Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

Τι κρύβει η προπαγάνδα της Χρυσής Αυγής;


-- Η Χρυσή Αυγή λέει πως νοιάζεται για το λαό και παρουσιάζει σαν πειστήριο τα συσσίτια που διοργανώνει. Τι εξυπηρετεί η προπαγάνδα της;

Τα φασιστοειδή της Χρυσής Αυγής διαφημίζουν τα συσσίτια που οργανώνουν μόνο για Ελληνες σαν δήθεν προσφορά στους πιο εξαθλιωμένους του συστήματος. Στην πραγματικότητα, αξιοποιούν τέτοιου είδους ενέργειες: πρώτον για να σιγοντάρουν το ρατσισμό και να διαιρέσουν τους εργαζόμενους και δεύτερον για να κρύψουν πίσω από το ξεροκόμματο που πετούν στο λαό ότι είναι κόμμα του κεφαλαίου, αφού για χάρη του ζητάνε μέτρα όπου σταθούν και όπου βρεθούν οι βουλευτές του. Ορισμένα παραδείγματα:
  • «Προειδοποίησαν» τους χαλυβουργούς του Βόλου να μην απεργήσουν, να δεχτούν ό,τι ψίχουλα τους δώσει ο μεγαλοβιομήχανος Μάνεσης. Καμώνονται δηλαδή τους «φίλους» τωνς εργατών και την ίδια ώρα τους νουθετούν να κάθονται φρόνιμα μπροστά στο αφεντικό τους, όταν αυτό προσπαθεί να τους περάσει κυριολεκτικά χαλκάδες. Επιτίθενται με απειλές, ρόπαλα, μαχαίρια σε μαθητές και εργάτες που καλούν σε απεργία ενάντια στα μέτρα συγκυβέρνησης/ΕΕ, τις οποίες τάχα αντιμάχεται η Χρυσή Αυγή! Η περίπτωση του Λαγκαδά είναι αποκαλυπτική, όπως υποδειγματικός είναι ο τρόπος με τον οποίο τους αντιμετώπισαν οι απεργοί της ΑΓΝΟ.
  • Ζητούν στη Βουλή νέες φοροαπαλλαγές υπέρ των εφοπλιστών, για να μην αλλάξουν σημαία στις καραβάρες τους. Δεν αρθρώνουν «κιχ» για το καμποτάζ που τσακίζει τους ναυτεργάτες με συγκροτημένα δικαιώματα, σιγοντάροντας τη ναυτολόγηση κάθε είδους πάμφθηνου εργατικού δυναμικού στα καράβια, που γίνεται όχημα για το χτύπημα συνολικά των ναυτεργατικών δικαιωμάτων και βάζει σε μεγαλύτερο κίνδυνο τη ζωή και την ασφάλεια στη θάλασσα. Ζητούν να δοθούν νέα «κίνητρα» σε «επενδυτές» μεγαλοξενοδόχους. Να αναλάβει ο λαός τα χρέη χρεοκοπημένων τραπεζιτών. Καλούν μονοπώλια του εξωτερικού να εξορύξουν, φυσικά με το αζημίωτο, τον ορυκτό πλούτο της χώρας.
  • Εισηγούνται στη συγκυβέρνηση να απασχολεί στο Δημόσιο εργαζόμενους με 14 ευρώ τη μέρα δίχως ασφάλιση (άνεργους του ΟΑΕΔ). Για τον ιδιωτικό τομέα, σε συνεννόηση με βιομήχανους και μεγαλοεπιχειρηματίες, καταγγέλλοντας συλλήβδην τους ταξικούς αγώνες και τις δυνάμεις στο εργατικό κίνημα που εναντιώνονται στους μεγαλοεπιχειρηματίες και την πολιτική που τους υπηρετεί,ψάχνουν πάμφθηνους εργάτες δίχως κανένα ασφαλιστικό ή άλλο δικαίωμα.
Υμνητές του Χίτλερ, τους πονάει το ΚΚΕ γιατί παλεύει για το ψωμί και τη ζωή του λαού, ενάντια στην εργοδοσία και τα κάθε λογής κόμματά της. Λένε στο λαό να βολευτεί με τη φιλανθρωπία, που καμιά σχέση δεν έχει με την ταξική αλληλεγγύη, και να αφήσει τα αφεντικά στην ησυχία τους, να τρώνε και να πίνουν για να ανακάμψει η οικονομία. Είναι τόσο προβλέψιμοι, όσο κάποιοι αρθρογράφοι και αστοί πολιτικοί άλλων κομμάτων που συκοφαντούν και διαστρεβλώνουν την ιστορική πραγματικότητα, για να πλήξουν τη στρατηγική του Κόμματος. Χτυπώντας το, θέλουν να ακρωτηριάσουν την οργάνωση, την αντεπίθεση του εργατικού λαϊκού κινήματος για να ανατρέψει την καπιταλιστική βαρβαρότητα (ό,τι υπερασπίζεται η οργάνωση), να πάρει στα χέρια του τον πλούτο που παράγει, την εξουσία. Δε θα τους περάσει. Το βιώνουν ήδη εκεί που ο ίδιος ο λαός, το ταξικό εργατικό κίνημα τους βάζει στο περιθώριο. Σε χώρους δουλειάς, σχολεία, σε γειτονιές. Θα το νιώσουν ακόμα περισσότερο στο μέλλον.
ΑΠΟ ΤΟ "ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ"

1 σχόλιο: