Δευτέρα 27 Μαΐου 2013

Χανιά: ο Εμπορικός Σύλλογος καλύπτει τους ναζί και καλεί ενάντια στις πορείες

Την προηγούμενη Παρασκευή στα Χανιά, τα κουραδόπανα της κρατικής συμμορίας του γνωστού παραμάγαζου των αφεντικών επιχείρησαν να μοιράσουν χαρτιά υγείας και άλλες μαλακίες μόνο για ελληνικούς κώλους.

Πρόκειται για την γνωστή προπαγάνδα που κάνουν οι φασίστες προσπαθώντας να δείξουν ότι η ναζισιτική κουράδα που έχουν αντί για καρδιά μυρίζει αγάπη.

Η αντιφασιστική συγκέντρωση ενάντια στη φυλετική/ ραστιστική προπαγάνδα υπάρχει σε άλλο post

Εδώ αξίζει να αναφέρουμε το εξής σημαντικό,

Σχετικά με το ρόλο του Εμπορικού Συλλόγου Χανίων

Για την Παρασκευή μια σειρά από εργατικά σωματεία στα Χανιά βγάζουν ξεκάθαρα ανακοινώσεις ενάντια στους δολοφόνους, η ΕΛΜΕ, το Σωματείο Εργαζόμενων στο Νοσοκομείο, ο Σύλλογος Ιδιωτικών Υπαλλήλων και το Συνδικάτο Εργατο - υπαλλήλων Παρασκευής και Συσκευασίας Τροφίμων - Αρτοσκευασμάτων - Ποτών - Ειδών Ζαχαροπλαστικής.

ΑΝΤΙΘΕΤΑ ,

ο Εμπορικός Σύλλογος Χανίων βγάζει την εξής ανακοίνωση, στην οποία αναφέρει την προπαγάνδα των ρατσιστών ως "πολιτική εκδήλωση" άλλης μιας "πολιτικής δύναμης". Δεν υπάρχει καμία καταδίκη για τη δράση της ΧΑ, αντίθετα επιχειρεί ο Εμπορικός Σύλλογος να πουλήσει πρόλογο ποινικοποιήσης στις πορείες και τις συγκεντρώσεις. Η αντιφασιστική συγκέντρωση στην ουσία υπονομεύεται, τα κατακτημένα μέσα πάλης αμφισβητούνται και η συλλογάρα ζητάει την απαγόρευση τους. Η φασιστική συγκέντρωση δεν θεματοποιείται, δεν είναι καν πρόβλημα, αντίθετα η αντιφασιστική πορεία δημιουργεί προβλήματα:

"Με αφορμή την ολοκληρωτική νέκρωση της οδού Τζανακάκη και κείμενων οδών, το απόγευμα της Παρασκευής 24 Μαϊου λόγω πολιτικών εκδηλώσεων και πορειών ο Εμπορικός σύλλογος Χανίων απευθύνει έκκληση προς όλες τις πολιτικές δυνάμεις και φορείς για αποφυγή ενεργειών και συγκεντρώσεων στο κέντρο της πόλης κατά τις επίσημες ώρες λειτουργίας της εμπορικής αγοράς των Χανίων. Η τουριστική περίοδος και η δυσμενής οικονομική κατάσταση των επιχειρήσεων της πόλης, δεν επιτρέπει κανενός είδους ενέργειες που μπορεί να δημιουργήσουν επιπλέον κώλυμα στην απρόσκοπτη πρόσβαση των καταναλωτών στα καταστήματα και στην δημιουργία κακών εντυπώσεων στους επισκέπτες του τουρισμού."

Καμία κουβέντα ενάντια στα ρατσιστικά σκατομοιράσματα (που προφανώς έγιναν με τη συνδρομή και κανά δύο τοπικών καταστηματαρχών;) αλλά αντίθετα λόγος ενάντια στις πορείες και τα μέσα των κοινωνικών αγώνων στη λογική κιόλας "να σώσουμε την απρόσκοπτη πρόσβαση στην κατανάλωση".

Ποιοι είναι όμως τα κεφάλια του Εμπορικού Συλλόγου Χανίων που τα γράφουν αυτά;

Δεν είναι άραγε τα ίδια 4-5 τομάρια μιας ένωσης εργοδοτών που χρόνια τώρα πιέζει για να πέσουν τα μεροκάματα και οι μισθοί,

που χρόνια τώρα έχουν παίξει τον ταξικό τους ρόλο στην καταργήση της ασφάλισης των εργαζομένων,

που έχουν παγώσει τους μισθούς 20 χρόνια,

που έβγαλαν χρήμα εκμεταλεόμενοι τη μαύρη και τη φθηνή εργασία;

Ο εμπορικός σύλλογος έχει ξαναδώσει δείγματα γραφής στα Χανιά. Έχει ξανβγάλει ανακοινώσεις ενάντια σε μεταναστευτικές διαμαρτυρίες, ανακοινώσεις ενάντια στα κινήματα της πόλης, και έχει ξαναδώσει άλλοθι στους φασίστες σε αντισυγκέντρωση που έκαναν στην αγορά, έχει συνεργαστεί με χρυσαυγίτες ρουφιάνους της ασφάλειας.

Επίσης να θυμήσουμε πως τα αφεντικάκια του Εμπορικού Συλλόγου Χανίων έχουν προσπαθήσει για το σπάσιμο της κατάληψης της αντιπεριφέρειας το Φεβρουάριο του 2011. Δυο χρόνια μετά υπάρχουν δικογραφίες και καταγγελίες από ψευδομάρτυρες μπάτσους ενάντια σε συντρόφους και συντρόφισσες, εργαζόμενους των σωματείων και συνδικαλιστές.

Ποιος ήταν ο ρόλος της δ/σης του Εμπορικού Συλλόγου Χανίων στο μπλοκ ενάντια στις κινητοποιήσεις του Φλεβάρη ενάντια στα νέα μέτρα; Να θυμηθούμε κάποια λόγια από εκείνες τις ημέρες (Χανιά, Κατάληψη Αντιπεριφέρειας, Φλεβάρης του 2001):

" ...ο Περιφερειάρχης μαζί με δικηγόρο μπήκε στο γραφείο του εισαγγελέα (τα δικαστήρια είναι ακριβώς δίπλα στην περιφέρεια).Τις τελευταίες δύο μέρες έχουν ενταθεί οι πιέσεις προς τους καταληψίες. Χτες το μεσημέρι μια κουστωδία από τον πρόεδρο του δικηγορικού συλλόγου, του εμπορικού συλλόγου, του εμποροβιομηχανικού επιμελητηρίου και των καταστηματαρχών της Αγοράς, καθώς και ενός πρωτοσύγκελου της Μητρόπολης ήρθαν να μας πείσουν ότι πρέπει να μπουν δέκα άτομα προσωπικό ασφαλείας της περιφέρειας και να δουλέψουν.."

Είναι λογικό να ανέχεται, προς το παρόν διακριτικά, μία ένωση εργοδοτών με τους φασίστες. Δεν είναι μάλιστα καθόλου αντιφατικό που και που, να βγάζουν και κανένα αντιμνημονιακό κειμενάκι, έτσι για το ξεκάρφωμα. Την ίδια στιγμή απολύουν, κατεβάζουν το μεροκάματο, προωθούν τη μη συμμετοχή στις απεργίες, καταργούν τα ένσημα, και βγάζουν τη μία ρατσιστική ανακοίνωση μετά την άλλη.

Και τώρα θέλουν να καταργηθούν και οι πορείες!

Ας θυμηθούμε ένα ωραίο απόσπασμα ενάντια στις δράσεις αλληλεγγύης στην πόλη και υπέρ του διωξίματος τους από την περιοχή (πάντα με ντεμέκ ήπιο και συναινετικό στυλάκι):

"Ο Εμπορικός Σύλλογος Χανίων χαιρετίζει την θέση της Δημοτικής Αρχής σχετικά με την λειτουργία της "κοινωνικής κουζίνας" και τις προτάσεις σχετικά με την μεταστέγαση της στο παλαιό ψυχιατρείο....Όταν το εμπόριο πλήττεται , εξ αντανακλάσεως πλήττεται και κάθε προσπάθεια συμβολής και προσφοράς σε οποιοδήποτε κοινωνικό έργο.
Άραγε η έννοια "Αλληλεγγύη " εμπεριέχει όλους ή είναι προνόμιο των εμφανών παθόντων;....."

Υ.Γ. Καθόλου τυχαία "ειδησιογραφικά σαϊτ" όπως το flashnews.gr ή το news247.gr αναπαράγουν μόνο την ανακοίνωση του εμπορικού συλλόγου με μεγάλο τίτλο "Ζημιά για την αγορά οι πορείες", ενώ για τις ανακοινώσεις των σωματείων δίνουν κάποια μόνο link, χωρίς ΚΑΝ να λένε καν οι γκεμπελάκηδες π.χ. του flashnews.gr ότι τα σωματεία αυτά είναι ενάντια σε αυτά που λέει η χρυσή αυγή και ο εμπορικός σύλλογος.(πιθανόν και μετά από αυτή την ανάρτηση να αλλάξουν το post τους, το έχουν ξανακάνει μετά από κράξιμο.)

Αντίθετα παίρνουν θέση οι συγκεκριμένοι δημοσιογράφοι πως ο εμπορικός σύλλογος λέει τα αυτονόητα για κατάργηση των πορειών...

Τα "ειδησιογραφικά σάϊτ" αυτού του τύπου ανεβάζουν συχνά, και μάλιστα κατά αποκλειστικότητα όπως στην επίσκεψη Κλασιδιάρη, βίντεο στα οποία οι ναζί προπαγανδίζουν τις φυλετικές τους αηδίες. Αγαπητοί "δημοσιογράφοι|, είναι σαφές για μας πως υπάρχει μια αμοιβαία αγάπη με τους ναζί, όσο και να προσπαθείτε να το δείξετε διακριτικά, με ήπια προπαγάνδα. Όμως θέλει ο φασίστας να κρυφτεί και η μαλακία του δεν τον αφήνει.

Ώστε να μην διαδηλώνουμε τώρα που έρχονται και νέα μέτρα από τα αφεντικά και το κεφάλαιο, ε;

Τα λέμε στους δρόμους

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου