Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012

Το μίσος και το ψέμα στην καρδιά των Χανίων

undefined


Του γκεσταμπίτη το παιδί έγινε γκεσταμπίτης

μ’ αλλάξανέ ντου τ’ όνομα κι έγινε χρυσαυγίτης...
  Ηλίας Κασιδιάρης: «τα βουλευτιλίκια και όλα αυτά δεν τα γουστάρουμε, δεν τα θέλουμε καθόλου. Εκμεταλλευόμαστε βεβαίως ορισμένα προνόμια αυτής της ιδιότητας, έχουμε πάρει οπλοφορία πλέον με άδεια, δεν έχει αυτόφωρο άμα γίνει κανένα επεισόδιο και είμαστε λίγο πιο άνετοι στις κινήσεις μας, όλα τα άλλα προνόμια ξέρετε πολύ καλά ότι τους τα τρίψαμε στη μούρη, ούτε αστυνομικούς έχουμε να μας συνοδεύουν, ούτε αυτοκίνητα έχουμε, τα λεφτά που παίρνουμε από το δημόσιο, γιατί είναι βρώμικα και δεν τα θέλουμε, τα δίνουμε πίσω με συσσίτια, με συσσίτια…»

  Η μέθοδος προπαγάνδας του Χίτλερ στηρίχτηκε στην πλήρη αντιστροφή της αλήθειας και στην υποτίμηση του αντιπάλου με επιχειρήματα που δεν δέχονταν αντίλογο, δηλαδή με ύβρεις. Και στην κολακεία των μαζών επίσης. Κι επειδή τα ίδια τα μέλη της Χρυσής Αυγής απαγόρευσαν στους δημοσιογράφους να πλησιάσουν στο σημείο προκειμένου να καταγγείλουν μετά την φίμωσή τους, είναι αναγκαίο να προβούμε σε κάποιες επισημάνσεις του προπαγανδιστικού τους λόγου.

  Καταρχάς να επισημάνουμε ότι η προγραμματισμένη ομιλία των βουλευτών της Χρυσής Αυγής δεν ήταν παρά η αρχηγική ομιλία του Ηλία Κασιδιάρη. Οι υπόλοιποι φάνηκαν απλώς ως συνοδεία του. Πώς αλλιώς μπορεί να ερμηνευτεί η ούτε πεντάλεπτη ομιλία όλων των βουλευτών που συνόδευε την 20λεπτη κεντρική ομιλία του Ηλία Κασιδιάρη. Βέβαια στη Χρυσή Αυγή, όπως και σε κάθε στρατιωτικό άγημα, ο αρχηγός είναι αυτός που έχει τον πρώτο λόγο και οι υπόλοιποι τον πλαισιώνουν υπάκουα. Πρόκειται για μια οργάνωση που δεν αναγνωρίζει την ισότητα ούτε για τα μέλη της, πόσο μάλλον για την κοινωνία.Η Χρυσή Αυγή δεν αναγνωρίζει τη δημοκρατία, απλώς τη χρησιμοποιεί, όπως δηλώνει άλλωστε ευθαρσώς: «τα βουλευτιλίκια και όλα αυτά δεν τα γουστάρουμε, δεν τα θέλουμε καθόλου. Εκμεταλλευόμαστε βεβαίως ορισμένα προνόμια αυτής της ιδιότητας».

  Από τον χώρο της εκδήλωσης εκδιώχθηκαν τα συνεργεία της τηλεόρασης και οι δημοσιογράφοι των έντυπων μέσων από τους ίδιους τους βουλευτές πολύ πριν αρχίσει η εκδήλωση και μάλιστα με τρόπο τραμπούκικο και υβριστικό. Αυτό οφείλεται εν πολλοίς στο γεγονός ότι η προπαγάνδα που ασκείται από τη Χρυσή Αυγή απευθύνεται κατά κύριο λόγο στα ίδια της τα μέλη. Πρόκειται για μία οργάνωση όπου τον πρώτο λόγο έχει η ιεραρχία και τα απλά μέλη οφείλουν να υπακούν και να πειθαρχούν. Μα αυτό δεν το αρνείται ουσιαστικά και ο κ. Κασιδιάρης, που αναφέρει ευθαρσώς ότι «οι συγκεντρώσεις αυτές δεν είναι πολιτικές, και πρέπει να θυμίζουμε περισσότερο στρατιωτική μονάδα παρά πολιτικό κόμμα». Αυτές οι φράσεις είναι όμως μόνο για εσωτερική κατανάλωση, και γι’ αυτό αποκλείονται τα μη μέλη και οι δημοσιογράφοι από τις συγκεντρώσεις: για να μην ξέρει ο κόσμος τι πραγματικά πρεσβεύει η Χρυσή Αυγή. Ένας άλλος λόγος που απαγορεύονται οι δημοσιογράφοι στις εκδηλώσεις αυτές είναι η προσπάθεια να πείσουν τα μέλη τους ότι είναι αντισυστημικοί: προβάλουν το γεγονός ότι δεν τους παίζει κανείς, άρα όλοι τους πολεμάνε, άρα είναι ενάντια στο σύστημα! Ένας τρίτος λόγος που δεν επιθυμούν κάμερες στις συγκεντρώσεις είναι οι φωτογραφίες. Επειδή στις συγκεντρώσεις τους βρίσκονται πολύ λίγα άτομα, και συχνά αυτά τα έχουν φέρει από μακριά, δεν θέλουν αυτό να καταγράφεται. Αυτό εξυπηρετεί και πάλι το εσωκομματικό τους ψέμα: στην επίσημη ιστοσελίδα τους αναφέρονται «Εκατοντάδες κόσμου» στη συγκέντρωση, ενώ οι συγκεντρωμένοι ήταν περίπου 80 [http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/sumbainei-twra-ekatontades-krhtikoi-sthn-episkepsh-bouleutwn-ths-chrushs-au#.ULNORWe0biH].   Για την επίσημή τους προπαγάνδα ενάντια στα απλά μέλη-στρατιώτες τους δεν διστάζουν να χρησιμοποιήσουν τις μεθόδους που καταγγέλλουν: φωτογραφίες τραβηγμένες από συγκεκριμένες γωνίες ώστε να μην φαίνεται ο αριθμός των παρευρισκομένων. Αν πράγματι το σύστημα τους φιμώνει, γιατί δεν ανεβάζουν οι ίδιοι ολόκληρες τις ομιλίες τους στην επίσημη ιστοσελίδα τους; Αν επιθυμούν τη δημοσιότητα, γιατί μας απαγόρευσαν να παραβρεθούμε και αναγκαστήκαμε να ψάχνουμε πλάγιους τρόπους για να εξασφαλίσουμε ηχητική κάλυψη της ομιλίας;

  Δεν μας είπαν όμως, το διαδικτυακό σάιτ flashnews.gr [http://flashnews.gr/page.ashx?pid=3&aid=101433&cid=299&pn=4#comments] πώς εξασφάλισε πλάνο και φωτογραφίες, τα ίδια που αναρτήθηκαν στην επίσημη ιστοσελίδα της Χρυσής Αυγής, και μόνο αυτά;

  Το δεύτερο μεγάλο ψέμα, που εξυπηρετεί και πάλι τον μύθο που πλασάρουν περί αντισυστημικότητας, είναι ότι δεν έχουν αστυνομικούς να τους συνοδεύουν. Πιστοί στον κανόνα περί αντιστροφής της πραγματικότητας, συνεργαζόμενοι από πάντα με την αστυνομία και το ίδιο το κράτος στενά, καταγγέλλουν συνεργασία της αστυνομίας με τους αναρχικούς(!) και περηφανεύονται την έλλειψη αστυνομικής συνοδείας. Τις πέντε διμοιρίες και τους δεκάδες αστυνομικούς και ασφαλίτες που προστάτευαν κάθε πιθανό στενό προς τη συγκέντρωσή τους τους αποκαλούν προνόμιο που έχουν απαρνηθεί! Στην πραγματικότητα, όμως, τα γεγονότα είναι τελείως διαφορετικά. Ενδεικτικά να αναφέρουμε ότι, όταν ο Ηλίας Κασιδιάρης και αριθμός τραμπούκων περικύκλωσαν τον φωτογράφο του Αγώνα της Κρήτης απειλώντας τον και σβήνοντάς του τις φωτογραφίες από την επαγγελματική του μηχανή, ο διευθυντής της ασφάλειας Χανίων κ. Κουτσαφτάκης βρίσκονταν στα δύο μέτρα και σφύριζε αδιάφορα. Στην έκκληση του φωτογράφου για προστασία, του είπε: «Τι να κάνουμε, σβήστες», και «Πάλι καλά που δεν τις έφαγες κιόλας». Αυτή η συμπεριφορά σε άνθρωπο με δημοσιογραφική ταυτότητα από έναν αστυνομικό διευθυντή που έχει πολλές φορές καταγγελθεί για φίλια ακροδεξιά αισθήματα δείχνει τις πραγματικές σχέσεις του με τη νεοναζιστική οργάνωση.

  Όμως, η σχέση μελών της Χρυσής Αυγής με το κράτος και το παρακράτος δεν είναι καινούρια. Ο αρχηγός της Νίκος Μιχαλολιάκος είχε συλληφθεί αλλά αφέθηκε ελεύθερος χωρίς δίκη για επεισόδια που δημιούργησε στην κηδεία του φίλου του αρχιβασανιστή της χούντας Ευάγγελου Μάλλιου το 1976, ενώ διετέλεσε και μέλος της Κρατικής Υπηρεσίας Υπηρεσιών για πολλά χρόνια. Και αυτό είναι μόνο ένα παράδειγμα.

  Η σκληρή γλώσσα του μίσους είναι επίσης ένα άλλο χαρακτηριστικό των μελών της Χρυσής Αυγής που χαιρετούν ναζιστικά όπου βρεθούν. Ανοιχτά υπερασπίζονταν τη δράση των ταγμάτων ασφαλείας που συγκροτήθηκαν από τον γερμανικό στρατό κατοχής εναντίον των δυνάμεων του ΕΑΜ κατά την περίοδο της κατοχής πριν μπουν στη Βουλή. Σήμερα απλώς εξακολουθούν να αναφέρονται στους πολιτικούς τους αντιπάλους ως σκουπίδια, άπλυτους, ξυπόλυτους, αξύριστους, σκουλήκια και άλλα τέτοια κοσμητικά επίθετα που τονίζουν την ζωική προέλευση και την ασχήμια-βρώμα. Αυτό δεν είναι τυχαίο:εξυπηρετεί τον σκοπό της ακύρωσης κάθε ορθολογικού επιχειρήματος, κάθε αντιλόγου καθώς είναι κουβέντα που δεν επιδέχεται συζήτηση. Τι να κουβεντιάσεις αν ο άλλος αποκαλεί σκουλήκι όποιον εκφέρει αντίθετη άποψη; Βεβαίως, η έλλειψη διαλόγου είναι απαραίτητη για την στρατιωτική πειθαρχία που απαιτεί μια παρακρατική οργάνωση και ταυτόχρονα εγείρει και το μίσος, απαραίτητη προϋπόθεση τυφλής υπακοής.Ο Χίτλερ στο βιβλίο του Ο Αγών Μου, έλεγε για τους Εβραίους ότι τους ξεχωρίζεις από μακριά από τη βρώμα τους… Με βάση το πραγματικό παρελθόν τους δεν πρέπει να προκαλεί εντύπωση η αντιπαλότητα και οι ύβρεις που χρησιμοποιούν και που έρχεται από μια άλλη εποχή: είναι η αναβίωση του μίσους και της μισαλλοδοξίας που κατέστρεψε την Ελλάδα μετά το 1945, την εποχή της αντικομμουνιστικής υστερίας που έστειλε στην εξορία, στη φυλακή και στον θάνατο τους αγωνιστές της εθνικής αντίστασης.Η Χρυσή Αυγή είναι απόγονος αυτού του μίσους και το εκφράζει φραστικά και πρακτικά σε κάθε ευκαιρία, όχι προς το πολιτικό σύστημα που δήθεν καταγγέλλει, αλλά προς τους αντιπάλους του πολιτικού συστήματος. Βρίζει δήθεν τους πολιτικούς που κατέστρεψαν την Ελλάδα, αλλά κατά την ψήφιση του Μνημονίου στη Βουλή δεν έκαναν καμία φασαρία, όπως είχαν υποσχεθεί στους ψηφοφόρους τους. Αντιθέτως, χτυπούσαν στους δρόμους μετανάστες και άθεους. Βέβαια, εδώ υπάρχει μια μεγάλη αντίφαση: από τη μία υποτιμούν τους πολιτικούς αντιπάλους τους αλλά ταυτόχρονα υμνούν αγωνιστές με τα ίδια προσόντα. Συγκεκριμένα, κολάκευσαν τους «Μανιάτες με φαλτσέτες και κάτι Κρητικούς με μούσια και μαχαίρια», που πάλευαν «μες τις λάσπες με τα θηρία και τους Βούλγαρους» λέγοντας «Αυτό είναι η Ελλάδα, αυτό είναι η Κρήτη, η Μάνη, ο Ελληνισμός, η Χρυσή Αυγή σήμερα», και από την άλλη καλούν τους αξύριστους μακρυμάλληδες να πάνε να κουρευτούν νομίζοντας ότι η ελληνική κοινωνία βρίσκεται ακόμη στο ‘60. Αυτό όμως δεν πρέπει να μας ξενίζει. Η εθνικιστική προπαγάνδα χρησιμοποιεί ακριβώς αυτές τις αντιφάσεις διότι απευθύνεται στο θυμικό των ανθρώπων, στο συναίσθημα έναντι της λογικής, και προσπαθεί να διεγείρει ασυνείδητες διαδικασίες. Είναι γνωστό από την επιστήμη της ψυχανάλυσης ότι το ίδιο το ασυνείδητο λειτουργεί με αντιφάσεις και αυτός είναι ο πιο πρόσφορος τρόπος να απευθυνθείς σε αυτό. Γι’ αυτό και αναφέρονται συνεχώς στην αντίσταση και στους αγώνες των Κρητικών.

  Η ίδια αυτή ακύρωση του διαλόγου αλλά και του αυθόρμητου στοιχείου των συμμετεχόντων ήταν εμφανής από τα καθοδηγούμενα από την περιφρούρηση συνθήματα που επαναλαμβάνονταν μία μόνο φορά, από τα υπαγορευμένα χειροκροτήματα και συνθήματα μέσα στις ομιλίες, αλλά και το ίδιο το γεγονός ότι, παρά τη μικρή συγκέντρωση, αυτή περιλάμβανε μόνο ομιλία και όχι συζήτηση ή ερωτήσεις από τους ίδιους τους υποστηρικτές της Χρυσής Αυγής. Ίσως επειδή και τα ίδια τα μέλη της δεν θα ήταν σε θέση να απαντήσουν σε ερωτήσεις: είναι χαρακτηριστική η αναφορά του κ. Κασιδιάρη στην έκπληξή του για το «επτασφράγιστο μυστικό» ότι οι βουλευτές παίρνουν 8.000 ευρώ το μήνα, κάτι που γνωρίζουν και οι πέτρες στην Ελλάδα. Να ενημερώσουμε λοιπόν τον κύριο βουλευτή ότι αυτό το ποσό είναι ο σταθερός μισθός, και ότι για κάθε ερώτησή του στη Βουλή, όταν δηλαδή κάνει τη δουλειά του, θα λαμβάνει έξτρα χρήματα που ανέρχονται στα 250 ευρώ η ερώτηση! Όμως είμαστε σίγουροι ότι αυτό το γνωρίζει: 300 ερωτήσεις έχουν καταθέσει οι βουλευτές της Χ.Α. συνολικά ως σήμερα.

  Ας προχωρήσουμε όμως και σε άλλα σημεία της ομιλίας των κυρίων βουλευτών. Είναι εμφανής η προσπάθεια κολακείας των Κρητικών σε όλη την ομιλία τους, επικαλούμενοι σημαντικούς εκπροσώπους της κρητικής λογοτεχνίας και μουσικής κάνοντας πραγματικά τα κόκαλά τους να τρίζουν: ο Νίκος Καζατζάκης είναι γνωστός για την κριτική που άσκησε στην εξουσία αλλά και στην εκκλησία, την οποία εναγκαλίζεται η Χρυσή Αυγή. «Η Χ.Α. μιλά μέσα από την καρδιά και το νου του απλού δοκιμαζόμενου Έλληνα, του βιοπαλαιστή και του άνεργου», είπε ο βουλευτής Μπαρβαρούσης, όπως ακριβώς και ο Χίτλερ στην προπαγάνδα του κολάκευε τις εργατικές μάζες και τα μικρομεσαία στρώματα εκμεταλλευόμενος τη δυσπραγία τους λόγω της μεγάλης οικονομικής κρίσης αλλά και της ταπείνωσής τους μετά τον πρώτο παγκόσμιο πόλεμο. Στην πραγματικότητα, όμως, η Χρυσή Αυγή είναι ένα κόμμα που προωθήθηκε με πολλαπλούς τρόπους από το ίδιο το σύστημα (έχουμε αλλού γράψει γι’ αυτό http://www.nellypsarrou.com/index.php?option=com_content&task=view&id=318&Itemid=63) για να επιβάλει με τη βία και τον τρόμο τη σιωπή. Ως κόμμα του κοινοβουλίου όμως δεν έχει καταφέρει να κρυφτεί:εναντιώθηκε στην φορολόγηση των εφοπλιστών και παράλληλα στον δίκαιο αγώνα των για έξι μήνες απλήρωτων εργατών των ναυπηγείων Σκαραμαγκά, υποστήριξε να χαριστούν τα χρέη σους ιδιοκτήτες των ΠΑΕ, και τάχθηκε υπέρ του ξεπουλήματος της Αγροτικής Τράπεζας στην Τράπεζα Πειραιώς. Αυτό το τελευταίο είναι χαρακτηριστικό: η Αγροτική Τράπεζα κατέχει μεγάλο ποσοστό της ελληνικής αγροτικής γης και ουσιαστικά χαρίστηκε στην Πειραιώς του Βαρδινογιάννη, μια τράπεζα που ιδρύθηκε και ευνοήθηκε από την σύντομη διακυβέρνηση του Μητσοτάκη, σε εξευτελιστική τιμή που αντιστοιχεί ίσα-ίσα στην αξία ενός κτιρίου της Αγροτικής! Με αυτές τις ενέργειες στην πράξη, είναι πραγματικά εύκολο να καταλάβει κανείς ότι η φραστική καταδίκη της των πολιτικών της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, οι προτάσεις για κατάργηση του παράνομου χρέους ή τα σχέδια νόμου που καταθέτει σωρηδόν και με το αζημίωτο για την κατάργηση της χρηματοδότησης των κομμάτων δεν αποτελούν παρά κινήσεις εντυπωσιασμού εκ του ασφαλούς. Πρόκειται επίσης για επιχειρήματα που έχει αντλήσει από πραγματικά κινήματα της Αριστεράς που έχουν ήδη ενεργοποιηθεί προς αυτή την κατεύθυνση.

  Όσο για τα συσσίτια που αναφέρει ο κ. Κασιδιάρης πως εκεί πάνε τα εκατομμύρια της χρηματοδότησης του κόμματός του, είναι πραγματική ύβρης προς κάθε έναν που πραγματικά έχει νοιαστεί για το πλησίον του. Η Χρυσή Αυγή έχει κάνει μετρημένα συσσίτια, τα οποία μάλιστα είχαν ελάχιστη προσέλευση καθότι ο κόσμος αποδοκίμασε τόσο την ίδια όσο και την φιλανθρωπία «μόνο για Έλληνες» που γινόταν πάντα μπροστά στα κανάλια! Απεναντίας, οι Χανιώτες γνωρίζουν πολύ καλά ότι το οργανωμένο σε εθελοντικήβάση καθημερινό συσσίτιο της Κοινωνικής Κουζίνας στην πόλη των Χανίων δέχεται καθημερινά την επίθεση της Χρυσής Αυγής όσο και του δημάρχου της πόλης, τον κ. Σκουλάκη. Ένα συσσίτιο το χρόνο για επικοινωνιακούς λόγους, κύριε βουλευτά, δεν συνιστά βοήθεια στον Ελληνικό λαό, ούτε δικαιολογεί τα έξοδα της Χρυσής Αυγής από τα… βρώμικα εκατομμύρια του δημοσίου που δεν τα θέλετε!

  Τώρα για τις αναφορές σε ιστορικά πρόσωπα τι να πούμε; Φυσικά, γνωρίζουμε πως τα μέλη των συντηρητικών και ακροδεξιών κομμάτων δεν χαρακτηρίζονται για την πολυμάθειά τους, οπότε ασχολίαστη θα αφήσουμε την αναφορά τους στην ελληνική ιστορία. Ασχολίαστη θα αφήσουμε και την αναφορά στην «πάλαι ποτέ κραταιά ελληνική βιομηχανία» σε μια χώρα που ποτέ δεν γνώρισε βιομηχανική ανάπτυξη. Επίσης ασχολίαστη θα αφήσουμε την αστεία επίκλησή σας στο αγνό θρησκευτικό συναίσθημα του κόσμου λέγοντας ότι «έτσι και περάσεις με σταυρό στο λαιμό μπορεί να χάσεις και τη ζωή σου». Όλοι είδαμε τον βουλευτή της Χ.Α. κ. Παναγιώταρο (γνωστό ως Καιάδα) να απειλεί με ακατανόμαστα χυδαίες εκφράσεις όσους πήγαν να παρακολουθήσουν στο θέατρο ένα έργο που δεν ακολουθούσε το χριστιανικό δόγμα επακριβώς. Ο σκοταδισμός είναι στο αίμα της Χρυσής Αυγής και όχι η Τιμή όπως θέλουν να πείσουν τους οπαδούς τους.

  Το ποια είναι πραγματικά η Χρυσή Αυγή όμως μας το είπαν ξεκάθαρα οι ίδιοι σε αυτή τη συγκέντρωση που δεν άφησαν να πλησιάσουμε. Ο Χρήστος Παπάς δεν παρέλειψε να αναφέρει τον «ένδοξο στρατηγό Στυλιανό Παττακό» αναφερόμενος στην 21η Απριλίου και την 7ετία της χούντας ως μια «περίοδος δεν έχει κριθεί ακόμα με δικαιοσύνη» αλλά πάντως «δεν ήτανε κλεφτοκρατία»! Η λαϊκίστικη αυτή φράση έχει σκοπό να βρει και πάλι έρεισμα στο θυμικό των Ελλήνων που, όντας αγανακτισμένοι με τους κλέφτες πολιτικούς, ίσως δεχτούν αβίαστα ότι ο Στ. Παττακός, ταξίαρχος τους ελληνικού στρατού και πραξικοπηματίας «έζησε τα 100 του χρόνια πένητας». Μα και ο Ηλίας Κασιδιάρης λέει περίπου τα ίδια, ποτισμένα με διάφορα ψέματα. Επιλέγει να εκθειάσει τον επίσης πραξικοπηματία Ιωάννη Μεταξά και στη συνέχεια τον Γεώργιο Παπαδόπουλο: «όταν ο Παπαδόπουλος είπε όχι στους Αμερικάνους για να παράσχει βοήθεια στους Εβραίους κατά τον ισραηλινό πόλεμο του 1973, όταν αρνήθηκε την αμερικανική οικονομική βοήθεια στην Ελλάδα και ξεκίνησε να βγάζει πετρέλαιο στο Β. Αιγαίο, τότε ήρθε το Πολυτεχνείο, ήρθαν όλες αυτές οι ιστορίες και έχασε τη διακυβέρνηση της χώρας και κατέληξε να πεθάνει στη φυλακή». Η αντίσταση των φοιτητών ήταν λοιπόν καθοδηγούμενη για να καταστραφεί η Ελλάδα, και όχι το πραξικόπημα το ίδιο. Εντάξει. Ας δούμε μέχρι που μπορεί να φτάσει η στρέβλωση. Όπως αναφέρει ξανά ο ίδιος στο πρόταγμά του για ανόρθωση της χώρας, «το επόμενο βήμα θα είναι η Ελλάς να εκμεταλλευτεί επιτέλους τον εθνικό της πλούτο, τις πλουτοπαραγωγικές της πηγές οι οποίες είναι δεδομένο ότι υπάρχουν, υπάρχει πετρέλαιο στο Β. Αιγαίο, ξεκίνησε η στρατιωτική κυβέρνηση του Παπαδόπουλου εξορύξεις το 1973 στο κοίτασμα του Κρίνου, γι’ αυτό το λόγο και έπεσε, παρόλα αυτά το συγκεκριμένο κοίτασμα περιορισμένης δυναμικής δίνει ακόμη πετρέλαιο στο ελληνικό δημόσιο». Η αλήθεια φυσικά είναι πολύ διαφορετική. Η χούντα του Παπαδόπουλου υπέγραψε στις 23 Δεκεμβρίου 1969 «Σύμβαση για την ΄Ερευνα και Ανάπτυξη Υδρογονανθράκων Υγρής και Αέριας Μορφής στο Θρακικό Πέλαγος». Η Σύμβαση υπεγράφη μεταξύ του Βασιλείου της Ελλάδος και της Oceanic Exploration Company, αμερικάνικη εταιρεία με έδρα το Englewood των Ηνωμένων Πολιτειών!

  Η στρέβλωση της αλήθειας είναι η στρατηγική της Χρυσής Αυγής, όπως και όλου του πολιτικού συστήματος που έχει κυβερνήσει αυτή τη χώρα, είτε με εκλογές είτε με πραξικόπημα, και όχι η προάσπιση των ελληνικών συμφερόντων, όπως διατείνεται η οργάνωση. Τα κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου, για τα οποία πολύς λόγος γίνεται, είναι αμφίβολο αν υπάρχουν, αλλά και αν υπάρχουν ένα είναι βέβαιο: θα τα εκμεταλλευτούν ξένες εταιρείες και ιδιώτες εφοπλιστές, θα καταστρέψουν τον φυσικό μας πλούτο αλλά και την χρόνια επένδυση της χώρας στον τουρισμό. Ενδεχομένως να έχει στο μυαλό του και άλλα σχέδια που ήδη υλοποιούνται με πρόσχημα την κρίση και την εξαγωγή ενέργειας από την Ελλάδα: «Η Ελλάδα μπορεί άμεσα να γίνει η χώρα που θα τροφοδοτεί με ενέργεια ολόκληρη την ΕΕ». Θα αγνοεί ίσως ο κύριος βουλευτής ότι σε ολόκληρη την Κρήτη έχει ήδη αναπτυχθεί ένα δυναμικό κίνημα ενάντια στη βιομηχανία των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας που με πρόσχημα την ενεργειακή μας αυτονομία και την εξαγωγή ενέργειας προσπαθούν να ξεπουλήσουν τη δημόσια γη και τα υπόγεια νερά της μεγαλονήσου σε ξένες πολυεθνικές εταιρείες. Θα αγνοεί ίσως ότι οι άνθρωποι της Κρήτης, και της Ελλάδας –και όχι μόνο- προτάσσουν ένα διαφορετικό μοντέλο ζωής που θα σέβεται το περιβάλλον και δεν θα θυσιάζει την υγεία των κατοίκων της, όλων των κατοίκων της, για τις τσέπες λίγων αφεντικών και αργηχών. Ας τον ενημερώσει κάποιος λοιπόν.

  Στο τέλος αφήσαμε κάτι πολύ σημαντικό. Δύο βουλευτές, οι Μπαρβαρούσης και Παππάς, ανέφεραν στην ομιλία τους ότι ακούγονται «σχέδια των αμερικανοσιωνιστών για απόσχιση της Κρήτης από την Ελλάδα με δημοψήφισμα μέσα στο 2013». Το γεγονός ότι τέτοια σχέδια δεν έχουν ακουστεί σχεδόν καθόλου στην Κρήτη παρά μόνο περιφερειακά και από περίεργα κέντρα, αλλά και το γεγονός ότι τα μέλη της Χρυσής Αυγής επέλεξαν να κάνουν τέτοια δημόσια αναφορά ουσιαστικά αναδεικνύοντας και αναβαθμίζοντας το θέμα προκαλεί την ανησυχία μας για τυχόν σχέδια της μνημονιακής κυβέρνησης για το νησί. Στην ίδια την Κρήτη δεν υπάρχει ούτε συζήτηση ούτε επιθυμία για κάτι τέτοιο, ειδικά σήμερα, σε μια εποχή που εμφανώς καλλιεργείται το διαίρει και βασίλευε.

  Το δόγμα της Χρυσής Αυγής, το «δόγμα του στρατηγικού πάθους» είναι ένα εθνικιστικό δόγμα που σκοπό έχει απλώς να κοιμίσει ξανά τον λαό με τα οράματα περί «Χρυσής Αυγής του ελληνισμού», μια περίοδος που και οι ίδιοι παραδέχονται ότι δεν υπήρξε ποτέ στη σύγχρονη ιστορία μας και που άλλωστε αποτελεί κλασική ρητορεία όλων των εθνικιστικών κινημάτων από τον 18ο αιώνα μέχρι σήμερα. Ο τρόπος που αυτά θέλουν να τα επιβάλουν είναι επίσης φανερός μέσα από τη ρητορική που επέλεξε να προβάλει η ίδια η Χρυσή Αυγή μέσα από το ολιγόλεπτο βίντεο που επέτρεψε να βγει προς τα έξω: «Εκμεταλλευόμαστε βεβαίως ορισμένα προνόμια αυτής της ιδιότητας, έχουμε πάρει οπλοφορία πλέον με άδεια, δεν έχει αυτόφωρο άμα γίνει κανένα επεισόδιο και είμαστε λίγο πιο άνετοι στις κινήσεις μας…». Οπλοφορούμε πλέον με άδεια είπε ο κ. Κασιδιάρης. Πριν οπλοφορούσατε χωρίς άδεια, σωστά; «Θα είμαστε πιο άνετοι στις κινήσεις μας και δεν θα μας πιάνει αυτόφωρο». Χμ, τι κινήσεις είναι αυτές που θέλουν να είστε άνετοι από το αυτόφωρο κύριε βουλευτά; Εμείς απλώς εδώ να θυμίσουμε στους αναγνώστες μας ότι ο κ. Κασιδιάρης κατηγορείται για συνέργεια σε ληστεία, απρόκλητη επικίνδυνη σωματική βλάβη, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία αλλά το δικαστήριο εκκρεμεί – τώρα που έχει και την βουλευτική ασυλία… Επίσης κατηγορείται ότι παρείχε το αυτοκίνητο με το οποίο διέφυγαν πέντε άγνωστοι δράστες το 2007 μετά την επίθεσή τους με μαχαίρι σε καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών.

  Νομίζω πως επί του παρόντος δεν χρειάζεται να αναφέρουμε κάτι άλλο για το θεσμικό παρακράτος που μας επέβαλαν τα κυρίαρχα ΜΜΕ και οι προηγούμενες κυβερνήσειςπροκειμένου να φέρουν διχόνοια και φόβο στον λαό που ήδη εξεγείρεται. Επιβάλλεται όμως να κλείσουμε αυτή την ανάλυση επί των ψεμάτων των φασιστών κι εμείς με μία μαντινάδα που ακούγεται πολύ στην Κρήτη εδώ και πολύ καιρό:

Του γκεσταμπίτη το παιδί έγινε γκεσταμπίτης

μ’ αλλάξανέ ντου τ’ όνομα κι έγινε χρυσαυγίτης

Της Νέλλης Ψαρρού

ΑΠΟ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου