Πέμπτη 6 Ιουνίου 2013

Ψήφισμα του Εργατικού Κέντρου Αρκαδίας ενάντια στη Χρυσή Αυγή

Ψήφισμα καταδίκης της διοργάνωσης πανελλαδικού διημέρου από το ναζιστικό απόβρασμα της Χρυσής Αυγής, το οποίο κατέθεσε η Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία υιοθέτησε το Εργατικό Κέντρο Αρκαδίας. Το ψήφισμα υπερψήφισαν οι παρατάξεις ΠΑΣΚΕ, Αγωνιστική Συνεργασία (ΣΥΡΙΖΑ), ενώ η παράταξη της ΔΑΚΕ ψήφισε λευκό.

Το ψήφισμα της Δημοκρατικής Αγωνιστικής Συνεργασίας, παράταξη που στηρίζει το ΠΑΜΕ:

«Το ναζιστικό απόβρασμα της Χρυσής Αυγής οργανώνει στην Καλαμάτα πανελλαδικό διήμερο για να τιμήσει όπως λέει το δικτάτορα Μεταξά στις 3 και 4 Αυγούστου. Αποτελεί πρόκληση η ενέργειά τους αυτή για τους εργαζόμενους και τα υπόλοιπα λαϊκά στρώματα ολόκληρης της Ελλάδας και εδώ της Πελοποννήσου και της Αρκαδίας.

Θα τρίζουν τα κόκαλα των θυμάτων των ναζιστών, όπως του ολοκαυτώματος των Καλαβρύτων, των εκτελεσμένων του Αϊ-Θανάση στην Τρίπολη, στη Βλαχέρνα, στις Βίγλες (Παλαιόχουνη) της Αρκαδίας και αλλού.

Καταδικάζουμε τη φασιστική αυτή πρόκληση και απαιτούμε ο Δήμος Καλαμάτας, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση και το Λιμενικό Ταμείο να ανακαλέσουν την άδεια που εξέδωσαν για την διεξαγωγή αυτής της εκδήλωσης.

Η Χρυσή Αυγή είναι γέννημα-θρέμμα του συστήματος. Τα ιδεολογικά και πολιτικά χαρακτηριστικά της Χρυσής Αυγής -η εχθρότητα απέναντι στον λαό και τους αγώνες του, ο ρατσισμός, η στήριξη των κεφαλαιοκρατών– είναι στοιχεία που υπάρχουν στην ιδεολογία του σημερινού συστήματος. Και η Χρυσή Αυγή τα εκφράζει με τον πιο απροκάλυπτο και ακραίο τρόπο.

Ο λαός και το εργατικό λαϊκό κίνημα μπορεί να τους αντιμετωπίσει παντού, σε χώρους δουλειάς, λαϊκές γειτονιές, να βάλει στο στόχαστρο το ίδιο το σύστημα που τους γεννά και τους θρέφει».

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου