Τρίτη 25 Ιουνίου 2013

O «Στόχος» επικηρύσσει δημοσιογράφους, ένας ήδη ξυλοκοπήθηκε

Σε επικίνδυνες τακτικές οι οποίες δείνουν να ναι βγαλμένες από σκοτεινές εποχές του παρελθόντος προχωρά το τελευταίο χρονικο διάστημα η ακροδεξιά εφημερίδα “Στόχος”. Με απανωτά δημοσιεύματα στοχοποιεί όσους δημοσιογράφους δεν είναι αρεστοί στο χώρο της άκρας Δεξιάς με αποτέλεσμα να θέτει σε κίνδυνο τη σωματική τους ακεραιότητα, ενώ τίθενται και σοβαρά ζητήματα ορθής λειτουργίας του δημοκρατικού πολιτεύματος.

 Τρανταχτό παράδειγμα ο κριτικός κινηματογράφου, Τάσος Θεοδωρόπουλος. Στις 2/06/2013 η διαδικτυακή ιστοσελίδα της εφημερίδας Στόχος, επιτίθονταν κατά του κριτικού κινηματογράφου, επειδή σε άρθρο του στην ιστοσελίδα iefimerida.gr, ασκούσε κριτική κατά του Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Άνθιμου.



Συγκεκριμένα έγραφε χαρακτηριστικά η εφημερίδα: “Ανθισμένη παπαδιά Μητροπολίτισα Θεσσαλονίκης αποκαλεί τον Άνθιμο από το iefimerida δηλωμένος πισωγλέντης, Τάσος Θεοδωρόπουλος”. Πιο απλά η εφημερίδα στοχοποιούσε τον κ. Θεοδωρόπουλο και τα αποτελέσματα αυτής της στοχοποίησης έγιναν αντιληπτά λίγες μέρες μετά. Όπως καταγγέλει ο κ. Θεοδωρόπουλος τα ξημερώματα της Παρασκευής δέχθηκε επίθεση από αγνώστους στην περιοχή της Λεωφόρου Αλεξάνδρας.

Όπως έγραψε στο facebook, άγνωστοι του επιτέθηκαν, τον γρονθοκόπησαν και όταν έπεσε στο έδαφος, τον κλώτσησαν στα πλευρά. Ο ίδιος αναφέρθηκε στο δημοσίευμα τη εφημερίδας τον οποίο στοχοποίουσε.

Ο κ. Θεοδωρόπουλος όμως δεν ήταν και ο μοναδικος μη αρεστός που στοχοποιήθηκε από την εφημερίδα. Λίγες μέρες πριν με δημοσίευμά της ο Στόχος είχε επιτεθεί κατά του Παναγιώτη Χατζηστεφάνου, για άρθρο του στο οποίο περιέγραφε γιατι ο ίδιος είναι Ανθέλληνας. Ένα άρθρο με το οποίο στηλίτευε την ελληνική πολιτική πραγματικότητα και όχι μόνο.

Στις 2/05/2013 η εφημερίδα έγραφε χαρακτηριστικά “Η πούστρα ο Χατζηστεφάνου με ένα παραληρηματικό κατεβατό εξηγεί γιατι είναι ανθέλληνας”. Προφανώς για τους υπεύθυνους της εφημερίδας, όποιος εκφράζει διαφορετική άποψη, στοχοποιείται για τις σεξουαλικές του προτιμήσεις και όχι μόνο. Το αστείο φυσικά είναι οτι ελάχιστοι πυο διαβάζοντας το άρθρο του κ. Χατζηστεφάνου κατάλαβαν τι πραγματεύεται.



Μετά τον Χατζηστεφάνου σειρά πήρε ο επί χρόνια συντάκτης του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, Πάρις Καρβουνόπουλος. Ποιο ήταν το σφάλμα του; Ένα άρθρο για τον πρώην αρχηγό του ΓΕΣ και υπουργό Εθνικής Άμυνας, Φράγκου Φραγκούλη, στον οποίο ασκούσε κριτική για τα πεπραγμένα στο ΓΕΣ και το υπουργείο. Φαίνεται όμως ότι αυτό ενόχλησε την εφημερίδα η οποία στις 24/06/2013 έγραψε “Αν πρέπει να αρχίσεις να γαμείς κόσμο στρατηγέ ξεκίνα από αυτόν..χολή και σκατά από τον Πάρι Καρβουνόπουλο για τον Φράγκο Φραγκούλη”.



Στην προκειμένη περίπτωση τίθεται ένα σοβαρό ζήτημα Δημοκρατίας, η οποία γυρίζει την Ελλάδα πολλά χρόνια πίσω. Μέσω στοχοποιήσεων και τραμπουκισμών επιχειρούν να φιμώσουν όποιον δε συμφωνεί με ακροδεξίες απόψεις ή αντιλήψεις, η πρόσωπα της αρεσκείας τους.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου