Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012

Η Χρυσή Αυγή διώκει νηπιαγωγούς και το υπουργείο υπακούει

Απομακρύνθηκε μια νηπιαγωγός από το 1ο νηπιαγωγείο του Νυδρίου Λευκάδας μετά από παρέμβαση της Χρυσής Αυγής. Την απομάκρυνση ζήτησαν με επιστολή τους στον βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Κώστα Μπαρμπαρούση, και από την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Λευκάδας, οι γονείς των νηπίων. Η αίτηση απομάκρυνσης είναι προϊόν θυμού για «ανθελληνικό μάθημα», καθώς στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της επετείου της 28ης Οκτωβρίου οι μαθητές ζωγράφισαν και την αλβανική σημαία. Για την νηπιαγωγό έχει διαταχθεί Ένορκη Διοικητική Εξέταση από την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λευκάδος.


Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, την αλβανική σημαία ζωγράφισαν νήπια από την Αλβανία, ενώ την ελληνική νήπια από την Ελλάδα, αφού η νηπιαγωγός είχε ζητήσει από τους μαθητές της να ζωγραφίσει ο καθένας την σημαία της χώρας του για την γιορτή της 28ης Οκτωβρίου. Και οι δυο σημαίες αναρτήθηκαν στον τοίχο του νηπιαγωγείου.

«Αυτό ενόχλησε κάποιους γονείς μαθητών που έστειλαν επιστολή στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λευκάδας καταγγέλλοντας επί της ουσίας τη νηπιαγωγό για αντεθνική συμπεριφορά γιατί προβάλλει δράσεις που δε τονώνουν το εθνικό φρόνημα των μαθητών. Ταυτόχρονα κάποιοι γονείς έστειλαν επιστολή σε βουλευτή της Χρυσής Αυγής αναφέροντάς του το περιστατικό. Υπήρξε ανακοίνωση του πολιτικού αυτού κόμματος χωρίς να ξέρει επί της ουσίας τι έχει γίνει», δήλωσε στο newsit ο Σταύρος Πετράκης, γενικός γραμματέας της ΔΟΕ.

Μετά την καταγγελία του περιστατικού, η νηπιαγωγός μεταφέρθηκε σε άλλο σχολείο μέχρι να ολοκληρωθεί η ΕΔΕ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του tvxs.gr η Διοίκηση στην Λευκάδα βρίσκεται σε εξαιρετικά δύσκολη θέση όσον αφορά το κατηγορητήριο, αφού για να το καταθέσει επίσημα θα πρέπει να φανεί ότι συμφωνεί με το περιεχόμενο της επιστολής προς τον Χρυσαυγίτη βουλευτή.



«Η διοργάνωση των σχολικών γιορτών σε κάθε σχολείο αποτελεί ευθύνη των διδασκόντων, στο εκπαιδευτικό έργο των οποίων εκφράζουμε την εμπιστοσύνη και την αμέριστη συμπαράσταση μας. Επίσης να θυμίσουμε ότι οι γονείς έχουν κάθε δικαίωμα - υποχρέωση να απευθύνονται στους Συλλόγους Διδασκόντων καθώς και σε αυτούς των Γονέων και Κηδεμόνων για την αναφορά και επίλυση των όποιων ζητημάτων προκύπτουν. Επομένως θεωρούμε ότι επεμβάσεις ατόμων άσχετων με την διαδικασία είναι, το λιγότερο, απαράδεκτες και προκλητικές», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Διοικητικό Συμβούλιο των Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Λευκάδας ζητώντας ταυτόχρονα την άμεση επιστροφή της νηπιαγωγού στην θέση της.

Την ίδια στιγμή, αύριο στο πλαίσιο της πανευρωπαϊκής στάσης εργασίας που έχουν προκηρύξει σωματεία εργαζομένων θα πραγματοποιηθεί παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το κτίριο της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λευκάδας στις 12 το μεσημέρι, με αίτημα την άμεση ανάκληση της απομάκρυνσής της εκπαιδευτικού.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου