει να εξοντωθούν. Άλλωστε, η Χρυσή Αυγή τάσσεται ανοιχτά υπέρ της επιβολής και εκτέλεσης της θανατικής ποινής. Το ποινικό δίκαιο της ναζιστικής Γερμανίας κατάργησε ακόμα και την αρχή nullum crimen nulla poena sine lege και οι δικαστές αποφάσιζαν με βάση τη θέληση του Φύρερ! Οι γυναίκες θα πρέπει να γυρίσουν στο σπίτι και να αφοσιωθούν στην τεκνοποιία. Τι σημαίνει αυτό για τις γυναίκες συναδέλφους, που είναι το μισό του κλάδου μας; Οι εργάτες θα πρέπει να υποτάσσονται στους εργοδότες όσο κι αν πληρώνονται. Αυτό σημαίνει πλήρη και απόλυτη κατάργηση του ατομικού και συλλογικού εργατικού δικαίου, που ήδη έχει πληγεί βάναυσα από τις μνημονιακές πολιτικές κυβέρνησης-κεφαλαίου. Αντίδραση σε όλα αυτά δεν θα μπορεί να υπάρξει γιατί κάθε πολιτική ελευθερία θα έχει καταργηθεί.

Πρέπει να τους σταματήσουμε! Απαιτούμε από το Διοικητικό Συμβούλιο να διαγραφούν από το Σύλλογό μας όσοι είναι μέλη αυτής της εγκληματικής συμμορίας και να μην τους επιτραπεί η συμμετοχή στις εκλογές του Συλλόγου. Καλούμε όλες τις παρατάξεις του Συλλόγου να πάρουν δημόσια θέση και να καταδικάσουν ανοιχτά οποιαδήποτε εμφάνιση των νεοναζί και τη συνολική εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής. Η Εναλλακτική Πρωτοβουλία δικηγόρων καλεί όλους τους συναδέλφους να φράξουμε το δρόμο στη Χρυσή Αυγή και να αγωνιστούμε για την υπεράσπιση και διεύρυνση των δημοκρατικών δικαιωμάτων.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου