Τρίτη, 26 Φεβρουαρίου 2013

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ: ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ Ή ΝΑΖΙΣΤΙΚΟ ΠΑΡΑΛΗΡΗΜΑ ?

Και τριάντα φορές να απαγγέλουν τον εθνικό ύμνο σε κάθε τους εκδήλωση οι της χρυσής αυγής και τις ελληνικές σημαίες να διπλασιάσουν που δειλά-δειλά βγάζουν στο προσκήνιο, ακόμη και τον μαίανδρο που παραπέμπει στον αγκυλωτό σταυρό να αναποδογυρίσουν, δεν είναι ικανά να νομιμοποιήσουν τον οπαδό η το μέλος τους, στο κοινωνικό δημόσιο χώρο, για να μπορεί να μιλάει με τη παρούσα ταυτότητα χωρίς να έχει πρόβλημα.

 Η χρυσή αυγή είναι αυτό που λέει. Ένα νεοναζιστικό μόρφωμα με βαλκανικά χαρακτηριστικά γι αυτό και η ροπή προς καλλιέργεια του λαϊκίστικου και εθνικιστικού ιδεώδους .Δεν θέλουν να πείσουν για το αντίθετο. Ψηφοφόρους θέλουν και μάλιστα διαμέσου του θεάματος των μμε και εκεί εξαντλούν την πολιτική τους δράση. Ο Δρόμος. που επικαλούνται είναι μακρινό όνειρο και μάλλον θα παραμείνει. Αυτοί που ανταποκρίνονται στο εκλογικό προσκλητήριο απλώς αναθέτουν και δεν συμμετέχουν γι αυτό και η οργανωτική τους δύναμη είναι περιορισμένη. Ας έρθουμε τώρα σε ένα πρόσχημα της χρυσής αυγής που υποσχεθήκαμε στον τίτλο και που αποτελεί το λεπτό σημείο αναφοράς της πολιτικής της παρέμβασης Τον εθνικισμό. Γιατί το άλλο το μεταναστευτικό δεν το έχει αγγίξει καν και αυτό θα το αναλύσουμε σε επόμενο στάδιο.

Στην Ελλάδα υπάρχουν διάφοροι και διαφορετικοί εθνικισμοί που οφείλονται σε εγγενή χαρακτηριστικά , εθνικισμοί μιας αστικής τάξης παντελώς απούσας από κάθε προσπάθεια εθνικής συγκρότησης .Η μια γραμμή εθνικισμού συγκροτείται με βασικό πυλώνα της αντιμετώπισης του κομμουνισμού. Η άλλη με βάση την ιδεολογία του Ελληνικού εθνοκράτους. Η χ.α ανήκει στην πρώτη γραμμή και μάλιστα αποτελεί μαζί με τους προγόνους της την αιχμή του δόρατος αυτής της γραμμής. Ακόμη και σήμερα αυτό το είδος εθνικισμού συσπειρώνεται στον απόκοσμο ενός ακατανόητου για σήμερα αντικομουνισμού. Και αυτό το είδος επικαλείται η χρυσή αυγή και σε αυτό το είδος απευθύνεται. Ο ανθρωπολικός Τύπος αυτού του εθνικισμού έχει λησταρχική σχέση με τη πραγματικότητα, με την κοινωνία ,με το περιβάλλον ,με πάντα τα αισθητά και τα ιδεατά , φυσικά και με το έθνος το οποίο επικαλούνται για να το καταστρέψουν για ίδιους λόγους. Είναι αυτοί οι ίδιοι τύποι που στην Κατοχή εντελώς ¨ανυποψίαστοι¨ έπαιζαν χρηματιστήριο και κερδοσκοπούσαν αναγκάζοντας το Γερμανό διοικητή να ζητήσει χρυσό από το Βερολίνο προκειμένου να αντισταθμίσει την κερδοσκοπία .Όλα αυτά μεσούσης της κατάστασης που βίωνε η ελληνική κοινωνία αλλά και η παγκόσμια. Με την ίδια ευκολία μεταπηδούσαν στα Τάγματα Ασφαλείας τα οποία η χρυσή αυγή θεωρεί ότι επιτελούσαν εθνικό έργο .Ακόμη και τον Τσολάκογλου και το Ράλλη τους θεωρεί εθνικούς ευεργέτες κι ας «διοικούσαν» την Ελλάδα με την Ανατολική Μακεδονία στους Βουλγάρους και μάλιστα με την υπογραφή τους. Αντιθέτως αποσιωπούν έναν άλλο εθνικισμό που έδρασε γενεοκτονικά εις βάρος της πρόγονης ΕΣΠΟ(εθνική σοσιαλιστική πατριωτική οργάνωση) και είναι η ΠΕΑΝ του Περρικου όπου το Σεπτέμβρη του 42 σε μια βομβιστική επίθεση στα γραφεία της ναζιστικής οργάνωσης δολοφονηθήκαν 26 ελληνικά «παλικάρια»της ΕΣΠΟ και μια φρουρά Γερμανών. Χωρίς να το αντιληφθεί η εθνικιστική ΠΕΑΝ δεν έκανε εθνικιστική ενέργεια αλλά αντιφασιστική αφού έστειλε συνειδητά στον τάφο τα «παλικάρια» της ελληνικής ΕΣΠΟ. Επανάφερε όμως την εθνικιστική τάξη σύντομα το ΕΑΜ οπότε πήρε τα εθνικά χαρακτηριστικά η αντίσταση. Ας είναι. Η ΠΕΑΝ στη συνέχεια και κατά τα δεκεμβριανά πολέμησε σαν εθνικιστική οργάνωση ενάντια στον ΕΛΑΣ. Στη συνέχεια το εθνικιστικό κράτος φυλακίζει σαν εθνοπροδότες τους Ράλλη και Τσολάκογλου τους εθνικούς ήρωες κατά την χρυσή αυγή. Η χρυσή αυγή είναι ασφαλώς με τους φίλους των Γερμανών ναζί και όχι με τους εθνικιστές. Κρησφύγετο είναι ο εθνικισμός τους.

Η χούντα που η χρυσή αυγή εξυμνεί είναι γνωστό ότι παρέδωσε με όλους τους τύπους την μισή Κύπρο στην Τουρκία και δεν υπάρχει αμφιβολία γιαυτό γιατί οι αυτουργοί , εθνικιστές και αυτοί, βρίσκονται όσοι δεν πέθαναν ακόμη στις φυλακές που τους έστειλαν εθνικιστές και όχι κομμουνιστές. Υπάρχουν μέσα στη σαλάτα του εθνικιστικού παραληρήματος πολλοί εθνικισμοί. Η χρυσή αυγή είναι με αυτούς που ειδικεύονται στο ξεπούλημα και στην υποταγή .Εδώ ο Χίτλερ τον οποίον θαυμάζουν παρέδωσε στον κόκκινο στρατό και στη Σοβιετική ένωση το καλύτερο κομμάτι της Γερμανίας για τη μισή Κύπρο θα μιλάμε τώρα!!! Όλοι γνωρίζουν ότι είναι ντροπή να λέγεσαι ναζιστής. Αυτός είναι ο λόγος που λείπει το θάρρος από τη χ.α να προβάλουν αυτή τη ταυτότητα τώρα, ελπίζοντας να το κάνουν όταν «δέσουν».Δεν είναι για τώρα που τους ακούει περισσότερος κόσμος.(αυτό είναι το εσωτερικό παραμύθι ) Το να εκτυλιχθεί η χ.α σε εθνικιστικό μόρφωμα εύκολο είναι γενικά αλλά για την Ελλάδα δεν είναι τόσο. Γιατί η χρυσή αυγή θα πρέπει να περάσει στη γραμμή του εθνικισμού που δεν πουλάει τουλάχιστον εδάφη .Και η γραμμή είναι Βενιζέλος που τριπλασίασε το έδαφος, ΕΑΜ η ΕΔΕΣ η ΠΕΑΝ που το υπεράσπισαν έστω στην κατοχή, Παπανδρέου Σοφούλη Κανελλόπουλου και άλλων εθνικιστών που «έσωσαν» τη χώρα από τον κομμουνισμό. Μπήκα σε αυτή την παράνοια του εθνικισμού γιατί είμαι σίγουρος ότι και στον επόμενο τσαμπουκά πάλι εκτός θάναι και για να το κάνω φραγκοδίφραγκα με την μεριά του κατακτητή όποιος και να είναι .Και αναρχικός να είναι ο κατακτητής με αυτόν θα είναι.

Προσπάθησα. Πολύ σαφής είναι ο Ελληνικός εθνικισμός. Δεν συμφωνείτε?

Νωντας Σκυφτούλης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου