Πέμπτη 6 Ιουνίου 2013

Σκίνχεντ σκότωσαν αντιφασίστα φοιτητή στο Παρίσι

Ένας 18χρονος φοιτητής πολιτικών επιστημών και ενεργό μέλος του αντιφασιστικού κινήματος στο Παρίσι, δέχθηκε επίθεση την Τετάρτη από ομάδα ακροδεξιών κοντά στο σταθμό του Σεν Λαζάρ. Αφού τον ξυλοκόπησαν, τον εγκατέλειψαν αναίσθητο και διαπιστώθηκε ο θάνατός του στο νοσοκομείο όπου μεταφέρθηκε. Το κόμμα της Αριστεράς καλεί το υπουργείο Εσωτερικών να βρει άμεσα τους ενόχους

Ο νεαρός Κλεμάν Μερίκ, είχε μετακομίσει πρόσφατα στο Πρίσι από την Μπρεστ για να σπουδάσει Πολιτικές Επιστήμες, αναφέρεται στη σελίδα στο Facebook της Αντιφασιστικής Δράσης Παρισιού και προαστίων.

Σε ανακοίνωσή του το κόμμα της Αριστεράς κάνει λόγο για φασιστικό τρόμο μετά τη δολοφονία πολίτη στο κέντρο της γαλλικής πρωτεύουσας ενώ καταγγέλλει ότι οι πράξεις βίας από ακροδεξιές ομάδες έχουν πολλαπλασιαστεί τις τελευταίες εβδομάδες όχι μόνο στο Παρίσι αλλά σε όλη τη Γαλλία.

H Μαρίν Λεπέν διαβεβαίωσε ότι το Εθνικό Μέτωπο δεν έχει καμία σχέση με τη δολοφονία του νεαρού ενώ ευρωβουλευτής του κόμματός της διαβεβαίωσε ότι αυτές οι πράξεις είναι απαράδεκτες.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, δύο άνδρες και μια γυναίκα, που περιγράφονται ως σκίνχεντ και ηλικίας περίπου 20 ετών επιτέθηκαν στο νεαρό με απίστευτη βιαιότητα και τον χτυπούσαν αρκετή ώρα με σιδερογροθιές ενώ ήταν πεσμένος στο έδαφος.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου