Τετάρτη 8 Μαΐου 2013

Διασυνδέσεις της Χρυσής Αυγής με τη συμμορία δολοφόνων του Μονάχου;

Η δίκη η οποία γίνεται στη Γερμανία για την υπόθεση των δολοφονιών από την τρομοκρατική νεοναζιστική οργάνωση NSU, της οποίας τα μέλη κατηγορούνται για 10 φόνους, αλλά και πληθώρα άλλων εγκλημάτων, όπως ληστείες τραπεζών και βομβιστικές επιθέσεις, ανατροφοδοτεί και στο εσωτερικό διάλογο και αποκαλύψεις σχετικά με την νεοναζιστική και ακροδεξιά βία, με υπόνοιες επαφών της οργάνωσης, με τη Χρυσή Αυγή στην Ελλάδα. Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση, υπό το βάρος της πίεσης από την εγχώρια και διεθνή κατακραυγή, ανακοινώνει τις προθέσεις της να αντιμετωπίσει διοικητικά/νομικά το ζήτημα της Χρυσής Αυγής.

 Από την NSU στην NPD και τη Χρυσή Αυγή

Τις σχέσεις της τρομοκρατικής νεοναζιστικής οργάνωσης NSU με το NPD επισημαίνει σε δελτίο τύπου που εξέδωσε το Μάρτιο η Ομάδα ΜΜΕ του Μονάχου – Συμμαχία ενάντια στη ναζιστική τρομοκρατία και το ρατσισμό, η οποία έδωσε το "παρόν" και στη σημερινή δίκη της ΝSU.

Ειδικότερα, στο δελτίο τύπου αναφέρεται ότι "η επιτροπή ερευνών παρέλαβε μία νέα λίστα με 129 ονόματα που ήταν σε απευθείας επαφή ή κοντά με την τρομοκρατική ομάδα NSU (...) Η γερμανική μυστική υπηρεσία εσωτερικών, Verfassungsschutz, ήταν πιθανώς πιο κοντά στην NSU από όσο πάντοτε υποστήριζαν. Το όνομα του Peter Klose, πρώην βουλευτή του Γερμανικού Ναζιστικού κόμματος, NPD στη Σαξονία, εμφανίστηκε σε αυτή τη λίστα. (...) Ο Klose της ομάδας NPD είναι γνωστός για την συμπάθειά του στην NSU". Τέλος, σημειώνεται ότι ο Klose διετέλεσε πληροφοριοδότης των μυστικών υπηρεσιών μέχρι το τέλος του 1990.

Τα παραπάνω, εγείρουν ερωτήματα σχετικά με τις διεθνείς διασυνδέσεις του ελληνικού νεοναζιστικού κόμματος, της Χρυσής Αυγής, αφού υπενθυμίζουμε ότι αντιπροσωπεία του NPD, αλλά και της "γερμανικής εθνικοσοσιαλιστικής οργάνωσης" - όπως η ίδια αυτοπροσδιορίζεται – FNS, βρέθηκε στην Ελλάδα για να συμμετάσχει σε συγκέντρωση της Χρυσής Αυγής για τα Ίμια, ενώ αποδέχθηκε και πρόσκληση της ΧΑ για επίσκεψη στο Κοινοβούλιο και τα γραφεία της, όπου και συναντήθηκε με γνωστούς βουλευτές της.

Αν και η Χρυσή Αυγή είχε σπεύσει να διαψεύσει τα παραπάνω, γρήγορα στο διαδίκτυο διέρρευσαν φωτογραφίες από τις εν λόγω συναντήσεις, τις οποίες ανήρτησε το ίδιο το νεοναζιστικό δίκτυο FNS και στις οποίες απεικονίζονται ακτιβιστές του δικτύου και με τον Πρόεδρο της Χρυσής Αυγής, Νίκο Μιχαλολιάκο, καθώς και τον βουλευτή Ηλία Κασιδιάρη. Εδώ, αξίζει να σημειώσουμε ότι στην ηγεσία του FNS είναι ο Ματίας Φίσερ και είναι το μεγαλύτερο νεοναζιστικό δίκτυο της Βαυαρίας.

Μάλιστα, σύμφωνα με δημοσιεύματα στο γερμανικό τύπο, αυτή δεν ήταν η πρώτη συνάντηση, αλλά ήδη το Νοέμβριο του 2012 φέρονται να συναντήθηκαν μέλη του FNS, του NPD Ρηνανίας-Παλατινάτου και της Χρυσής Αυγής για μία ‘εκδρομή πολιτικής κουλτούρας' στη Νυρεμβέργη!

*Στη φωτογραφία: στιγμιότυπο από τη συνάντηση της Χρυσής Αυγής με αντιπροσωπεία Γερμανών νεοναζί.

Απο την Αυγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου